Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Αναγκαία η μεταφορά του λιμανιού

Συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να μεταφερθεί το εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης σε άλλο μέρος του νησιού, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς σε άλλο σημείο του νησιού, του εμπορικού λιμένα της Μυτιλήνης. Οι βασικοί λόγοι έχουν σχέση με την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, αλλά και με τη λειτουργία του ίδιου του λιμένα.

Οπως είναι γνωστό - επισημαίνουν - το λιμάνι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Μυτιλήνης, σε ένα σημείο, δηλαδή, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την αναψυχή των κατοίκων του Δήμου και για τον τουρισμό, αφού ακριβώς δίπλα του βρίσκεται η πολυδιαφημισμένη «ΜΑΡΙΝΑ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ προσθέτουν μάλιστα ότι για το θέμα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού, υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη από το διακεκριμένο Λέσβιο επιστήμονα - λιμενολόγο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Ε. Μουντζούρη, που προτείνει την κατασκευή του στον Καρά Τεπέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ