Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων

Ανακοινώθηκαν χτες οι υποψήφιοι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας για τη νομαρχία και δήμους των Ιωαννίνων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Πολιτικό μήνυμα για συστράτευση και συμπαράταξη των εργαζομένων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, των συνταξιούχων, γύρω από τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συσπείρωσης, ως απάντηση στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, αποτέλεσε η χτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, στην οποία παρουσιάστηκαν οι υποψηφιότητες για τη Νομαρχία και το Δήμο Ιωαννίνων καθώς και άλλων δήμων του νομού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας των ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, Κομμουνιστικής Ανανέωσης στο νομό Ιωαννίνων, οι υποψηφιότητες είναι οι εξής:

  • Υποψήφιος νομάρχης ο Χ. Μεντής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ιωαννιτών, γραμματέας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ.
  • Υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων ο Τ. Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».
  • Στο Δήμο Πασαρώνας ο Θ. Παπαϊωάννου, δήμαρχος στον παραπάνω δήμο την τετραετία 1998-2002.
  • Στο Δήμο Ζίτσας ο Ν. Σιαπατόρης, σημερινός δήμαρχος για δεύτερη τετραετία.
  • Στο Δήμο Πραμάντων ο Η. Γκεσούλης, αντιπολίτευση σήμερα στον παραπάνω δήμο.

«Το ΚΚΕ προτείνει στο λαό και τη νεολαία να αντιμετωπίσουν τις ερχόμενες εκλογές ως μια μεγάλη πολιτική μάχη. Στο επίκεντρό της να θέσουν τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας και να υιοθετήσουν, να παλέψουν αιτήματα και στόχους πάλης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους», σημείωσε στο «άνοιγμα» της εκδήλωσης ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ Π. Γιωτόπουλος, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν όλοι οι υποψήφιοι.

Ο υποψήφιος νομάρχης Χ. Μεντής σημείωσε: «Τα προβλήματα που βιώνουμε προέρχονται και από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και από την ΤΑ ως συνέχεια των κατευθύνσεων της κεντρικής εξουσίας. Πιστεύουμε ότι η ΝΑ και οι δημοτικές αρχές πρέπει να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των μικρομεσαίων εμπόρων που οδηγούνται στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο από την είσοδο των πολυεθνικών. Για τους αγροκτηνοτρόφους που ξεκληρίζονται από την ΚΑΠ της ΕΕ, να παρέχει ολόπλευρη στήριξη στην πτηνοτροφία που είναι από τους βασικούς πνεύμονες της περιοχής μας».

«Μπροστά στο γεγονός πώς ήδη σχεδιάζονται ακόμη χειρότερες μέρες για τους εργαζόμενους, το ΚΚΕ πιστεύει ότι οι εκλογές του Οκτώβρη αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σταλεί ισχυρό μήνυμα λαϊκής διαμαρτυρίας και αντίστασης στους εκπροσώπους του δικομματισμό. Για να δυναμώσει ο πόλος της αγωνιστικής ριζοσπαστικής συνεργασίας. Να ενισχυθεί το ρεύμα της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Τ. Τσίγκας.

«Καλούμε το λαό του νομού Ιωαννίνων να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας δημιουργώντας ένα ισχυρό ριζοσπαστικό μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που ασκεί ο δικομματισμός, αλλά και οι συνεργαζόμενοι μ' αυτούς - ΣΥΝ - και ΛΑΟΣ», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Θωμάς Αναγνώστου, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, μεταφέροντας τον αγωνιστικό χαιρετισμό της Τριμελούς Διοικούσης Επιτροπής του κόμματος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Θωμάς Μάρης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ