Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για τους Πυροσβέστες

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αλλά και τα εργασιακά προβλήματα, αναδείχτηκαν από τη χτεσινή περιοδεία στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος
Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αλλά και τα εργασιακά προβλήματα, αναδείχτηκαν από τη χτεσινή περιοδεία στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ) να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλιά και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, σημείωσε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Περιφερειακή Διοίκηση Αθηνών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΠΣ, Ανδρέα Κόη, τον υπαρχηγό Γιώργο Καρδάρα, καθώς και τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου.

Οπως διαπιστώθηκε από τις συναντήσεις, οι ελλείψεις σε προσωπικό φτάνουν μέχρι και το 35% των οργανικών θέσεων εργασίας. Περίπου 4.000 από τις οργανικές θέσεις είναι κενές. Επιπλέον, σημαντικό ζήτημα είναι και οι εποχικά απασχολούμενοι υπάλληλοι του ΠΣ, των οποίων οι κυβερνήσεις πρώτα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ, αρνούνται να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Τέλος, αναδείχτηκαν οι ελλείψεις σε υποδομές.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους, επισήμανε πως τόσο η «Συμπαράταξη», όσο και οι πολιτικοί φορείς που τη στηρίζουν (ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών), βρίσκονται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών. Οπως τόνισε, η «Συμπαράταξη», ζητά για τους πυροσβέστες, ικανοποιητικές αμοιβές και μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας: «Είμαστε αντίθετοι στη μερική απασχόληση, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας», πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 1998, πάνω από 16 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, ενόψει των τοπικών εκλογών, πριν ψηφίσουν, να αναλογιστούν τη στάση που κράτησαν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, όχι μόνο στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στα δικά τους οξυμένα προβλήματα. Και τόνισε: «Οταν διεκδικούσατε τα δίκαια αιτήματά σας, πόσοι δήμαρχοι και νομάρχες ήταν μαζί σας; Πόσοι συμπαραστάθηκαν έμπρακτα, σε όσα δίκαια απαιτούσατε; Και αυτό όχι μόνο για τα εργασιακά προβλήματα, αλλά ακόμη και για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ