Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει το έγκλημα στην «Πίνδος»

Κι άλλος εργάτης νεκρός στο Ρέθυμνο

Την εργοδοτική επίθεση που κλιμακώνεται στους τόπους δουλιάς, με την ενθάρρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, καταγγέλλει η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, με αφορμή το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο εργοστάσιο «Αλφα Γουντ Πίνδος ΑΕΒΕ» και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το χέρι του ένας εργάτης. Χαρακτηρίζει πρόκληση την υπέρογκη χρηματοδότηση (9,6 εκατ. ευρώ) που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο νέο ιδιοκτήτη, όταν οφείλονται ακόμη δεδουλευμένα στους πρώην εργαζόμενους και άλλους επαγγελματίες της πρώην συνεταιριστικής επιχείρησης που πουλήθηκε από την ΑΤΕ για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, καταγγέλλει πως η απαίτηση για εντατικοποίηση της εργασίας, σε συνδυασμό με τον περιορισμό εξειδικευμένου προσωπικού και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο να διεκδικήσουν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια της εργασίας τους. Να απαιτήσουν την πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας, να ζητήσουν την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, να κατοχυρώσουν την ίδρυση και λειτουργία σωματείου, να βάλουν τέλος στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Να απαιτήσουν την πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση του τραυματία συναδέλφου τους. Να στρατευτούν στο ΠΑΜΕ για να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος που θα ανατρέψει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Κι άλλος νεκρός στο Ρέθυμνο

Εργατικό «ατύχημα» με θύμα έναν 41χρονο εργάτη που έχασε τη ζωή του και έναν ακόμα 45χρονο που τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφριά, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής παλιάς διώροφης αποθήκης, στην οδό Γαληνού. Το ατύχημα συνέβη όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής. Νεκρός από τα συντρίμμια ανασύρθηκε ο 41χρονος εργάτης, υπήκοος Αλβανίας και πατέρας τεσσάρων παιδιών, που τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Ρέθυμνο, ενώ ο 45χρονος Ισμαΐλ Λουά, πατέρας δύο παιδιών, τραυματίστηκε ελαφριά στο χέρι και το κεφάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ