Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Συνεπής συμπαραστάτης στους εργατικούς αγώνες

Την αμέριστη συμπαράσταση της «Δημοτικής Συνεργασίας» στους αγώνες της εργατικής τάξης και στα δίκαια αιτήματά της, επανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Αγις Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) ενόψει της απεργίας στις 13 Απρίλη.

«Θεωρούμε - τόνισε - τη σημερινή αντιδραστική πολιτική συνέχεια της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση της ΝΔ κυβέρνηση των βιομηχάνων και της ολιγαρχίας του πλούτου». Χαρακτήρισε, δε, την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης «αίσχος» και τις αυξήσεις «ελεημοσύνη», επισημαίνοντας ότι είναι ψέμα οι ισχυρισμοί πως «η οικονομία δεν αντέχει». «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - σημείωσε - δημαγωγούν, μπροστά στην κάμερα παριστάνουν τους φιλεργατικούς και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων συμφώνησαν για λογαριασμό των βιομηχάνων».

Σχετικά με τη στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων, που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, τόνισε ότι «περισσότερο "ενεργοί" είναι στις κοινωνικές εκδηλώσεις και σε εγκαίνια και απόντες από τους αγώνες των εργαζομένων».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που πήρε το προηγούμενο διάστημα το ΕΚΛ για την Παιδεία και την Υγεία τις χαρακτήρισε πετυχημένες, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί η εργατική τάξη, με τα σημερινά ημερομίσθια πείνας και τις αυξήσεις κοροϊδία, ν' ανταποκριθεί στις οικογενειακές ανάγκες και στα έξοδά της για την Υγεία και την Παιδεία».

Για την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες της εργατικής τάξης, ευχαρίστησε τη «Δημοτική Συνεργασία», στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ. «Τέτοιους δημάρχους θέλει η εργατική τάξη. Συμπαραστάτες και δίπλα στους αγώνες της» τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ