ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Απρίλη 2006
Σελ. /32
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Συνεπής συμπαραστάτης στους εργατικούς αγώνες

Την αμέριστη συμπαράσταση της «Δημοτικής Συνεργασίας» στους αγώνες της εργατικής τάξης και στα δίκαια αιτήματά της, επανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Αγις Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) ενόψει της απεργίας στις 13 Απρίλη.

«Θεωρούμε - τόνισε - τη σημερινή αντιδραστική πολιτική συνέχεια της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση της ΝΔ κυβέρνηση των βιομηχάνων και της ολιγαρχίας του πλούτου». Χαρακτήρισε, δε, την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης «αίσχος» και τις αυξήσεις «ελεημοσύνη», επισημαίνοντας ότι είναι ψέμα οι ισχυρισμοί πως «η οικονομία δεν αντέχει». «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - σημείωσε - δημαγωγούν, μπροστά στην κάμερα παριστάνουν τους φιλεργατικούς και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων συμφώνησαν για λογαριασμό των βιομηχάνων».

Σχετικά με τη στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων, που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, τόνισε ότι «περισσότερο "ενεργοί" είναι στις κοινωνικές εκδηλώσεις και σε εγκαίνια και απόντες από τους αγώνες των εργαζομένων».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που πήρε το προηγούμενο διάστημα το ΕΚΛ για την Παιδεία και την Υγεία τις χαρακτήρισε πετυχημένες, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί η εργατική τάξη, με τα σημερινά ημερομίσθια πείνας και τις αυξήσεις κοροϊδία, ν' ανταποκριθεί στις οικογενειακές ανάγκες και στα έξοδά της για την Υγεία και την Παιδεία».

Για την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες της εργατικής τάξης, ευχαρίστησε τη «Δημοτική Συνεργασία», στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ. «Τέτοιους δημάρχους θέλει η εργατική τάξη. Συμπαραστάτες και δίπλα στους αγώνες της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι στη Βοιωτία

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται (από αριστερά) οι: Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς, Λουκάς Λιάκος νομαρχιακός σύμβουλος Βοιωτίας της ΝΑΣ, Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος νομάρχης, Μάριος Μιχαηλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας και Αλέξης Μπαμπούλας, υποψήφιος δήμαρχος Θεσπιών
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται (από αριστερά) οι: Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς, Λουκάς Λιάκος νομαρχιακός σύμβουλος Βοιωτίας της ΝΑΣ, Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος νομάρχης, Μάριος Μιχαηλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας και Αλέξης Μπαμπούλας, υποψήφιος δήμαρχος Θεσπιών
«Να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Να καταδικάσει με την ψήφο του όλους τους διαχειριστές της πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και εφαρμόζεται στη χώρα μας από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Να ενισχύσει την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου πάλης που θα ανοίξει το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές που θα φτάνουν μέχρι το επίπεδο της πολιτικής εξουσίας».

Το παραπάνω κάλεσμα απηύθυνε ο Σοφοκλής Τόγιας, γραμματέας της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, μιλώντας την Κυριακή στην εκδήλωση παρουσίασης του πλαισίου θέσεων και συνεργασίας που συγκροτούν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση. Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Κρύας» της Λιβαδειάς (σ.σ. ο δήμαρχος κ. Ρούσαρης αρνήθηκε την παραχώρηση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λειβαδέων) ανακοινώθηκαν ο υποψήφιος νομάρχης και υποψήφιοι δήμαρχοι.

Υποψήφιος νομάρχης Βοιωτίας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» είναι ο Γιώργος Γκικόπουλος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, αγρότης, μέλος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, που ανακοινώθηκαν, είναι:

  • Στο Δήμο Λειβαδέων, ο Νώντας Κοτσικώνας, δικηγόρος.
  • Στο Δήμο Θηβαίων, ο Μάριος Μιχαηλίδης, εκπαιδευτικός, σχολικός σύμβουλος Α'βάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Στο Δήμο Θεσπιών, ο Αλέξης Μπαμπούλας, εκπαιδευτικός.

Σε αγώνα μαζί με το λαό κάλεσε ο Γιώργος Καρούμπας, μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση. Η μάχη των δημοτικών εκλογών, επισήμανε ο Παναγιώτης Αρβανίτης, μέλος του ΝΓ της ΝΕ Βοιωτίας, αποτελεί μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, συνολικά, και για το λαό της Βοιωτίας ειδικότερα, να στείλουν τα δύο κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), αλλά και το ΣΥΝ, να εισπράξουν το αντίτιμο της πολιτικής τους.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
«Σαλπίζουμε συσπείρωση και αντεπίθεση»

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης μιλά στην εκδήλωση στο Λιτόχωρο
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης μιλά στην εκδήλωση στο Λιτόχωρο
Κάλεσμα αντεπίθεσης μέσα και από τη μάχη των τοπικών εκλογών απηύθυνε προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε εκδήλωση του Κόμματος στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Στο Λιτόχωρο επί δεκαετίες μένουν άλυτα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού, όπως (ο περιφερειακός, το υδραγωγείο, το χωριό των ψαράδων, η μεταστέγαση του στρατοπέδου, οι δημοτικές εκτάσεις και σ' αυτά προστίθενται κι άλλα, όπως η άναρχη δόμηση και η απουσία έργων υποδομής στην επέκταση του σχεδίου πόλης), ενώ ταυτόχρονα προχωρά η επίθεση στα δικαιώματά του μέσα από την πολιτική που εφαρμόζουν οι παρατάξεις που διοίκησαν το δήμο τα τελευταία 20 χρόνια.

Απέναντι σ' αυτή την επίθεση ο εργαζόμενος λαός του Λιτοχώρου πρέπει να απαντήσει και με την ψήφο του στις τοπικές εκλογές, είπε ο Θ. Κωνσταντινίδης. «Ηρθε ο καιρός να "επαναπατρισθούν" όλοι εκείνοι που, ακούγοντας παχιά λόγια και υποσχέσεις, πίστεψαν πως η αλλαγή στον τόπο μας μπορεί να έρθει χωρίς τη συμβολή του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σήμερα σαλπίζει τη συσπείρωση, είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση. Μαζί μας συμμαχούν και συμπαρατάσσονται το ΔΗΚΚΙ, η Πρωτοβουλία Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. Θέλουμε - συνέχισε - στο πλευρό μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όλο τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες», όλους όσοι πολεμούν την αδικία και στέκονται στο πλευρό του λαού, κατέληξε.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις
Τρίτη 11 Απρίλη

-- Στις 9:30 π.μ., στα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Καισαριανής θα περιοδεύσει ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής.

-- Στις 5:30 μ.μ., στους εργάτες Δήμου Ζωγράφου.

-- Στις 7 μ.μ. σύσκεψη με παλιννοστούντες στις Συκιές με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΘ.

-- Στις 7 μ.μ. σύσκεψη με εργαζόμενους στους ΟΤΑ στο εκλογικό κέντρο (Σωκράτους 12), με ομιλητή τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΘ και υποψήφιο νομάρχη Θεσσαλονίκης.

-- Στις 8 μ.μ. σύσκεψη με οπαδούς και φίλους του Κόμματος στο Χαριλάου με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ.

Τετάρτη 12 Απρίλη

-- Στις 9:30 π.μ., στα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Καισαριανής και στις 6 μ.μ., στην Ανω Καισαριανή, θα περιοδεύσει ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής.

-- Στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας η Αχτιδική Επιτροπή Ελευσίνας - Μεγαρίδος του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην οποία θα ανακοινωθούν ο υποψήφιος νομάρχης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής.

-- Ο Κώστας Χαλίτσιος υποψήφιος νομάρχης Κιλκίς της ΝΑΣ θα περιοδεύσει στις 8 μ.μ. στο Μαυρονέρι.

Πέμπτη 13 Απρίλη

-- Τις προγραμματικές θέσεις της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Λάρισας» για τις ερχόμενες εκλογές, θα παρουσιάσει ο υποψήφιος νομάρχης Λάρισας Μπάμπης Μπακούλας, στις 7.30 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο».

-- Τις προγραμματικές θέσεις της «ΝΑΣ Καρδίτσας» θα παρουσιάσει ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας στις 8 μ.μ. στο «Παυσίλυπον».

Ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις σε Ιλιον και Χαλάνδρι θα δημοσιευτούν στο «Ρ» τις επόμενες μέρες



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ