ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανεργατική απάντηση στις 21 Φλεβάρη

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα αποφάσισε, στη χτεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αποτελούν τα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον περασμένο Δεκέμβρη)
Συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αποτελούν τα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον περασμένο Δεκέμβρη)
Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει στις 21 Φλεβάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μπαίνοντας μπροστά για την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων, με αιχμή την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στην Αθήνα, η πανεργατική συγκέντρωση ορίστηκε στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 μ.μ.

Τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων αποφάσισε, στη χτεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας όλες τις δυνάμεις του, τα ταξικά συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους της χώρας, να εντείνουν την πάλη τους, να καταδικάσουν την εισοδηματική πολιτική, να υπερασπίσουν τις συμβάσεις εργασίας και να δώσουν τη μάχη για την ανανέωσή τους, προβάλλοντας το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Σε τροχιά κλιμάκωσης

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, σημείωσε στην εισήγησή του ο Γιώργος Μαυρίκος, παίρνονται σε μια χρονική στιγμή που όχι μόνον εντείνονται οι αντεργατικές επιθέσεις, αλλά από την κυβέρνηση και δυνάμεις του κεφαλαίου, μέσω των ΜΜΕ, γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων. Γι' αυτό οι ταξικές δυνάμεις, μέσα από την προετοιμασία για τα συλλαλητήρια, φέρνουν στο κέντρο της ταξικής αντιπαράθεσης και της προσοχής της κοινωνίας, όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη και που καθορίζουν τη ζωή της.

Η ανάπτυξη των αγώνων, η ενίσχυση του ταξικού κινήματος «μπορεί να κόψει το δρόμο του κεφαλαίου», υπογράμμισε ο Γ. Μαυρίκος, η επιτυχία των συλλαλητηρίων, αντικειμενικά, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για κλιμάκωση της πάλης, σε όλους τους κλάδους, σε όλη τη χώρα.

Η μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις - σημείωσε ο συνδικαλιστής - κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να εκλαϊκευτεί το πλαίσιο και οι στόχοι πάλης του ΠΑΜΕ, να απαντηθούν οι ισχυρισμοί των κυβερνώντων, ότι δήθεν «δεν αντέχει η οικονομία», να αποδειχτεί ο ρεαλισμός των αιτημάτων του ΠΑΜΕ, παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Κύριο καθήκον των ταξικών δυνάμεων «από σήμερα» η λήψη αποφάσεων για συμμετοχή στα συλλαλητήρια, η οργάνωση πλατιάς πανελλαδικής εξόρμησης στους χώρους δουλιάς, η έκδοση και η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού, που θα προβάλει και τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε κλάδου, η υπογράμμιση της ανάγκης συντονισμού και κλιμάκωσης των αγώνων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με μπούσουλα την πλούσια πείρα

Πλούσια ήταν η εμπειρία που μετέφεραν από κλάδους και από χώρους δουλιάς τα μέλη της Γραμματείας. Οπως τονίστηκε, ο αγώνας που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στη Ζώνη, οι καθημερινές παρεμβάσεις του Σωματείου των Εμποροϋπαλλήλων, η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε άλλους κλάδους και επιχειρήσεις, (π.χ. «Σόφτεξ», ναυτεργάτες, τρόφιμα - ποτά, ξενοδοχοϋπάλληλοι) επιβεβαιώνουν όχι μόνο τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Παράλληλα, όπως σημείωσαν, η προκλητική στάση των τραπεζιτών αναδεικνύει - εκτός των άλλων - τη χρεοκοπία της πολιτικής του «κοινωνικού εταιρισμού», που τόσα χρόνια ακολουθούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες. Οτι, όπως και στην περίπτωση της «Κόκα - Κόλα», οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ούτε λίγα ψίχουλα, ενώ την ίδια στιγμή καταρρέει ο μύθος ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους θα δημιουργήσει δήθεν νέες θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερο βάρος, όπως μέχρι τώρα, θα συνεχίσει να δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους νέους, στους μετανάστες και στις γυναίκες. Ειδικά για τη δουλιά ανάμεσα στις εργαζόμενες, ο γιορτασμός της 8ης Μάρτη δίνει μιαν επιπλέον ευκαιρία. Στα πλαίσια αυτά, τα ταξικά συνδικάτα ετοιμάζουν σειρά εκδηλώσεων στους χώρους δουλιάς. Ανάλογη παρέμβαση θα γίνει τις επόμενες μέρες και για την Οδηγία Μπολκεστάιν, ενώ συνδικαλιστές από ταξικές ομοσπονδίες θα πάρουν μέρους στις 14 Φλεβάρη στη διαδήλωση στο Στρασβούργο.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 16 ΚΑΙ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ
Στα βαπόρια η μάχη για την επιτυχία της

Περιοδεία σε καράβια στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων

Από τη συζήτηση με τους ναυτεργάτες κατά τη χτεσινή περιοδεία
Από τη συζήτηση με τους ναυτεργάτες κατά τη χτεσινή περιοδεία
Με το σύνθημα «Μαζικά, αποφασιστικά στη μάχη της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 16 και 17 Φλεβάρη, σε όλα τα πλοία, σε όλα τα λιμάνια» συνεχίζουν τις περιοδείες και τις εξορμήσεις στα καράβια οι συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων, με κεντρικό αίτημα την άμεση απόσυρση του αντιναυτεργατικού νομοσχεδίου που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση και παράλληλα τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στα πλαίσια αυτά, αντιπροσωπεία των ναυτεργατών, με επικεφαλής τους Γιάννη Μανουσογιαννάκη, πρόεδρο του σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της «ΠΕΜΕΝ», περιόδευσε χτες το πρωί στα πλοία «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» και «ΛΑΤΟ», ενημερώνοντας τα πληρώματα για τις αντιναυτεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην απεργία με προοπτική την κλιμάκωσή της.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση καλεί σε πλατιά σύσκεψη σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, Πειραιάς).

Στο στόχαστρο ναυτεργάτες, νησιώτες, σπουδαστές

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας και τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί με το νομοσχέδιο που κατέθεσε και συζητείται στη Βουλή, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις", να ικανοποιήσει μια σειρά από βασικές αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου», ανέφερε στους ναυτεργάτες ο Γ. Μανουσογιαννάκης και στη συνέχεια ανέπτυξε ορισμένα από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου. Ανάμεσά τους, το πλήγμα που επιχειρείται στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, το χάρισμα στους εφοπλιστές χρεών εκατομμυρίων ευρώ προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), την ενίσχυση της ασυδοσίας των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων και στο πλαίσιο του διαλυτικού κανονισμού της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την πλήρη παράδοση της ναυτικής εκπαίδευσης στους ιδιώτες.

Οι ναυτεργάτες των δύο πλοίων, από την πλευρά τους, συμφώνησαν πως δεν αντέχουν άλλες παραχωρήσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και ότι οι αγώνες πρέπει να ενταθούν, ώστε να μπει ένα φρένο στη συνεχή συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ένας μηχανικός, για την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, «το εφοπλιστικό κεφάλαιο δε βάζει όρια στα κέρδη του. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να τα αυξήσει και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο στην περίπτωση που θα εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο την εργατική μας δύναμη».

Συνεχίζουμε μετά την απεργία

«Με την απεργία αυτή - επισήμανε ο Σ. Τσιμπόγλου - συγκρουόμαστε με το σύνολο της αντιναυτεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και ταυτόχρονα προβάλλουμε το δικό μας πλαίσιο που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποσύρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο, η απεργία πρέπει να έχει συνέχεια και να κλιμακωθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Και τόνισε: «Ολοι έχετε εμπειρία για το ρόλο της πλειοψηφίας της ΠΝΟ. Οσες απεργίες εξήγγειλε ήταν πάντα κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των ναυτεργατών και πάντα τις υπονόμευε. Επιβάλλεται να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας από τους συμβιβασμένους στα εφοπλιστικά συμφέροντα που δρουν στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η ευθύνη η δική μας, αλλά και όλων των ναυτεργατών είναι να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα στα βαπόρια και να διεκδικήσουμε αιτήματα τέτοια που θα εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα και όχι των εφοπλιστών».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών

Σε υποκαταστήματα της Αθήνας περιόδευσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Τάκης Τσιόγκας

Να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου κάλεσαν τους τραπεζοϋπαλλήλους οι βουλευτές του ΚΚΕ
Να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου κάλεσαν τους τραπεζοϋπαλλήλους οι βουλευτές του ΚΚΕ
Η επίθεση που δέχονται οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι μέρος της συνολικότερης αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συμβάλουν στην αλλαγή των πολιτικών και συνδικαλιστικών συσχετισμών, προκειμένου ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική πολιτική να γίνει πιο αποτελεσματικός. Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η επίθεση των τραπεζιτών, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». «Στόχος συνολικά του κεφαλαίου - πρόσθεσε - είναι να αφαιρέσει κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια, χάριν της ανταγωνιστικότητας».

«Μετά την προχτεσινή απεργία, οι δυνάμεις μας στο συνδικαλιστικό κίνημα και πολιτικά, επισήμανε ο Αντ. Σκυλλάκος, τόνισαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα πρόγραμμα δράσης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Ομως, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ επέλεξε να εκτονώσει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, διευκολύνοντας τους τραπεζίτες να περάσουν τα σχέδιά τους. Αλλά και αν υπογραφεί κλαδική σύμβαση, το πρόβλημα είναι αν οι όροι που θα περιέχει θα ανταποκρίνονται ή όχι στις ανάγκες των εργαζομένων. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός. Οτι προκειμένου ο αγώνας να έχει αποτελέσματα πρέπει να έχουν το πάνω χέρι οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που δεν αποδέχονται ως μονόδρομο την ανταγωνιστικότητα. Και ότι υπάρχει άλλος δρόμος υπέρ των εργαζομένων και του λαού».

Νομοθετούν τον εργασιακό Μεσαίωνα

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ νομοθετούν τον εργασιακό μεσαίωνα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, σε περιοδεία που έγινε σε τέσσερις χώρους δουλιάς στις Τράπεζες, (στην περιοχή της Καλλιθέας, σε Εθνική, Εθνοκάρτα και Εγνατία). Με αφορμή το γεγονός ότι πολλοί από τους εργαζόμενους ήταν νέοι σε ηλικία και μάλιστα «ενοικιαζόμενοι», ένας θεσμός που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον 2639/98 μαζί με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι αποτέλεσμα αυτού του νόμου είναι η επιβολή του σύγχρονου δουλεμπορίου με ακόμα πιο άθλιες συνθήκες εργασίας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, συνέχισε, οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ διατυπώνει αιτήματα, με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και κάλεσε τους εργαζόμενους να το ενισχύσουν.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Κλιμακώνουν ακάθεκτοι

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι εργάτες τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις (πέμπτη βδομάδα) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για τη διεκδίκηση υπογραφής νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΤΣΣΕ) 2006. Αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στη νέα, μαζικότατη συνέλευση (τη δεύτερη μέσα σε πέντε μέρες) που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου κι αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας, μέσα σε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης.

Στην ομιλία του ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, σημείωσε πως «συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Η μαζική και μαχητική συμμετοχή μας στις μάχες που έχουμε δώσει μέχρι τώρα για την υπογραφή της νέας σύμβασης έχει φέρει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα και μας δείχνει και το δρόμο για την τελική νίκη».

Την κατακραυγή και την αποδοκιμασία της Γενικής Συνέλευσης προκάλεσε μερίδα συνδικαλιστών που πρόσκεινται στον ΣΥΝ, οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν το αγωνιστικό μέτωπο των μεταλλεργατών ισχυριζόμενοι πως πρέπει να μειώσουν τις οικονομικές απαιτήσεις και στη συνέχεια δε δίστασαν ακόμη και να... κινδυνολογήσουν ότι «με αυτή τη στάση που κρατάμε φεύγουν δουλιές από τη Ν/Ζώνη». Επιχειρήματα, που όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ένας συνδικαλιστής στην παρέμβασή του, επικαλείται η εργοδοσία κάθε φορά που προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά...

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ανυποχώρητος αγώνας

Νέα δυναμική κινητοποίηση προγραμματίζουν οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί του Ομίλου «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» του Λαναρά στη Νάουσα και οι απολυμένοι της κλωστοϋφαντουργίας «Παπαφιλίππου». Μέσα από κοινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση την επόμενη Τετάρτη 15 Φλεβάρη στη Νομαρχία Ημαθίας στη Βέροια.

Αγανακτισμένοι από την καθυστέρηση που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην ανακοίνωση των μέτρων που δεσμεύτηκε να εξαγγείλει για τη στήριξή τους, προειδοποιούν πως αν άμεσα δε γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις που να ικανοποιούν τις διεκδικήσεις τους, θα προχωρήσουν σε νέες πιο δυναμικές μορφές πάλης.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα ανακοινώσει τα μέτρα το αργότερο μέχρι χτες. Τελικά για άλλη μια φορά, μέσω των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, παραπέμπει τις σχετικές ανακοινώσεις για τις... επόμενες μέρες.

Μήπως τελικά η καθυστέρηση σχετίζεται με τις εξελίξεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα στον Ομιλο «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» και το πιθανό κλείσιμο νέων εργοστασίων που θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νέες απολύσεις; Μήπως η κυβέρνηση, γνωρίζει τις εξελίξεις και περιμένει να ανακοινώσει συνολικό πακέτο μέτρων ώστε να προλάβει τον εργατικό ξεσηκωμό, ενάντια στην πολιτική στήριξης των επιλογών της εργοδοσίας που στέλνει μαζικά στην ανεργία και την ανέχεια τους εργάτες;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση σήμερα στο Βόλο

Σήμερα πραγματοποιείται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση. «Τα αποτελέσματα της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης - επισημαίνει - είναι βαθιά αντεργατικά και αντιδραστικά και πρέπει να σημάνουν καμπανάκι για την εργατική τάξη. Να ξεσηκώσουν και να κινητοποιήσουν συνδικάτα και εργαζόμενους. Πολύ περισσότερο, που, ήδη, οι τραπεζίτες έπιασαν το μήνυμα και προκλητικά αρνούνται να υπογράψουν κλαδική σύμβαση εργασίας».

ΠΑΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σύσκεψη για τη Σύμβαση

Συγκέντρωση - σύσκεψη με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για τις αιτίες και τις συνέπειες της επίθεσης των τραπεζιτών στην κλαδική σύμβαση εργασίας οργανώνει το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, σήμερα Πέμπτη στις 4.30 το απόγευμα. Η σύσκεψη γίνεται στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας (Σίνα 16).

Περιοδεία στην ΑΕΝ Ασπροπύργου

Περιοδεία στην ΑΕΝ Ασπροπύργου θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή, 10 Φλεβάρη στις 9 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα. Σκοπός της περιοδείας είναι η καλύτερη ενημέρωση των σπουδαστών και του εκπαιδευτικού προσωπικού για τις εξελίξεις στη ναυτιλία και τη ναυτική εκπαίδευση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ