ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούνη 2006
Σελ. /40
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προεκλογικό πυροτέχνημα για τις συγκοινωνίες

Να καλυφθεί από το δημόσιο και να μη μετακυλιστεί στις πλάτες των δημοτών το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των μικρών λεωφορείων (mini bus) μέσω της ανταποδοτικής πολιτικής, που ακολουθεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, απαίτησε ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ», κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισε, επίσης, αποσπασματική την ενέργεια αυτή καθώς δεν εντάσσεται σε μία συνολική κυκλοφοριακή παρέμβαση για την αντιμετώπιση του συγκοινωνιακού προβλήματος.

Διευκρινίζεται ότι η διοίκηση του δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία (ΝΔ και ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ) τη συγκοινωνιακή μελέτη για σύνδεση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης και του κέντρου της πόλης με τα μικρά λεωφορεία, χωρίς να λέει από πού θα χρηματοδοτηθεί το έργο. Η λειτουργία θα γίνει με μίσθωση 6 μικρών λεωφορείων μετά από διεθνή διαγωνισμό. Ο προϋπολογισμός για τα 4 πρώτα χρόνια είναι 1.824.000,00 ευρώ με ΦΠΑ και διάθεση πίστωσης 152.000,00 ευρώ με ΦΠΑ για το έτος 2006. Θα εξυπηρετούν δωρεάν το επιβατηγό κοινό στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως.

Η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της εφόσον δε διασφαλίζονται οι δημόσιες επενδύσεις, υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση του δήμου όφειλε να διασφαλίσει και την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση και τη μονιμότητα του προσωπικού από την αρχή.

Με παρέμβασή του ο Αγ. Σαχίνης, σχολιάζοντας στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο την ανακοίνωση του Β. Παπαγεωργόπουλου (ΝΔ) περί Μητροπολιτικού Δήμου Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι είναι ζήτημα καθαρά πολιτικό κι όχι διοικητικό, οργανωτικό, όπως παρουσιάζεται. Προσπαθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - σημείωσε - να χρησιμοποιήσουν το μοντέλο αυτό ως «απαλλακτικό βούλευμα» γιατί για το λαό της Θεσσαλονίκης μένει αναπάντητο το μεγάλο ερώτημα, που θέτουν οι ίδιοι οι δημότες για την απουσία πραγματικής αναπτυξιακής πολιτικής προς όφελος του λαού και του τόπου.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΙΚΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Αγανάκτηση για τις ελλείψεις

Στο Κέντρο Υγείας και το ΙΚΑ Κορωπίου περιόδευσε ο Γιώργος Πάντζας, υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής της ΝΑΣ

Motion Team

Στο Κέντρο Υγείας και το ΙΚΑ Κορωπίου περιόδευσε ο Γιώργος Πάντζας, υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής της ΝΑΣ
Η αγανάκτηση και ο έντονος προβληματισμός ασθενών και προσωπικού του Κέντρου Υγείας και του ΙΚΑ Κορωπίου για την τραγική κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Υγεία αλλά και τα γενικότερα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, εκφράστηκαν χτες στο κλιμάκιο της ΝΑΣ και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» που περιόδευσε σε αυτούς τους χώρους. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γιώργος Πάντζας, υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής της ΝΑΣ και ο Φώτης Τουρνεντές, υποψήφιος δήμαρχος Κορωπίου της ΔΑΚ.

Το κλιμάκιο συνομίλησε με πολλούς ασθενείς αλλά και με το νοσηλευτικό προσωπικό και στο Κέντρο Υγείας και στο ΙΚΑ, τα οποία αντιμετωπίζουν και αυτά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Ελλείψεις που έχουν τις αιτίες στις πολιτικές εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Πάντζας μιλώντας σε ασθενείς και προσωπικό επισήμανε ότι η κατάσταση της εργατικής τάξης συνολικά χειροτερεύει, αφού οι μισθοί μειώνονται, η Υγεία και η Παιδεία ιδιωτικοποιούνται, η ακρίβεια οργιάζει. Γι' αυτό κάλεσε να ενισχύσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και της ΔΑΚ στις επόμενες εκλογές για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει ο δικομματισμός και οι υποστηριχτές του.

Η μάχη είναι κοινή

-- «Οταν οι εργάτες δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν δουλιά και τα μαγαζιά».

-- «Αρα, κοινός πρέπει να είναι κι ο αγώνας των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εργαζομένων και γενικά των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική».

Αυτός ο διάλογος που έγινε μεταξύ ενός μικροεπαγγελματία και του Σπύρου Χαλβατζή, υποψηφίου δημάρχου Αθήνας με τη Συμπαράταξη, είναι ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την προχτεσινή περιοδεία, σε καταστήματα στην Ακαδημία Πλάτωνος. Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με μικροεπαγγελματίες, του εξέφρασαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. «Κάθε πέρσι και καλύτερα» ήταν η μόνιμη επωδός των μικρομεσαίων, με τους περισσότερους να σημειώνουν πως «πρώτα μας γονάτισε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τώρα μας αποτελειώνει η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς ενισχύει απροκάλυπτα τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων».

«Η πολιτική των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει στο στόχαστρό της τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες, γενικά τα λαϊκά στρώματα, ώστε να εξασφαλίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου» επισήμανε από την πλευρά του ο Σπ. Χαλβατζής και τους κάλεσε να ανασκουμπωθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για να αντιπαλέψουν με καλύτερους όρους αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου της «Συμπαράταξης» στο οποίο συμμετείχε και η Β. Αράπη - Καραγιάννη, αποτέλεσε το καφενείο «Η Συνάντηση» όπου και έγινε ομιλία του Σπ. Χαλβατζή. Απαντώντας σε ερωτήσεις παρευρισκόμενων για τις τοπικές εκλογές, κάλεσε το λαό να απεγκλωβιστεί από τα κόμματα του δικομματισμού και να στηρίξει τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, με κριτήριο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε λαϊκή οικογένεια.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αντώνης Σιδέρης

Εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ, μετά από συνεχή διοίκηση των δημοτικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική που ακολουθεί είναι πλήρως υποταγμένη στα συμφέροντα ιδιωτών και επιχειρηματιών και υλοποιεί κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα:

  • Ενώ με πιέσεις και διεκδικήσεις φορέων και πολιτών επιτεύχθηκε απόφαση Δικαστηρίου για τη μετατόπιση της παράνομης περίφραξης του Αμερικανικού Κολεγίου στον Υμηττό, χώρος πρασίνου ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, η δημοτική αρχή δεν την εφαρμόζει.
  • Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς φτάνουν και τα 100 ευρώ το μήνα, ενώ ο σταθμός που λειτουργεί στα πλαίσια της Δημοτικής Επιχείρησης φτάνει τα 230 ευρώ το μήνα.
  • Τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο κυμαίνονται από 90-120 ευρώ το μήνα.
  • Αποφασίστηκε σε ομοφωνία με την αντιπολίτευση (εκτός από την παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη») η πρόσληψη 54 εργαζομένων με 4ωρη καθημερινή εργασία.
  • Ενώ υπάρχουν ελλείψεις υπαλλήλων σε σημαντικούς τομείς, ενισχύεται η Δημοτική Αστυνομία με την πρόσληψη 14 επιπλέον (επί των 5) δημοτικών αστυνόμων.
  • Δε διεκδικούνται οι παράνομα παρακρατηθέντες πόροι από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αντίθετα, τα έσοδα του δήμου προέρχονται κατά κύριο λόγο από την τοπική φορολογία και την ανταποδοτικότητα σε πάσης φύσεως υπηρεσία του δήμου.
Περιοδείες και συγκεντρώσεις
Σήμερα, Σάββατο 10 του Ιούνη

-- Η Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καλεί σε συγκέντρωση νεολαίας στη μαρίνα Ζέας (προαύλιο Ναυτικού Μουσείου), στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσουν η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς-Αναγέννηση», και η Αλεξάνδρα Τζέρμπου, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ.

-- Η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης με τη ΝΑΣ Εύβοιας, θα περιοδεύσει στις 7.30 μ.μ. στην Ερέτρια.

Αύριο, Κυριακή 11 του Ιούνη

-- Η ΝΑΣ Νομού Σάμου καλεί σε συγκέντρωση στις 9 μ.μ. στις Ράχες, στο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστού. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μαυρατζιώτης, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ.

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ
«Δέσμευσή μας ο αγώνας»!

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Λάρισας Αγι Παπαστεργίου στη συνοικία των Αγίων Σαράντα

Με περιοδείες σε λαϊκές συνοικίες και εργασιακούς χώρους, συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες δίνει την πολιτική μάχη των εκλογών η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Λάρισας (ΔΑΣ). Στα πλαίσια αυτά κλιμάκιο της ΔΑΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγι Παπαστεργίου πραγματοποίησε περιοδεία στη συνοικία Αγίων Σαράντα, όπου είχε άμεση επαφή με τους κατοίκους, αναπτύσσοντας πλούσιο διάλογο για τα προβλήματά τους, τον πολιτικό χαρακτήρα των ερχόμενων εκλογών και τις θέσεις της παράταξης. Προβλήματα, όπως αυτά της ανεργίας, της ακρίβειας, του μεγάλου κόστους της εκπαίδευσης και των ακριβών και υποβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας. Αλλά και ειδικότερα, που αφορούν στη συνοικία, όπως η ανυπαρξία έργων, η έλλειψη ελεύθερων χώρων, ο άξονας προσγείωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου που εδρεύει εκεί κ.ά.

Το κλιμάκιο της ΔΑΣ είχε συναντήσεις με τους μικρέμπορους της συνοικίας, οι οποίοι, όπως τόνισαν, αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων και της μεγάλης φορολογίας από το κράτος και το Δήμο Λάρισας. Ο Α. Παπαστεργίου, δεσμεύτηκε ότι η ΔΑΣ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των Λαρισαίων και κάλεσε όλους τους κατοίκους της συνοικίας, που συνδέεται με αγωνιστικές και προοδευτικές παραδόσεις, να εμπιστευτούν το συνδυασμό, που αποτελεί τη μόνη λύση για ουσιαστική αλλαγή στο Δήμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ