Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μπροστά για νέους αγώνες!

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί στο συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη στο Πεδίον του Αρεως και τη ΓΣΕΕ να προκηρύξει νέα απεργιακή κινητοποίηση

Με συνέπεια και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της κλιμάκωσης της πάλης κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιτυχία της απεργίας, το μέγεθος των δεκάδων συγκεντρώσεων και το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι σε κάθε κατεύθυνση, δε χωράνε καμιά παρερμηνεία. Τώρα είναι η ώρα της πράξης. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με τη διοργάνωση του παλλαϊκού πανελλαδικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 21 Οκτώβρη στη 1 το μεσημέρι, στο Πεδίον του Αρεως, κλιμακώνει τον αγώνα, συσπειρώνοντας σ' αυτόν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Χτες εξάλλου, με επιστολή τους προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, τρία μέλη της, Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Σταυρόπουλος και Χρήστος Κατσώτης, προτείνουν την άμεση σύγκληση των οργάνων της Συνομοσπονδίας και την προκήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης για τις 31 Οκτώβρη.

Στην επιστολή τους, οι τρεις συνδικαλιστές καλούν τη ΓΣΕΕ να ανταποκριθεί στην καθολική απαίτηση των εργαζομένων, για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης, υπογραμμίζοντας ότι «όποιοι και όσοι, τώρα, στα συνδικαλιστικά όργανα "τα διπλώσουν" θα γίνουν δακτυλοδεικτούμενοι και θα επωμιστούν ιστορικές ευθύνες».

Αντίστοιχη πρωτοβουλία πήραν και στελέχη της ΕΣΑΚ - Δημοσίου στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ πρότειναν απεργία για τις 31 Οκτώβρη και το συντονισμό με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν υιοθέτησαν την πρόταση - αν και δεν την απέρριψαν ανοιχτά - και ουσιαστικά παραπέμπουν την κλιμάκωση του αγώνα στις «ελληνικές καλένδες».

Στο μεταξύ, στη χτεσινή της συνεδρίαση, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ έκανε τον απολογισμό για την απεργία της Τρίτης και συζήτησε για την προετοιμασία του παλλαϊκού συλλαλητηρίου που διοργανώνει για τις 21 Οκτώβρη. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η απεργία αυτή ήταν ένα «βήμα μπροστά», στην προσπάθεια της εργατικής τάξης να μην περάσουν τα μέτρα. Ακόμα, πως μέσα από την κινητοποίηση φάνηκε μια μεταστροφή στις διαθέσεις περισσότερων εργαζομένων, που δείχνουν να μην παρασύρονται από την αντίληψη που συνήθως προβάλλεται «ότι δε γίνεται τίποτα». Η απεργία είχε μεγαλύτερη επιτυχία, εκεί όπου υπάρχουν ισχυρά συνδικάτα, με δράση και ζωντάνια και σ' αυτό πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και με την περιφρούρηση που έκαναν τη μέρα της απεργίας.

Επίσης, σε όλη τη χώρα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο, με βάση αποφάσεις που είχαν παρθεί πριν ακόμη από την απεργία. Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβρη και το Νοέμβρη. Απομένει τώρα η συγκεκριμενοποίηση των κινητοποιήσεων, όπου αυτό δεν έχει γίνει και η προετοιμασία τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για προκήρυξη Γενικής Απεργίας στις 23 Οκτώβρη (2013-10-01 00:00:00.0)
Επιβεβλημένη η κλιμάκωση (2001-05-09 00:00:00.0)
Στο Πεδίον του Αρεως ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός (2000-10-15 00:00:00.0)
Να είναι μόνο η αρχή (2000-09-15 00:00:00.0)
Διευρύνεται η αντίσταση στη σαρωτική πολιτική (1998-04-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικός συναγερμός σ' όλη τη χώρα (1996-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ