Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς στον Αστακό

Ζευγάρι αγροτών βρήκε χτες τραγικό θάνατο σε περιοχή του Αστακού όταν το όχημά τους έπεσε σε γκρεμό. Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Αγραμπέλου όπου μαίνεται πυρκαγιά. Το ζευγάρι μετέβαινε σε στάνη για να ελέγξει την κατάσταση του κοπαδιού του. Ο κτηνοτρόφος οδηγούσε σε χωματόδρομο, αλλά λόγω των καπνών από τη φωτιά έχασε τον προσανατολισμό του κι έπεσε στον γκρεμό.

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το βράδυ μεγάλη πυρκαγιά στον Πύργο Ευρωστίνης στην Κορινθία. Η φωτιά μαινόταν κοντά στην ίδια περιοχή που είχε συμβεί η μεγάλη καταστροφή του 2000. Η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στις 2.30 το μεσημέρι από 2-3 εστίες, κατέστρεφε δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες. Στον τόπο επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το απόγευμα ξεκίνησε για προληπτικούς λόγους η εκκένωση κατασκήνωσης στο Ελληνικό. Η πυρκαγιά έχει πολλές εστίες και μέτωπα και μαίνεται σε σημεία με χαράδρες και γκρεμούς όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Σε εξέλιξη ήταν και η φωτιά στην Αγράμπελο Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Καιγόταν δασική έκταση, ενώ 20 πυροσβέστες με εφτά οχήματα, δύο αεροπλάνα και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε στις 5 το απόγευμα. Υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί χτες στις 7 το απόγευμα δασική πυρκαγιά στο Καναλάκι Κλεισούρας στην Πρέβεζα. Η φωτιά ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα ενώ στον τόπο επιχειρούσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου, το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη χωματερή της Κορίνθου. Καπνός και δυσοσμία έπνιξαν την περιοχή. Η δυσοσμία λόγω του ισχυρού ανέμου έφτανε μέχρι τα Εξαμίλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ