Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Επιχειρείται φίμωση δημοσιογράφων

Την επιχείρηση φίμωσης των δημοσιογράφων από ομάδα ναυτιλιακών εταιριών ακτοπλοΐας καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ανακοίνωση που, με τη μορφή πληρωμένης καταχώρισης, ομάδα ναυτιλιακών εταιριών ακτοπλοΐας, δημοσίευσε σήμερα (σσ χτες) στον Τύπο και διά της οποίας επιχειρείται η φίμωση των δημοσιογράφων.

Οι αυτόκλητοι(;) υπερασπιστές αυτών που εγκαλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης για τη μεγάλη ναυτική τραγωδία που έπληξε τη χώρα δε δικαιούνται να επιτίθενται στον Τύπο, του οποίου η αποστολή είναι να ελέγχει όσους, με οποιονδήποτε τρόπο, ασκούν εξουσία ή εμπλέκονται σε ζητήματα που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

Οι δημοσιογράφοι δε βρίσκονται στο απυρόβλητο. Κρίνονται και αυτοί. Αλλά μόνη αρμόδια να τους κρίνει είναι η κοινή γνώμη. Οσο για τα περί "παραγνωρίσεως του ρόλου των δικαστικών λειτουργών", η ΕΣΗΕΑ απαντά με τη φράση του Ιωάννη - Ιακώβου Μάγερ: "Η Δημοσίευσης είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ