ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Θερίζει» τα λαϊκά στρώματα η ακρίβεια

Η λύση για τη λαϊκή οικογένεια δε βρίσκεται σε κάποια μέτρα που θα στολίζουν με χρυσόσκονη τη μίζερη πραγματικότητα, αλλά στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, με την εγκατάλειψη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ

Eurokinissi

Στην επέλαση στο λαϊκό εισόδημα με το νέο γύρο ακρίβειας και αυξήσεων σε όλα τα είδη που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ενώ προσθέτει πως «προβλέπεται ένα βαρύ φθινόπωρο με αυξήσεις στα σχολικά είδη και στα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΝΑΣ αναφέρεται: «Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο γύρο ακρίβειας και αυξήσεων σε όλα τα είδη που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, φάρμακα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έξοδα για διακοπές και πολλά άλλα. Και προβλέπεται ένα βαρύ φθινόπωρο με αυξήσεις στα σχολικά είδη και στα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών. Ο βραχνάς των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, με τα τοκογλυφικά επιτόκια των μεγαλοτραπεζιτών, σφίγγει όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες την ίδια ώρα που οι τράπεζες αυξάνουν με ασύλληπτους ρυθμούς τα κέρδη τους».

Η ΝΑΣ κάνει λόγο ακόμα και για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία «αξιοποιούν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου για να αυξήσουν ακόμα παραπέρα τις τιμές, αυγαταίνοντας τα κέρδη τους».

«Κοροϊδεύουν το λαό»

«Ψεύτικη» και «υποκριτική» χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση η ΝΑΣ την επιχειρηματολογία διαφόρων εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «αλλά και νομαρχών και δημάρχων που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα, όπως η Φ. Γεννηματά και ο Αργ. Ντινόπουλος, που διατρανώνουν ότι η ακρίβεια μπορεί δήθεν να αντιμετωπιστεί με την ένταση κάποιων ελέγχων στην αγορά από κρατικές υπηρεσίες στα διάφορα επίπεδα της διοίκησης».

«Κοροϊδεύουν το λαό», καταγγέλλει η ΝΑΣ. «Θέλουν να κρύψουν ότι η ακρίβεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα του συστήματος του ανταγωνισμού και της "ελεύθερης αγοράς". Οτι αποτελεί την άλλη όψη των χαμηλών μισθών, με τα 77 λεπτά αύξηση την ημέρα που ψήφισαν από κοινού κυβέρνηση - ΣΕΒ και οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και των χαμηλών συντάξεων. Οτι αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή για την παραπέρα αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η λύση για τη λαϊκή οικογένεια δε βρίσκεται σε κάποια μέτρα που θα στολίζουν με χρυσόσκονη τη μίζερη πραγματικότητα, αλλά στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με την εγκατάλειψη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους».

Τέλος, η ΝΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν ένα βήμα, με την ενίσχυση της ΝΑΣ και των αγωνιστικών συνδυασμών στους δήμους. «Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές, για μια εξουσία σε όφελος του λαού».

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΑΡΚΑΔΙΑΣ
«Με αίμα ποτίζονται τα κέρδη των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ»

Παρέμβαση, με αφορμή τα τρία απανωτά εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ Τρίπολης και στα ορυχεία της Μεγαλόπολης

Τρία απανωτά σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» έχουν συντελεστεί τις τελευταίες μέρες σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο νομό Αρκαδίας. «Ατυχήματα», που ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής την παρουσίαση των θέσεων της ΝΑΣ Αρκαδίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατά την οποία υπογραμμιζόταν πως η ΔΕΗ ΑΕ στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα καθόρισε πρώτο στόχο κέρδη 480 εκ. ευρώ μέχρι το 2010, μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 1.600 άτομα και εντατικοποίηση της δουλιάς και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

«Το κυνήγι του κέρδους για τους μεγαλομετόχους μπαίνει πάνω από τα μέτρα ασφαλείας και τη ζωή των εργαζομένων», καταγγέλλει στην ανακοίνωση η ΝΑΣ Αρκαδίας. Συγκεκριμένα:

  • Στις 22/7/2006 τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργαζόμενος στην ΔΕΗ περιοχής Τρίπολης και την 1/8/2006 στην ίδια περιοχής ένας δεύτερος.
  • Στις 2/8/2006 σε κατολίσθηση που έγινε στα ορυχεία Μεγαλόπολης τραυματίστηκε ένας ακόμη εργαζόμενος.

Η ΝΑΣ Αρκαδίας καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τον αρκαδικό λαό να βγάλουν συμπεράσματα για το πού οδηγεί η πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που από κοινού στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και συνολικότερα η πολιτική του κεφαλαίου που εφαρμόζουν τα δυο μεγάλα κόμματα και στην οποία συναινεί ο ΣΥΝ.

«Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και στις προσεχείς εκλογές στην αυτοδιοίκηση να τιμωρήσουν τους συνδυασμούς που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ.

Να στηρίξουν με την ψήφο τους τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και τους Δημοτικούς Αγωνιστικούς συνδυασμούς που βρίσκονται σε αντίθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να ενισχυθεί ο αγωνιστικός αντιιμπεριαλιστικός - αντιμονοπωλιακός πόλος στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες φιλολαϊκές αλλαγές».

ΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ψήφος - μήνυμα κατά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκαν και νέα ονόματα υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων, έδωσαν, χτες, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας. Οι νέοι υποψήφιοι είναι οι Στ. Ζαβαλιάδης (ΕΒΕ - Αλόννησος), Γιαν. Καρπούζας (ΕΒΕ - Κανάλια), Χρ. Κολοκοτρώνης (αγρότης - Αγχίαλος), Αλ. Μπελεγρίνης (άνεργος - Αλμυρός), Γ. Χατζόπουλος (δικαστικός υπάλληλος), Γ. Τσακατίρης (συνταξιούχος ΕΒΕ), Δ. Βλαχάκης (εκπαιδευτικός), Τ. Τριανταφυλλάκος (αντιπρόεδρος ΕΚΒ), Βαρβάρα Παρίση (υπάλληλος ΝΑΜ) και Σπ. Πατσής (πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Σκοπέλου).

Μιλώντας στη συνέντευξη ο Απ. Νάνος, υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας, προχώρησε σε κριτική προς τους άλλους υποψήφιους, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας ότι υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων κι αδιαφορούν για τα μεγάλα προβλήματα του λαού της Μαγνησίας.

Παρουσιάζονται - είπε - σαν «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί» και δηλώνουν «ικανοί». Ομως, χρόνια τώρα εκλέγονται οι «ικανότεροι» και τα λαϊκά προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται. Το ζήτημα για μας είναι: Ικανοί στην αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική κι αγωνιστές για το λαό ή «ικανοί» στην εφαρμογή και την προώθηση αυτής της πολιτικής και για το κεφάλαιο;

Για μας - συνέχισε - δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Είναι υποχρεωμένοι ν' απαντήσουν: Θα πειθαρχήσουν και θα εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική ή θα αντισταθούν;

Και ο Απ. Νάνος επισήμανε: Στις τοπικές εκλογές τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης στη ΝΔ, αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που, χρόνια τώρα, σε συμπαιγνία, με την πολιτική τους από τη μια αυξάνουν τα βάσανα του λαού κι από την άλλη τα πλούτη των μονοπωλίων. Κι έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν το συνδυασμό της ΝΑΣ, που μάχεται για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ