Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βασιλικότεροι του βασιλέως...

Δεν πρόλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης να τελειώσει το λόγο του και η ΓΣΕΒΕΕ έσπευσε με ανακοίνωσή της να δηλώσει ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν την Τρίτη κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση! Κι αυτό συμβαίνει, όπως εξηγεί η ΓΣΕΒΕΕ, επειδή τα περισσότερα αποτελούν πάγια αιτήματά της. Σπεύδει μάλιστα να τεθεί στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα για να βοηθήσει με όποιο τρόπο κρίνεται απαραίτητος(!) στην υλοποίησή τους.

Παίρνοντας θάρρος από αυτή την... ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά της, η ΓΣΕΒΕΕ έσπευσε να παραθέσει μερικά ακόμη, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού για την υλοποίηση των... κυβερνητικών μέτρων! Στο τέλος έδωσε και ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της «καινοτομίας» των «μικρομεσαίων» επιχειρήσεων.

Ολα αυτά είναι κάτι χειρότερο από αφέλεια ή φιλοκυβερνητική τακτική. Είναι δήλωση απερίφραστης υποστήριξης της πολιτικής μεγάλου κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πλήττει βάναυσα όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Και για την «ιστορία», αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η «απελευθέρωση» του ωραρίου των καταστημάτων, ύστερα από απαίτηση των πολυεθνικών κολοσσών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ