ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
Σελ. /28
Ποιος τη ζωή σου, ποιος την κυβερνά...

Του Γιάννη Ιωάννου, από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου, από το «ΕΘΝΟΣ»
Βομβαρδισμένοι άπαντες...

Και εκείνοι στη Βηρυτό,

και οι άλλοι στις «εν ειρήνη» περιοχές.

Παντού, όπου μαίνεται ο ένας και διαρκής πόλεμος, ανεξάρτητα από τη μορφή που παίρνει από τόπο σε τόπο.

Αυτοί που κερδίζουν από το δικό σου ξεθέωμα έχουν στήσει πάρτι κερδών, γνωρίζοντας πως είναι πολλοί ακόμα όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως όλο και κάποιο κόκαλο θα πέσει απ' το τραπέζι και γι' αυτούς.

Εδώ έφτασε το ΠΑΣΟΚ να ανακαλύπτει, λέει, ότι η αγορά είναι ανεξέλεγκτη! Και να ξεχνά ποιος απελευθέρωσε την αγορά, παρουσιάζοντάς το, μάλιστα, ως πρόοδο. Οπως ξεχνά και ποιος υπέγραψε τα 77 λεπτά αύξηση στα μεροκάματα.

Βρίσκουν και κάνουν. Οταν ένα 78% δηλώνει πως ο πανικός του είναι οι λογαριασμοί και συνεχίζει να ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...

Κατά τ' άλλα, άντε μέσα στην παραζάλη σου να σκεφτείς πως όταν αυτοί λένε «να ολοκληρώσει τους στρατιωτικούς του στόχους» το Ισραήλ, εννοούν να μακελέψει έναν ολόκληρο λαό.

Ετσι, που να χειροκροτάς αύριο, γιατί, επιτέλους, η Ράις σπεύδει σε «αναζήτηση διπλωματικής λύσης»!

Θυμάσαι την Κύπρο; Να τη θυμάσαι όποτε σε ένα πρόβλημα εισβολής - κατοχής ακούς να ζητάνε από τους κατεχόμενους «κατάπαυση εχθροπραξιών».

Οταν ακούς «παρέμβαση ΟΗΕ», να γνωρίζεις πως πρόκειται για εξίσωση του θύτη με το θύμα. Οτι, όπως χτες, έτσι και σήμερα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» είναι ο φερετζές που καλύπτει το έγκλημα, την ώρα που φουντώνει η κατακραυγή.

Μιλούν για «διεθνή κοινότητα», σα να είναι ο κόσμος όλος ένα. Σα να 'ναι ο καπιταλισμός μια αγγελική - ισότιμη κοινωνία, σα να μην υπάρχουν παντού και μόνον οι πάνω και οι κάτω.

Σοβαρολογούν, άραγε, όσοι καλούν την ΕΕ να παρέμβει; Εκεί δεν είναι, ήδη;


«ΤΟ 'ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ' ΑΛΛΟ» ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙ

Ο ΕΝΑΣ ΣΦΑΖΕΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΚΑΖΕΙ: «Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα έκανε λόγο για 300 νεκρούς, 1.000 τραυματίες, και 500.000 πρόσφυγες και απηύθυνε δραματική έκκληση στη διεθνή κοινότητα για άμεση επιβολή εκεχειρίας (...) ο πρόεδρος Μπους έχει δώσει στο Ισραήλ περιθώριο μιας εβδομάδας για να ολοκληρώσει τους στρατιωτικούς του στόχους, προτού στείλει στην περιοχή την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις προς αναζήτηση διπλωματικής λύσης (...) διχασμένη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ταυτίστηκε με τις αμερικανικές και ισραηλινές θέσεις ενώ οι πρόεδροι Γερμανίας και Ιταλίας ζήτησαν την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών. Για "εγκλήματα πολέμου" κατηγόρησε Ισραήλ και Χεζμπολάχ η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΦΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ: «Η Ευρώπη που στο έδαφός της έζησε τον όλεθρο δυο Παγκοσμίων Πολέμων δεν μπορεί να μένει θεατής της αιματοχυσίας, φοβούμενη να αντιταχθεί στην αμερικανική ηγεμονία. Αν δεν αντιδράσει τώρα, αύριο θα συμβούν τα χειρότερα και μάλιστα κοντά της» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ»: «Οι αμερικανοί έδωσαν ουσιαστικά λευκή επιταγή στους συμμάχους τους να κάνουν εκκαθαρίσεις στην περιοχή της Χεζμπολάχ για καμιά δεκαριά ημέρες. Μετά το πράσινο φως της Ουάσιγκτον το Ισραήλ άρχισε τις χερσαίες επιχειρήσεις και ως εκ τούτου οι νεκροί, άμαχοι ως επί το πλείστον, αυξάνονται καθημερινά. Και η διεθνής κοινότητα, πέρα από το να παρακολουθεί αμήχανα, αναρωτιέται πώς θα απαντήσουν Συρία και Ιράν» (η Ειρήνη Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).

ΛΥΚΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ: «Η σημερινή επέτειος των 32 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο βρίσκει τη Μεγαλόνησο ακόμη διχασμένη, με την ελπίδα όμως πάντα άσβεστη για την επανένωσή της (...) Ο ΟΗΕ μετά την ατυχή κατάληξη του σχεδίου Ανάν, προσπαθεί ξανά με την πρωτοβουλία Γκαμπάρι να ρίξει ένα βότσαλο στη λίμνη του Κυπριακού, με τη σύμφωνη γνώμη και των ΗΠΑ» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμώνει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην αντίσταση των λαών

ΤΑ ΝΕΑ: Εισβολή με σχέδιο ΗΠΑ - Ισραήλ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ΣΦΑΓΗ των αμάχων

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η κρίση στον Λίβανο κλιμακώνεται και διχάζει την Ευρώπη

Ο ΛΟΓΟΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη βία

Η ΑΥΓΗ: Με διαγγέλματα δε σταματούν οι βόμβες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανάσα στις διεθνείς αγορές

ΤΟ ΒΗΜΑ: Η ώρα του δραγάτη

ΕΘΝΟΣ: ΤΑ... ΣΥΝ της κυβέρνησης

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΜΠΟΝΟΥΣ 15.000 ευρώ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ το Συμβούλιο Επικρατείας

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για 25.000 ανέργους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΕΥΚΟΛΟ χρήμα για μικρομεσαίους

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η αυτορρυθμιζόμενη αγορά και τα 77 λεπτά αύξηση

«Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Θ. Πάγκαλος, αρμόδιος του τομέα Ανάπτυξης του ΠαΣοΚ έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων παρέμειναν πενιχρές» (στην πρώτη σελίδα στο «ΒΗΜΑ»).

«Αμελούν» γιατί απλά δεν έχουν

«Εικόνες καθημερινής, οικογενειακής τρέλας ξεδιπλώνονται στην Αθήνα του 2006 (...) τα χρέη στην τράπεζα τρέχουν και οι προηγούμενοι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι. Σ' αυτόν τον αγώνα δρόμου νικητής είναι ο πανικός (...) τη μεγαλύτερη πηγή άγχους αποτελεί για το 78% των ερωτηθέντων η εξόφληση των λογαριασμών, των οποίων το 18% αμελεί την έγκαιρη τακτοποίησή τους» (η έρευνα στο «ΕΘΝΟΣ»).

Τρέχα εσύ...

«Στη Wall (Street) μικροί και μεγάλοι επενδυτές συντηρητικοί και κερδοσκόποι, το έξυπνο και το βρώμικο χρήμα, πλέουν σε πελάγη ευφορίας. Τώρα θέλουν να απολαύσουν τις προσδοκίες τους μαζί με τις ανακοινώσεις κερδοφορίας δευτέρου τριμήνου της επιχειρηματικής Αμερικής (...) η παραγωγικότητα - δηλαδή η ανά ώρα παραγωγή των Αμερικανών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα - παρουσίασε ισχυρό ρυθμό ετήσιας ανόδου 3,7% το πρώτο τρίμηνο του έτους» (η Ζ. Ζήκου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ