Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Ζητούμενο το περιεχόμενο της «ρητής διάταξης»

Ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας δημοσιοποίησε χτες σχετική εγκύκλιο

Η υπόσχεση για «ρητή διάταξη» σε προσεχές συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο όσον αφορά το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στα ιδρύματα πρόνοιας περιέχεται σε εγκύκλιο που θα εκδώσει ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας και το περιεχόμενο της οποίας έδωσε χτες στη δημοσιότητα. Επίσης με την εγκύκλιο ορίζεται ότι θα συνεχιστούν οι κρατήσεις των εργαζομένων, όπως γινόταν πριν από το νόμο 3329/2005, ανεξαρτήτως αν έκαναν ή όχι δήλωση επιλογής ασφαλιστικού φορέα μεταξύ του Δημοσίου και του ΙΚΑ, όπως ζητούσε παλιότερο έγγραφο του Λογιστηρίου του Κράτους.

Ωστόσο, όμως, παραμένει ζητούμενο το περιεχόμενο της «ρητής διάταξης», ώστε - μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως - να μην υπάρξουν ερμηνευτικά προβλήματα, όπως συνέβη με την προηγούμενη εγκύκλιο του Λογιστηρίου του Κράτους. Πάντως μια διατύπωση της «ρητής διάταξης» - όπως έγραψε χτες ο «Ρ» - είναι η εξής: «Το προσωπικό που υπηρετεί και πρόκειται να υπηρετήσει στα ΝΠΔΔ που έχουν συσταθεί με τα άρθρα 7 και 14 του νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄, 81) υπάγεται στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και στο καθεστώς του ΟΠΑΔ».

Η εγκύκλιος που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο Π. Δούκας έχει ως εξής: «Επειδή στην Υπηρεσία μας υποβάλλονται πολλά ερωτήματα σχετικά με το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων των Κεντρικών Υπηρεσιών των ΔΥΠΕ, των Νοσοκομείων και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, παρακαλούμε να ενημερώσετε τις Διοικητικές τους Υπηρεσίες ότι στο αμέσως προσεχώς συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο θα περιληφθεί ρητή διάταξη σύμφωνα με την οποία το μόνιμο προσωπικό των ΔΥΠΕ και των νοσοκομείων θα υπαχθεί στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, ανεξαρτήτως του αν δεν υπέβαλαν την υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3408/05. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα στο μόνιμο προσωπικό των ΔΥΠΕ, των Νοσοκομείων και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, που υπηρετούσε κατά τη δημοσίευση του Ν. 3329/2005, να διατηρήσει το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς που είχε επιλέξει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3234/2004. Κατά συνέπεια, επί των αποδοχών του ανωτέρω προσωπικού θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται οι κρατήσεις που πραγματοποιούνταν μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 3329/2005».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ