Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Θερίζει» τα λαϊκά στρώματα η ακρίβεια

Η λύση για τη λαϊκή οικογένεια δε βρίσκεται σε κάποια μέτρα που θα στολίζουν με χρυσόσκονη τη μίζερη πραγματικότητα, αλλά στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, με την εγκατάλειψη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ

Eurokinissi

Στην επέλαση στο λαϊκό εισόδημα με το νέο γύρο ακρίβειας και αυξήσεων σε όλα τα είδη που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ενώ προσθέτει πως «προβλέπεται ένα βαρύ φθινόπωρο με αυξήσεις στα σχολικά είδη και στα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΝΑΣ αναφέρεται: «Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο γύρο ακρίβειας και αυξήσεων σε όλα τα είδη που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, φάρμακα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έξοδα για διακοπές και πολλά άλλα. Και προβλέπεται ένα βαρύ φθινόπωρο με αυξήσεις στα σχολικά είδη και στα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών. Ο βραχνάς των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, με τα τοκογλυφικά επιτόκια των μεγαλοτραπεζιτών, σφίγγει όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες την ίδια ώρα που οι τράπεζες αυξάνουν με ασύλληπτους ρυθμούς τα κέρδη τους».

Η ΝΑΣ κάνει λόγο ακόμα και για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία «αξιοποιούν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου για να αυξήσουν ακόμα παραπέρα τις τιμές, αυγαταίνοντας τα κέρδη τους».

«Κοροϊδεύουν το λαό»


«Ψεύτικη» και «υποκριτική» χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση η ΝΑΣ την επιχειρηματολογία διαφόρων εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «αλλά και νομαρχών και δημάρχων που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα, όπως η Φ. Γεννηματά και ο Αργ. Ντινόπουλος, που διατρανώνουν ότι η ακρίβεια μπορεί δήθεν να αντιμετωπιστεί με την ένταση κάποιων ελέγχων στην αγορά από κρατικές υπηρεσίες στα διάφορα επίπεδα της διοίκησης».

«Κοροϊδεύουν το λαό», καταγγέλλει η ΝΑΣ. «Θέλουν να κρύψουν ότι η ακρίβεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα του συστήματος του ανταγωνισμού και της "ελεύθερης αγοράς". Οτι αποτελεί την άλλη όψη των χαμηλών μισθών, με τα 77 λεπτά αύξηση την ημέρα που ψήφισαν από κοινού κυβέρνηση - ΣΕΒ και οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και των χαμηλών συντάξεων. Οτι αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή για την παραπέρα αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η λύση για τη λαϊκή οικογένεια δε βρίσκεται σε κάποια μέτρα που θα στολίζουν με χρυσόσκονη τη μίζερη πραγματικότητα, αλλά στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με την εγκατάλειψη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους».

Τέλος, η ΝΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν ένα βήμα, με την ενίσχυση της ΝΑΣ και των αγωνιστικών συνδυασμών στους δήμους. «Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές, για μια εξουσία σε όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ