Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Στους δρόμους χτες, στην απεργία αύριο

Από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων
Από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων
Δυναμικά μπήκαν χτες οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στην τροχιά νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, ορθώνοντας το ανάστημά τους στη διαλυτική πολιτική που επιβάλει και η κυβέρνηση της ΝΔ στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής. Σύσσωμοι οι εργατοτεχνίτες πήραν μέρος στην παύση εργασιών που κήρυξαν τα ταξικά τους συνδικάτα, από τις 12 το μεσημέρι, ενώ μία ώρα αργότερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Η κινητοποίηση αυτή ταυτόχρονα έδωσε ώθηση και στη μάχη της προετοιμασίας για την αυριανή 24ωρη απεργία. Στο πλευρό των εργατοτεχνιτών ήταν και Περαματιώτες, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο της πόλης και σημερινό υποψήφιο Γιάννη Πατσιλινάκο.

Στη 1 το μεσημέρι η πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού είχε κατακλυστεί από απεργούς και εργαζόμενους του Περάματος διεκδικώντας άμεση χωροθέτηση με νόμο της Ζώνης και χαρακτηρισμό της ως χώρο ναυπηγοεπισκευής, έργα υποδομής, συνταξιοδότηση των εργατοτεχνιτών από 55 ετών και πάνω, ουσιαστική προστασία των ανέργων και άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσής τους με 1.000 ευρώ λόγω Πάσχα.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, τόνισε: «Ο αγώνας μας είναι ταυτισμένος με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετέχουμε όλοι στην απεργία της Πέμπτης». Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Πατσιλινάκος κατήγγειλε το γεγονός ότι από το 1965 δεν έχει δοθεί «δεκάρα» για τη Ζώνη, αλλά και ότι «ο ΟΛΠ του οποίου η επιθετικότητα έχει οξυνθεί από τη μετατροπή του σε ΑΕ, κομματιάζει και παραδίδει το λιμάνι στους ιδιώτες και τις πολυεθνικές», ενώ αν δεν υπάρξει σθεναρή αντίσταση, τα κοντέινερ θα καταλάβουν και τους χώρους της Ζώνης. Υπογράμμισε ότι για τους εργάτες και τους δημότες του Περάματος δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα.

Με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους δρόμους γύρω από το λιμάνι και κατέληξαν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αντιπροσωπεία τους, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Βλάχο, ο οποίος τους κάλεσε σε νέα συνάντηση τη Μ. Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ