Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΤΟ 'ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ' ΑΛΛΟ» ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙ

Ο ΕΝΑΣ ΣΦΑΖΕΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΚΑΖΕΙ: «Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα έκανε λόγο για 300 νεκρούς, 1.000 τραυματίες, και 500.000 πρόσφυγες και απηύθυνε δραματική έκκληση στη διεθνή κοινότητα για άμεση επιβολή εκεχειρίας (...) ο πρόεδρος Μπους έχει δώσει στο Ισραήλ περιθώριο μιας εβδομάδας για να ολοκληρώσει τους στρατιωτικούς του στόχους, προτού στείλει στην περιοχή την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις προς αναζήτηση διπλωματικής λύσης (...) διχασμένη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ταυτίστηκε με τις αμερικανικές και ισραηλινές θέσεις ενώ οι πρόεδροι Γερμανίας και Ιταλίας ζήτησαν την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών. Για "εγκλήματα πολέμου" κατηγόρησε Ισραήλ και Χεζμπολάχ η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΦΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ: «Η Ευρώπη που στο έδαφός της έζησε τον όλεθρο δυο Παγκοσμίων Πολέμων δεν μπορεί να μένει θεατής της αιματοχυσίας, φοβούμενη να αντιταχθεί στην αμερικανική ηγεμονία. Αν δεν αντιδράσει τώρα, αύριο θα συμβούν τα χειρότερα και μάλιστα κοντά της» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ»: «Οι αμερικανοί έδωσαν ουσιαστικά λευκή επιταγή στους συμμάχους τους να κάνουν εκκαθαρίσεις στην περιοχή της Χεζμπολάχ για καμιά δεκαριά ημέρες. Μετά το πράσινο φως της Ουάσιγκτον το Ισραήλ άρχισε τις χερσαίες επιχειρήσεις και ως εκ τούτου οι νεκροί, άμαχοι ως επί το πλείστον, αυξάνονται καθημερινά. Και η διεθνής κοινότητα, πέρα από το να παρακολουθεί αμήχανα, αναρωτιέται πώς θα απαντήσουν Συρία και Ιράν» (η Ειρήνη Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).

ΛΥΚΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ: «Η σημερινή επέτειος των 32 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο βρίσκει τη Μεγαλόνησο ακόμη διχασμένη, με την ελπίδα όμως πάντα άσβεστη για την επανένωσή της (...) Ο ΟΗΕ μετά την ατυχή κατάληξη του σχεδίου Ανάν, προσπαθεί ξανά με την πρωτοβουλία Γκαμπάρι να ρίξει ένα βότσαλο στη λίμνη του Κυπριακού, με τη σύμφωνη γνώμη και των ΗΠΑ» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ