Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Μήνυμα ανυποχώρητης πάλης

Το μήνυμα της ανυποχώρητης ταξικής πάλης στο δρόμο που χάραξε ο Νίκος Μπελογιάννης, έστειλαν εκατοντάδες αντιστασιακοί, εργαζόμενοι και νεολαίοι στη μεγάλη συγκέντρωση - εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, την Κυριακή 9 Απρίλη, στο μνημείο Μπελογιάννη, στην Αμαλιάδα. Η συγκέντρωση άνοιξε με κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων. Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της ΚΟ Αμαλιάδας του ΚΚΕ Κ. Κυριαζής.

Οι συγκεντρωμένοι με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν στο βήμα τον κεντρικό ομιλητή στην εκδήλωση Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με συνθήματα όπως «Eννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» κ.ά. Ο ομιλητής, αναφερόμενος στη δολοφονία του Ν. Μπελογιάννη, ξεκίνησε σημειώνοντας: «Δεν μπορούσαν να συγχωρήσουν στο ΚΚΕ το γεγονός ότι πολέμησε ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και καταπίεση του λαού μας, ενάντια στους Αγγλους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές. Δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν στο ΚΚΕ το γεγονός ότι οργάνωσε και καθοδήγησε τον ηρωικό ταξικό πόλεμο, ένα δεύτερο ένοπλο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για μια Ελλάδα του σοσιαλισμού».

Αναφερόμενος στο σήμερα και τις Δημοτικές -Νομαρχιακές εκλογές, ο ομιλητής επισήμανε: «Οι εκλογές αυτές είναι πολιτικές και το μήνυμα πρέπει να είναι πολιτικό. Οφελος για το λαό θα είναι να βγουν από την κάλπη αποδυναμωμένοι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τότε η πάλη κι οι αγώνες θα είναι πιο αποτελεσματικοί. Με τις εκλογές οι εταίροι του δικομματισμού πρέπει να δεχτούν ισχυρό πλήγμα με την ενίσχυση των υποψηφίων των συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ πανελλαδικά», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ