Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Μεθόδευση συγκάλυψης των καυτών προβλημάτων

Με μεθοδευμένη τακτική η ΠΑΣΚΕ επιχείρησε και χτες - δεύτερη μέρα των εργασιών - να μην τεθούν σε συζήτηση τα καυτά προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, επαναφέροντας το θέμα της συμμετοχής στο 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) των εκλεγμένων αντιπροσώπων του σωματείου του ΕΚΑΒ -θέμα για το οποίο αποφάνθηκε ομόφωνα προχτές υπέρ της συμμετοχής το ίδιο το συνέδριο.

Πέρα όμως από αυτή την τακτική - στην οποία πρωταγωνιστεί η ΠΑΣΚΕ - κρύβεται και η συμβιβαστική πρακτική να αποκρυβεί η διέξοδος στα υγειονομικά προβλήματα - τόσο για τους εργαζόμενους στις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας όσο και για τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας - που προτείνουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Πέρα όμως απ' τη συμβιβαστική λογική στην αντιλαϊκή πολιτική με την πρακτική της αυτή η ΠΑΣΚΕ ομολογεί και το φόβο της για απώλεια της αυτοδυναμίας που είχε στην ΠΟΕΔΗΝ. Ετσι και χτες οι εργασίες του συνεδρίου δεν προχώρησαν μέχρι το μεσημέρι μετά την επιμονή της ΠΑΣΚΕ να μη χορηγηθούν οι κάρτες συνέδρων στους αντιπροσώπους του σωματείου του ΕΚΑΒ. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απαιτώντας τη συμμετοχή των εκλεγμένων στο συνέδριο αντιπροσώπων του σωματείου του ΕΚΑΒ, αποχώρησαν απ' τη συγκεκριμένη διαδικασία. Μετά από όλη αυτή την εξέλιξη το σωματείο των εργαζομένων αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια, που αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για το αίτημά τους.

Στη διάρκεια των χτεσινών απογευματινών εργασιών του συνεδρίου τον τόνο έδωσαν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων των ταξικών δυνάμεων για αγωνιστική διέξοδο στα καυτά υγειονομικά προβλήματα τόσο των εργαζομένων όσων και των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ