ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει το έγκλημα στην «Πίνδος»

Κι άλλος εργάτης νεκρός στο Ρέθυμνο

Την εργοδοτική επίθεση που κλιμακώνεται στους τόπους δουλιάς, με την ενθάρρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, καταγγέλλει η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, με αφορμή το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο εργοστάσιο «Αλφα Γουντ Πίνδος ΑΕΒΕ» και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το χέρι του ένας εργάτης. Χαρακτηρίζει πρόκληση την υπέρογκη χρηματοδότηση (9,6 εκατ. ευρώ) που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο νέο ιδιοκτήτη, όταν οφείλονται ακόμη δεδουλευμένα στους πρώην εργαζόμενους και άλλους επαγγελματίες της πρώην συνεταιριστικής επιχείρησης που πουλήθηκε από την ΑΤΕ για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, καταγγέλλει πως η απαίτηση για εντατικοποίηση της εργασίας, σε συνδυασμό με τον περιορισμό εξειδικευμένου προσωπικού και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο να διεκδικήσουν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια της εργασίας τους. Να απαιτήσουν την πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας, να ζητήσουν την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, να κατοχυρώσουν την ίδρυση και λειτουργία σωματείου, να βάλουν τέλος στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Να απαιτήσουν την πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση του τραυματία συναδέλφου τους. Να στρατευτούν στο ΠΑΜΕ για να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος που θα ανατρέψει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Κι άλλος νεκρός στο Ρέθυμνο

Εργατικό «ατύχημα» με θύμα έναν 41χρονο εργάτη που έχασε τη ζωή του και έναν ακόμα 45χρονο που τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφριά, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής παλιάς διώροφης αποθήκης, στην οδό Γαληνού. Το ατύχημα συνέβη όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής. Νεκρός από τα συντρίμμια ανασύρθηκε ο 41χρονος εργάτης, υπήκοος Αλβανίας και πατέρας τεσσάρων παιδιών, που τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Ρέθυμνο, ενώ ο 45χρονος Ισμαΐλ Λουά, πατέρας δύο παιδιών, τραυματίστηκε ελαφριά στο χέρι και το κεφάλι.

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Να δοθεί συνολική απάντηση στην αντεργατική επίθεση

Την αναγκαιότητα, οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, αναδεικνύουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το ΠΑΡΚ
Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το ΠΑΡΚ
Κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, η οποία, έχοντας «κλείσει» το μέτωπο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με τις πλάτες της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, τώρα επικεντρώνεται στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ. Αμεσος στόχος η επιβολή και εδώ σκληρής λιτότητας με απαράδεκτες «αυξήσεις» 3% και 4% για τη διετία 2006 - 2007 και η αντιδραστική αλλαγή των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού που θα επεκτείνουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και θα υπονομεύσουν παραπέρα το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δώσει περιθώρια για ψευδεπίγραφο «διάλογο», μέχρι το τέλος Απρίλη και έπειτα θα προχωρήσει στην εφαρμογή του αντεργατικού νόμου για τις πρώην ΔΕΚΟ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στις πρώην ΔΕΚΟ, αλλά και στις τράπεζες, 65 εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τα συνδικάτα του χώρου, καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο αγωνιστικό πλαίσιο που προβάλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να αναπτύξουν την πάλη τους. Με την πρωτοβουλία τους, υπογραμμίζουν την ανάγκη να προωθηθεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, για να δοθεί απάντηση στην αντεργατική επίθεση.

Οι ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους - οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες που συμφώνησαν με τη μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρίες δεν μπορούν να δώσουν απάντηση. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την «ανταγωνιστικότητα» και συμμετέχουν στον «κοινωνικό διάλογο» δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες.

Πάλη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Η πάλη των εργαζομένων πρέπει να στηρίζεται στους εξής άξονες, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις:

  • Αντίθεση στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και πάλη για τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκρότηση Ενιαίων αποκλειστικά δημόσιων φορέων σε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, μεταφορές, διανομή νερού, τράπεζες, αμυντική βιομηχανία, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για τις ΔΕΚΟ και η πρόσφατη υπουργική απόφαση, να ισχυροποιηθεί το μέτωπο κατά της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων και κατά της εφαρμογής του νόμου Ρέππα για την ενοποίηση των Ταμείων στο ΙΚΑ και της σχετικής νομοθεσίας της ΝΔ.
  • Να διεκδικήσουμε την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και να απαιτήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ για το κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο του ανειδίκευτου εργάτη και ουσιαστικές αυξήσεις κλπ.
Καταδίκασαν τη σύμβαση της ντροπής

Μήνυμα καταδίκης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπογράφει τις συμφωνίες ντροπής για αυξήσεις 77 λεπτών τη μέρα, που συναινεί και στηρίζει την ιδιωτικοποίηση - μετοχοποίηση των ΔΕΚΟ, έστειλαν χτες οι ταξικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και στελεχών του από το χώρο των ΔΕΚΟ, έξω από ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, όπου οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και στις Ομοσπονδίες των πρώην ΔΕΚΟ και των Τραπεζών «συσκέπτονταν», για να καταρτίσουν δήθεν «αγωνιστικό» πρόγραμμα.

Τα δύο πανό της Γραμματείας Αθήνας έγραφαν: «Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Οργανωθείτε - πάρτε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια σας» και «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι ο Ιούδας της Εργατικής Τάξης. Τα ταξικά συνδικάτα δε σταυρώνουν τα χέρια. 13 Απρίλη απεργούμε».

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν για συμβάσεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες, για «1.300 ευρώ βασικό μισθό, όχι στη συναίνεση και το συμβιβασμό».

Ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο τέλος της συγκέντρωσης ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της συναίνεσης πρέπει να ντρέπονται να μιλούν στους εργάτες. «Εμείς κοιτάμε τους εργάτες στα μάτια και η μόνη μας επιλογή είναι η οργάνωση των αγώνων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην απεργία στις 13 του Απρίλη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η επιτυχία της απεργίας είναι η απάντηση στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, στην αντεργατική πολιτική και τους φορείς της», σημείωσε.

«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» - ΑΣΥ
Ραντεβού στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Πρόσκληση στους εργαζόμενους και στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων να πάρουν πιο αποφασιστικά μέρος στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) καταδικάζοντας τόσο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης όσο και την πρακτική των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στον υγειονομικό χώρο.

Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στέλνει στα σωματεία Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 5/4/2006 και στο οποίο αναφέρει ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4/4/2006 ομόφωνα την προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας (12 το μεσημέρι - 3 μμ) στις 13/4/2006 με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα».

Η ομοφωνία που αναφέρει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ είναι σκόπιμη διαστρέβλωση γιατί στη συνεδρίαση της ΕΕ «απέρριψε το πλαίσιο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία στις 13 Απρίλη και τους στόχους πάλης που πρότειναν» όπως καταγγέλλουν στην κοινή ανακοίνωσή τους η «Πανεπιστημονική» και η ΑΣΥ και τονίζουν: «Αποφάσισαν από κοινού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, για τρίωρη στάση, που είναι ανεπαρκής και το πλαίσιο δράσης κινείται στη λογική της "ανταγωνιστικότητας"».

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα και επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Στον προβοκατόρικο ισχυρισμό ότι το ΠΑΜΕ είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης που δέχτηκε πρόσφατα κατέφυγε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, για να συγκαλύψει την αντεργατική τακτική της πλειοψηφίας

Υποτίθεται ότι χτες η ΓΣΕΕ συγκάλεσε σύσκεψη προεδρείων των Ομοσπονδιών στις πρώην ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Στην πράξη η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας τη μετέτρεψε σε κομματική μάζωξη της ΠΑΣΚΕ με μαϊντανούς τους συνεταίρους της στο προεδρείο, τη ΔΑΚΕ και την «Αυτόνομη Παρέμβαση». Με ένα αμόκ αντικομμουνισμού και επιθέσεων κατά του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να αποκρύψει το βαθύ αντεργατικό περιεχόμενο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφει σήμερα, να ξεφύγει από την κριτική που φουντώνει σε όλους τους χώρους δουλιάς για την επαίσχυντη συμφωνία που έκανε με τους βιομήχανους. Ακόμα και τη Γαλλία επιστράτευσαν για να δείξουν τι άραγε; Οτι θέλουν «να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»;

Υπεραμυνόμενος της αντεργατικής συμφωνίας, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος επιτέθηκε κατά του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακά τρικ» τις διαμαρτυρίες των ταξικών συνδικάτων και «στενά κομματικά παιχνίδια». Εφτασε μάλιστα στο σημείο, προκλητικά και προβοκατόρικα, να συνδέσει την επίθεση που έγινε σε βάρος του πριν λίγες βδομάδες, με την κριτική που ασκείται από τις ταξικές δυνάμεις, ανακαλύπτοντας σε αυτές τους «ηθικούς αυτουργούς» της επίθεσης.

Ως υποχώρηση του ΣΕΒ (!) χαρακτήρισε τη συμφωνία που συνομολογήθηκε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Σ. Ζωγανάς και αν και εμφανίστηκε να βγάζει την ουρά της ΔΑΚΕ απ' έξω, από την επίθεση που εξαπέλυσε η ΠΑΣΚΕ, στην πράξη δεν απέφυγε να γίνει ουρά της, σε όλη αυτή την αντικομμουνιστική παραζάλη που τη σέρνουν.

Με «σεμνότητα και ταπεινότητα» κατέθεσε τη διαφοροποίησή του για τη σύμβαση ο εκπρόσωπος της «Αυτόνομης Παρέμβασης» Α. Καλύβης, ο οποίος όμως βιάστηκε να γυρίσει σελίδα λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα κάνουμε τώρα; Η ζωή συνεχίζεται...» και επιτέθηκε και αυτός στο ΠΑΜΕ γιατί με την κριτική του «ξεπερνάει τα εσκαμμένα» και ψευδόμενος ισχυρίστηκε ότι «δεν είδε (σ.σ. το ΠΑΜΕ) να πάει στον ΣΕΒ να διαμαρτυρηθεί, αλλά έρχονται στη ΓΣΕΕ». Πολλά δε βλέπει η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και πρωτίστως πόσο κοντά είναι στην πλειοψηφία και πόσο μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων.

Τελικά, μετά το αντι-ΠΑΜΕ ξεφάντωμα, η σύσκεψη κατέληξε να γίνει εισήγηση στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για κινητοποίηση μόνο σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, στις 4 Μάη.

«Οπως και να βαφτίσετε τη σύμβαση. Οσο κουρνιαχτό και αν σηκώσετε, δεν μπορείτε να κρύψετε από τους εργαζόμενους ότι αυτό που υπογράψατε, σημαίνει γι' αυτούς μεροκάματο 27,18 ευρώ» ήταν η απάντηση του στελέχους του ΠΑΜΕ Θ. Κούτρα. Σ' αυτούς δε που όψιμα «είδαν το φως τους» και ανακάλυψαν τα προβλήματα στις ΔΕΚΟ και το διαχωρισμό εργαζομένων σε νέους και παλιούς, σημείωσε: «Τώρα έγινε ο διαχωρισμός; Και οι εργολάβοι που τόσα χρόνια οργιάζουν στις ΔΕΚΟ, οι ενοικιαζόμενοι εργάτες, οι ωρομίσθιοι τι είναι; Με τι μισθούς και τι δικαιώματα δουλεύουν τόσα χρόνια;». Οι εργαζόμενοι, κατέληξε ο συνδικαλιστής, έχουν πείρα και από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ψευδαισθήσεις δεν πρέπει να υπάρχουν. Και μόνο αν οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μόνο αν παλέψουν και διεκδικήσουν μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

Απεργία στη ΒΙΟΜΕΚ

Με δύο νέες 24ωρες απεργίες, την Πέμπτη και Παρασκευή θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕΚ στο Αλιβέρι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας να ανακαλέσει την απόλυση εργαζόμενου που προχώρησε την προηγούμενη Τετάρτη και την οποία το σωματείο χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και τρομοκρατική. Στο μεταξύ καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις δύο 24ωρες (χτες και προχτές) και τίποτα δε λειτούργησε, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι (26 άτομα) περιφρούρησαν και τις δύο μέρες την απεργία τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Ασυμβίβαστη στάση απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες

Σχόλιο του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ

Σχολιάζοντας τα όσα είπε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Η δήλωση του κ. Πολυζωγόπουλου είναι καθαρά προβοκατόρικη, είναι η συνέχεια στον κατήφορο που έχει πάρει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρός της. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να συγκαλύψει το ρόλο της για όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα να πολώσει τους εργαζόμενους για να μπορεί καλύτερα να κάνει τη δουλιά και την αποστολή της. Να ξεπουλά τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που ανυποχώρητα παλεύει από ταξικές θέσεις, έχει αποδείξει, όχι τώρα, μα σε μια μακρόχρονη πορεία, ότι δε σταμάτησε ποτέ να διεκδικεί τα δικαιώματα της εργατικής τάξης απέναντι στους βιομηχάνους, στους ταξικούς αντιπάλους, στις πολιτικές δυνάμεις που κάθε φορά υλοποιούν και προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου με την αντεργατική πολιτική. Δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή στην ιστορία του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού ταξικού κινήματος που να συμβιβάστηκε απέναντι στους εργοδότες και το κεφάλαιο.

Ενα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ήταν: Ταυτόχρονα με τη σθεναρή στάση του να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Είχε ταυτόχρονα και ασυμβίβαστη στάση απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες και στις δυνάμεις που μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα υπονόμευαν και ξεπουλούσαν τα συμφέροντα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο συμπέρασμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους σήμερα. Οτι θα πρέπει να οικοδομούν την ενότητά τους με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους και όχι τα συμφέροντα που κάθε φορά υλοποιούνται από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, για να υπηρετούνται οι γενικότερες επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν αυτό το διάστημα από τη ΓΣΕΕ, έγιναν μόνο και μόνο κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, κάτω από τη μεγάλη όξυνση των προβλημάτων. Και έγιναν με έναν σκοπό. Να παραπλανούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, να εκτονώνουν τις διαθέσεις τους, να συγκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις. Δηλαδή, να υπογράφουν τέτοιες απαράδεκτες αντεργατικές συμφωνίες, όπως ήταν αυτή με τα 77 λεπτά αύξηση που δόθηκαν στο κατώτερο μεροκάματο και την οποία προσυπέγραψαν με εντολή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των βιομηχάνων. Αυτή την περίοδο έχουν μια συγκεκριμένη και πολύ σαφή επιδίωξη οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που ηγούνται στη ΓΣΕΕ. Να οργανώνουν "κινητοποιήσεις" τέτοιες που να είναι ανώδυνες για την πλουτοκρατία μόνο και μόνο να απορροφούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που δυναμώνει, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και των βιομηχάνων. Θέλουν να καναλιζάρουν αυτή τη δυσαρέσκεια και να την αξιοποιήσουν για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από απ' αυτό που έκανε η ΝΔ και η ΔΑΚΕ όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Επομένως, δεν είναι κριτήριο αν έγιναν μια ή δύο κινητοποιήσεις, αλλά πού κατέληξαν, πιο ήταν το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν το ξεπούλημα που έκανε η ΓΣΕΕ.

Σε καμιά περίπτωση, η ΓΣΕΕ, δεν αμφισβητεί το ρόλο και τις επιδιώξεις των βιομηχάνων, δε συγκρούεται και δεν αντιτίθεται με αυτές».

Κομματική μάζωξη

Τελικά σε κομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε η χτεσινή σύσκεψη για τις ΔΕΚΟ που οργάνωσε ο κ. Πολυζωγόπουλος. Αφρούς έβγαζε ο πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ από τον αντικομμουνισμό του. Θέλει να κρύψει τις «πομπές του» για τη βρώμικη δουλιά που έκανε με την υπογραφή της επαίσχυντης Σύμβασης των 0,77 λεπτών. Ο αντιπερισπασμός τους και οι «ενέσεις» κομματικού πατριωτισμού δε θα περάσουν. Ξέρει ότι και οι εργαζόμενοι φίλοι και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι εξοργισμένοι με την απαράδεκτη συμπαιγνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ και αυτός νομίζει ότι ο αντικομμουνισμός θα αποτελεί σωσίβιο για την ΠΑΣΚΕ και τις εκλογικές ανάγκες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ουρά του Πολυζωγόπουλου η ΔΑΚΕ

Ανεπιτυχώς προσπαθούν στελέχη της ΔΑΚΕ να εμφανιστούν λεκτικά ότι διαφοροποιούνται από την αντικομμουνιστική κατηφόρα του Πολυζωγόπουλου. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως γνωρίζουν ότι ο Πολυζωγόπουλος σέρνει τη ΔΑΚΕ απ' τη μύτη! Πουπάκης και Πολυζωγόπουλος επίσης διέρρεαν στις εφημερίδες ότι δήθεν το ΠΑΜΕ θα έκανε «κατάληψη» στη ΓΣΕΕ και αυτοί το απέτρεψαν!! Οταν το ΠΑΜΕ αποφασίσει να κάνει κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ αυτοί θα το ακούσουν απ' τα ραδιόφωνα. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Οπως ξέρουν ότι αυτά που διαρρέουν είναι ψέματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ