ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2006
Σελ. /32
ΠΕΡΑΜΑ
«Στο πόδι» οι κάτοικοι

Νέα κινητοποίηση έγινε χτες για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια

Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι του Περάματος, των γύρω περιοχών και οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και συνολικά το περιβάλλον του λεκανοπεδίου της Αττικής, που έχουν εκτεθεί σε άμεσο κίνδυνο από τις καθαρά εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης της ΝΔ, στην υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας. Ενέργειες που αποτελούν συνέχεια αυτών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και έχουν γνώμονα τα κέρδη των εργολάβων, των επιχειρηματιών.

Χτες το πρωί, με ολοφάνερη εντολή από το κυβερνητικό επιτελείο, το Λιμεναρχείο Περάματος έδωσε άδεια για να εκτελεστούν μετασκευαστικές εργασίες στο σαπιοκάραβο BUTXTEHUDE, το οποίο την περασμένη Κυριακή έφυγε από την Ψυττάλεια και έδεσε στο καρνάγιο Ατσαλάκη της Ζώνης, δηλαδή στην κατοικημένη περιοχή του Περάματος, φορτωμένο με 2.800 τόνους λυματολάσπης! Η άδεια εκδόθηκε, παρά τις σοβαρές επισημάνσεις του ΚΕΠΕΚ και της μεικτής Επιτροπής Ελέγχου της Ζώνης για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, οι οποίες κατατέθηκαν στο Λιμεναρχείο από τις 21 του μηνός, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο πλοίο, ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία, αφού η λυματολάσπη αποτελεί τοξικό υλικό!

Η είδηση για την έκδοση άδειας εργασιών στο «σαπάκι» ξεσήκωσε τους εργατοτεχνίτες, ενώ τα σωματεία της Ζώνης, από κοινού με την αγωνιστική δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» και τον επικεφαλής της Γιάννη Πατσιλινάκο, πρώην δήμαρχο Περάματος και σημερινό υποψήφιο, αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να εκτελεστεί καμιά εργασία στο πλοίο.

Το απόγευμα, τη σκυτάλη πήρε πλήθος κατοίκων του Περάματος και των γύρω περιοχών, που συγκεντρώθηκαν μαζί με τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης, στην πλατεία Ηρώων της πόλης, μετά από το κάλεσμα της αγωνιστικής δημοτικής Κίνησης και των σωματείων. Ο Γ. Πατσιλινάκος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, παρουσίασε με συγκεκριμένα στοιχεία τις εγκληματικές ευθύνες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Δε θέλουν», είπε χαρακτηριστικά, «να λύσουν το πρόβλημα, το θέλουν εδώ ζωντανό να διογκώνεται για να κερδίζουν οι αετονύχηδες». Προέβαλε το αίτημα των Περαματιωτών το πλοίο να φύγει από το ναυπηγείο Ατσαλάκη, να επιστρέψει στην Ψυττάλεια, να μεταφορτωθεί η λυματολάσπη σε άλλο κατάλληλο πλοίο και να φύγει για Γερμανία. Κάλεσε τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους της πόλης να εντείνουν τους αγώνες τους για να γίνει το εργοστάσιο ξήρανσης, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα και να τιμωρήσουν με την ψήφο τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Μόνιμη και σταθερή δουλιά για τους Πυροσβέστες

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αλλά και τα εργασιακά προβλήματα, αναδείχτηκαν από τη χτεσινή περιοδεία στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος
Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αλλά και τα εργασιακά προβλήματα, αναδείχτηκαν από τη χτεσινή περιοδεία στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ) να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλιά και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, σημείωσε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Περιφερειακή Διοίκηση Αθηνών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΠΣ, Ανδρέα Κόη, τον υπαρχηγό Γιώργο Καρδάρα, καθώς και τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου.

Οπως διαπιστώθηκε από τις συναντήσεις, οι ελλείψεις σε προσωπικό φτάνουν μέχρι και το 35% των οργανικών θέσεων εργασίας. Περίπου 4.000 από τις οργανικές θέσεις είναι κενές. Επιπλέον, σημαντικό ζήτημα είναι και οι εποχικά απασχολούμενοι υπάλληλοι του ΠΣ, των οποίων οι κυβερνήσεις πρώτα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ, αρνούνται να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Τέλος, αναδείχτηκαν οι ελλείψεις σε υποδομές.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους, επισήμανε πως τόσο η «Συμπαράταξη», όσο και οι πολιτικοί φορείς που τη στηρίζουν (ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών), βρίσκονται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών. Οπως τόνισε, η «Συμπαράταξη», ζητά για τους πυροσβέστες, ικανοποιητικές αμοιβές και μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας: «Είμαστε αντίθετοι στη μερική απασχόληση, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας», πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 1998, πάνω από 16 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, ενόψει των τοπικών εκλογών, πριν ψηφίσουν, να αναλογιστούν τη στάση που κράτησαν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, όχι μόνο στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στα δικά τους οξυμένα προβλήματα. Και τόνισε: «Οταν διεκδικούσατε τα δίκαια αιτήματά σας, πόσοι δήμαρχοι και νομάρχες ήταν μαζί σας; Πόσοι συμπαραστάθηκαν έμπρακτα, σε όσα δίκαια απαιτούσατε; Και αυτό όχι μόνο για τα εργασιακά προβλήματα, αλλά ακόμη και για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της στον Πειραιά, τη Δευτέρα 26 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Καραϊσκου 111). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις
Σήμερα, Σάββατο 24 Ιούνη
  • Ο Κώστας Μαντάς, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Μεσσαπίων» και η Σοφία Ντούρου, υποψήφια νομάρχης Εύβοιας με τη ΝΑΣ, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών, στις 8:30 μ.μ.
  • Η Ελένη Παπαδοπούλου, νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στα Κύθηρα.
  • O Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος νομάρχης Κιλκίς με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στη Μεγάλη Στέρνα, στις 9 μ.μ.
Παράσταση διαμαρτυρίας και μαζική εξόρμηση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών, θα προχωρήσει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), τη Δευτέρα 26 Ιούνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, όπου και θα κατατεθούν οι προτάσεις της για τα ναρκωτικά. Στο πλευρό της θα παραβρεθούν και υποψήφιοι δήμαρχοι των δήμων της Αττικής με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζουν από κοινού το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές.

Στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια μέρα, η ΝΑΣ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιάννη Ζιώγα, θα προχωρήσει σε μαζική εξόρμηση ενημέρωσης και συζήτησης με το λαό της Θεσσαλονίκης και ειδικά τη νεολαία, στο χώρο της Καμάρας, στις 7:30 μ.μ.

Δημιουργία εντυπώσεων

Μάλλον ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα. 'Η κάνει πως δεν την παρακολουθεί και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι σε χτεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, στην ερώτηση δημοσιογράφου «Εσείς ως υποψήφιος θα κάνετε προσπάθεια για κάποια συνεργασία;» απάντησε το εξής: «Πρέπει να σας πω ότι με τον Σπύρο Χαλβατζή έχουμε και μια μακρόχρονη φιλία και πορεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπάρχει μια αλληλοεκτίμηση και μια δυνατότητα να βρούμε κοινό τόπο στα προβλήματα».

Ομως, μόλις τρεις μέρες πριν, την περασμένη Τρίτη, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», δήλωνε σε συγκέντρωση στο Παγκράτι, μιλώντας για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ: «Οι πράξεις τους επιβεβαιώνουν ότι θα είναι συνεπείς διαχειριστές των προβλημάτων των ανθρώπων και της πόλης, στα πλαίσια της πολιτικής που έχει κάνει και χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν μηχανισμό προώθησης και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Σ' αυτή την πολιτική συνέβαλαν δραστήρια τα κόμματά τους και προσωπικά ο κ. Κακλαμάνης, π.χ. στην παραπέρα προώθηση και της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας και ο κ. Σκανδαλίδης ως υπουργός Εσωτερικών».

Σαφής τοποθέτηση που καλά θα κάνει ο κ. Σκανδαλίδης να τη διαβάσει πολλές φορές και να την εμπεδώσει...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ