Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανεργατική απάντηση στις 21 Φλεβάρη

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα αποφάσισε, στη χτεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αποτελούν τα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον περασμένο Δεκέμβρη)
Συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αποτελούν τα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη (φωτ. από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον περασμένο Δεκέμβρη)
Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει στις 21 Φλεβάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μπαίνοντας μπροστά για την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων, με αιχμή την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στην Αθήνα, η πανεργατική συγκέντρωση ορίστηκε στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 μ.μ.

Τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων αποφάσισε, στη χτεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας όλες τις δυνάμεις του, τα ταξικά συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους της χώρας, να εντείνουν την πάλη τους, να καταδικάσουν την εισοδηματική πολιτική, να υπερασπίσουν τις συμβάσεις εργασίας και να δώσουν τη μάχη για την ανανέωσή τους, προβάλλοντας το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Σε τροχιά κλιμάκωσης

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, σημείωσε στην εισήγησή του ο Γιώργος Μαυρίκος, παίρνονται σε μια χρονική στιγμή που όχι μόνον εντείνονται οι αντεργατικές επιθέσεις, αλλά από την κυβέρνηση και δυνάμεις του κεφαλαίου, μέσω των ΜΜΕ, γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων. Γι' αυτό οι ταξικές δυνάμεις, μέσα από την προετοιμασία για τα συλλαλητήρια, φέρνουν στο κέντρο της ταξικής αντιπαράθεσης και της προσοχής της κοινωνίας, όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη και που καθορίζουν τη ζωή της.

Η ανάπτυξη των αγώνων, η ενίσχυση του ταξικού κινήματος «μπορεί να κόψει το δρόμο του κεφαλαίου», υπογράμμισε ο Γ. Μαυρίκος, η επιτυχία των συλλαλητηρίων, αντικειμενικά, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για κλιμάκωση της πάλης, σε όλους τους κλάδους, σε όλη τη χώρα.

Η μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις - σημείωσε ο συνδικαλιστής - κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να εκλαϊκευτεί το πλαίσιο και οι στόχοι πάλης του ΠΑΜΕ, να απαντηθούν οι ισχυρισμοί των κυβερνώντων, ότι δήθεν «δεν αντέχει η οικονομία», να αποδειχτεί ο ρεαλισμός των αιτημάτων του ΠΑΜΕ, παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Κύριο καθήκον των ταξικών δυνάμεων «από σήμερα» η λήψη αποφάσεων για συμμετοχή στα συλλαλητήρια, η οργάνωση πλατιάς πανελλαδικής εξόρμησης στους χώρους δουλιάς, η έκδοση και η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού, που θα προβάλει και τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε κλάδου, η υπογράμμιση της ανάγκης συντονισμού και κλιμάκωσης των αγώνων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με μπούσουλα την πλούσια πείρα

Πλούσια ήταν η εμπειρία που μετέφεραν από κλάδους και από χώρους δουλιάς τα μέλη της Γραμματείας. Οπως τονίστηκε, ο αγώνας που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στη Ζώνη, οι καθημερινές παρεμβάσεις του Σωματείου των Εμποροϋπαλλήλων, η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε άλλους κλάδους και επιχειρήσεις, (π.χ. «Σόφτεξ», ναυτεργάτες, τρόφιμα - ποτά, ξενοδοχοϋπάλληλοι) επιβεβαιώνουν όχι μόνο τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Παράλληλα, όπως σημείωσαν, η προκλητική στάση των τραπεζιτών αναδεικνύει - εκτός των άλλων - τη χρεοκοπία της πολιτικής του «κοινωνικού εταιρισμού», που τόσα χρόνια ακολουθούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες. Οτι, όπως και στην περίπτωση της «Κόκα - Κόλα», οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ούτε λίγα ψίχουλα, ενώ την ίδια στιγμή καταρρέει ο μύθος ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους θα δημιουργήσει δήθεν νέες θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερο βάρος, όπως μέχρι τώρα, θα συνεχίσει να δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους νέους, στους μετανάστες και στις γυναίκες. Ειδικά για τη δουλιά ανάμεσα στις εργαζόμενες, ο γιορτασμός της 8ης Μάρτη δίνει μιαν επιπλέον ευκαιρία. Στα πλαίσια αυτά, τα ταξικά συνδικάτα ετοιμάζουν σειρά εκδηλώσεων στους χώρους δουλιάς. Ανάλογη παρέμβαση θα γίνει τις επόμενες μέρες και για την Οδηγία Μπολκεστάιν, ενώ συνδικαλιστές από ταξικές ομοσπονδίες θα πάρουν μέρους στις 14 Φλεβάρη στη διαδήλωση στο Στρασβούργο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 21 Φλεβάρη διαδηλώνουμε σε όλη την Ελλάδα (2006-02-12 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το κάλεσμα για τα συλλαλητήρια (2004-11-26 00:00:00.0)
Ξεδιπλώνουμε τη δράση μας σ' όλα τα μέτωπα (2004-10-20 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στα συλλαλητήρια (2003-10-07 00:00:00.0)
Συντονισμένη δράση σ' όλα τα μέτωπα (2001-11-08 00:00:00.0)
Μπροστά για νέους αγώνες! (2000-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ