ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
Σελ. /28
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Καλεί σε παναγροτικό ξεσηκωμό

Η κεντρική προκήρυξη της ΠΑΣΥ για τη λαϊκή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Τα τρακτέρ της αγροτιάς στην κεφαλή της περσινής πορείας
Τα τρακτέρ της αγροτιάς στην κεφαλή της περσινής πορείας
Παναγροτικό αγωνιστικό ξεσηκωμό στα εγκαίνια της ΔΕΘ σαλπίζει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και καλεί τους αγρότες και τους νέους της υπαίθρου να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Σε κοινό μέτωπο αγώνα με τους εργαζόμενους και τους ΕΒΕ, να απαιτήσουν ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ σημειώνει πως η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορεί να εξωραϊστεί με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Οπως αναφέρει, «καμία εξαγγελία δεν μπορεί να αποκρύψει ότι από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ:

  • Η τευτλοκαλλιέργεια μειώθηκε κατά 40%, δύο τουλάχιστον εργοστάσια ζάχαρης απειλούνται με άμεσο κλείσιμο και η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση της εθνικής ποσόστωσης κατά 50%, παίρνοντας τα προβλεπόμενα αργύρια από την ΕΕ.
  • Η παραγωγή καπνού θα μειωθεί κατά 70%, με δραματικές συνέπειες για τους καπνοπαραγωγούς και καπνεργάτες.
  • Οι τιμές των σιτηρών και του καλαμποκιού είναι εξευτελιστικές, επειδή οι τιμές παρέμβασης και με τη νέα ΚΑΠ είναι εξευτελιστικές (0,10 ευρώ το κιλό).
  • Οι εμπορικές τιμές του βαμβακιού και του ρυζιού μαζί με τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής σε πολλούς μικρομεσαίους παραγωγούς γι' αυτό η συνέχιση των καλλιεργειών τους είναι προβληματική.
  • Οι τιμές των ροδάκινων, της βιομηχανικής τομάτας, των σταφυλιών και άλλων είναι εξευτελιστικές εξαιτίας των αθρόων εισαγωγών που νομιμοποιήθηκαν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
  • Η κτηνοτροφία παραμένει στάσιμη και ορισμένοι κλάδοι συρρικνώνονται, όταν οι ανάγκες της χώρας μας αυξάνονται και καλύπτονται από εισαγωγές.
  • Με μαζικό ξεκλήρισμα απειλούνται οι μικρομεσαίοι αμπελουργοί, αν γίνει κανονισμός η πρόταση της επιτροπής».
Καμία ανοχή στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της

Η ΠΑΣΥ απευθύνεται στις αγρότισσες και τους αγρότες, τους νέους της υπαίθρου και ξεκαθαρίζει πως «καμία κυβερνητική εξαγγελία δεν μπορεί να αποκρύψει την περιθωριοποίηση και το κλείσιμο βασικών συνεταιριστικών οργανώσεων και βιομηχανιών, όπως της Ομοσπονδίας, της λιπασματοβιομηχανίας κ.ά., για να κερδοσκοπούν οι εμποροβιομήχανοι σε βάρος των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων. Καμία εξαγγελία δεν μπορεί να αποκρύψει ότι την ίδια περίοδο που εξανεμίζεται το εισόδημα των κτηνοτρόφων τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών διπλασιάζονται κάθε τέσσερα χρόνια. Οτι την ίδια περίοδο που τα κέρδη των τραπεζών και της ΑΤΕ αυξάνονται με προκλητικούς ρυθμούς, η χρεοκοπία των μικρομεσαίων αγροτών έχει πάρει μαζικές διαστάσεις».

Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους με τα αργύρια των αποσυνδεδεμένων επιδοτήσεων που τις αποδεκατίζουν με τις παράνομες και «νόμιμες» παρακρατήσεις, με αυξήσεις - ψίχουλα στις αγροτικές συντάξεις.

Ανάπτυξη της γεωργίας με γνώμονα τις ανάγκες του λαού

Και καλεί τους αγρότες να αντισταθούν στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν, με δόλωμα κάποια ψίχουλα. Να καταψηφίσουν στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΣΥΝ, γιατί είναι συνυπεύθυνα για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν.

Να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση και αγωνιστικά να διεκδικήσουν:

  • Την ολόπλευρη ανάπτυξη της γεωργίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού μας, θα σέβεται το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Την άμεση απορρόφηση της φετινής παραγωγής με τιμές και επιδοτήσεις που θα εξασφαλίζουν βιώσιμο αγροτικό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες.
  • Την προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και την ενίσχυση των εξαγωγών μέσα από ισότιμες διακρατικές σχέσεις.
  • Την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής από το κράτος, για να μειωθεί ουσιαστικά το κόστος παραγωγής και την παροχή δωρεάν επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης στους αγρότες και τους συνεταιρισμούς από τα κρατικά ιδρύματα Ερευνας.
  • Τη λειτουργία όλων των βιομηχανιών ζάχαρης, της βιομηχανίας λιπασμάτων και το σταμάτημα του ξεπουλήματος σε ιδιώτες των συνεταιριστικών εταιριών της ΑΤΕ.
  • Την πραγματική ρύθμιση των αγροτικών χρεών και κρατική ΑΤΕ, με κοινωνικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.
  • Την εξυγίανση των συνεταιρισμών για να περιοριστεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων και να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή.
  • Τον άμεσο διπλασιασμό των συντάξεων του ΟΓΑ στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τη χρηματοδότησή του από το κράτος, για να καλύπτει όλες τις ζημιές της παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου και να καταβάλλει έγκαιρα τις αποζημιώσεις.
  • Την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων των αγροτών και των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από αποκλειστικά δημόσια αποκεντρωμένα και αναβαθμισμένα συστήματα Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας.
  • Το άμεσο σταμάτημα των διώξεων των αγροτών και της ποινικοποίησης των αγώνων τους.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη προετοιμασίας της λαϊκής κινητοποίησης

Αύριο, στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚΘ

Από την περσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη ΔΕΘ

ΛΕΠΙΔΗΣ

Από την περσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη ΔΕΘ
Στη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις. Αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που οργανώνει το ΠΑΜΕ με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες και τα χωριά, προκειμένου το κάλεσμα αντίστασης να φτάσει παντού, σε κάθε εργάτη και εργάτρια, σε κάθε αγρότη και αγρότισσα, σε κάθε νέο της πόλης και της υπαίθρου. Σε πολλές από τις περιοδείες που προγραμματίζουν οι ταξικές δυνάμεις για το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουν και οι αγωνιστές υποψήφιοι των ψηφοδελτίων που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση.

Σήμερα στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στις 7.30 π.μ στα ΕΛΤΑ Καλαμαριάς, στις 8.30 π.μ. στον ΟΤΕ Καλαμαριάς και στις 12 μ. σε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Κάλεσμα της ΔΑΣ

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε όλους τους ΟΤΑ η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στην πολιτική που χτυπά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Μια πολιτική που υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ), και τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Δεν αρκεί πλέον η αγανάκτηση», σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί «με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα, τη λαϊκή αντεπίθεση».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΓΣΕΕ
Επιχείρηση εγκλωβισμού των εργαζομένων

Τις ανησυχίες της για την απειλή της... «οικονομικής ύφεσης» εξέφρασε χτες στον πρωθυπουργό η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Να μην εγκλωβιστούν στα πυροτεχνήματα και στις ψευτοπαροχές που ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, κάλεσε τους εργαζόμενους ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Πολύ περισσότερο που το πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο παρουσίασε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά και όλη η στρατηγική της, συμβάλλει ακριβώς σε αυτόν τον εγκλωβισμό και σε μειωμένες απαιτήσεις εκ μέρους των εργαζομένων.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο εντεκασέλιδο υπόμνημα που υπέβαλε η πλειοψηφία στον πρωθυπουργό, η μεγάλη της ανησυχία είναι ότι η ελληνική οικονομία «απειλείται να οδηγηθεί σε επιβράδυνση στασιμότητα και ύφεση» και διαπιστώνει «μείωση του ρυθμού μεγέθυνσης του ΑΕΠ και της παραγωγικότητας της εργασίας». «Ανησυχίες» που κατά κόρον προβάλλουν η κυβέρνηση και πίσω απ' αυτή ο ΣΕΒ, για να επιβληθούν και πρόσθετα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Μετά από τέτοιες «οικονομικές αναλύσεις» τα αιτήματα που επικεντρώθηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για αύξηση του αφορολόγητου, του επιδόματος ανεργίας και της απονομής επιδόματος θέρμανσης, καταλήγουν να είναι άσφαιρα πυρά, στα οποία βέβαια ο πρωθυπουργός ούτε μπήκε στον κόπο να απαντήσει.

Το αντίθετο, εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης, ανέλαβε να ρετουσάρει την αντεργατική πολιτική ισχυριζόμενος, πως μειώθηκε η ανεργία στη διετία που πέρασε, πως αυξήθηκαν οι κοινωνικές δαπάνες, ενώ ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να συμμετάσχει στο «διάλογο για το Ασφαλιστικό» μέσα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχει συστήσει.

Κατά τ' άλλα οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ (Γ. Παναγόπουλος), ΔΑΚΕ (Κ. Πουπάκης) και «Αυτόνομης Παρέμβασης» (Α. Καλύβης) στις δηλώσεις τους αναλώθηκαν σε σχόλια και υπαινιγμούς για την κατάσταση που επικρατεί στο Προεδρείο της ΓΣΕΕ, χωρίς αυτές βέβαια να αναιρούν την κοινή πορεία των τριών παρατάξεων, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την «άσφαιρη πυρών» τακτική της Συνομοσπονδίας.

Να στείλουν ηχηρό μήνυμα οι εργαζόμενοι

Σχολιάζοντας τη συνάντηση ο Γιώργος Μαυρίκος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ σημείωσε: «Ο κύριος πρωθυπουργός σε λίγες μέρες θα εκτοξεύσει τα πυροτεχνήματά του και τις ψευτοπαροχές από τη ΔΕθ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε αυτή την τακτική. Ισα ίσα που έχουν άμεσα δύο καλές ευκαιρίες να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Η πρώτη ευκαιρία είναι με τη συμμετοχή τους στις 9 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο και στις άλλες εκδηλώσεις που οργανώνονται με τα συνθήματα και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Και η δεύτερη, με τη συμμετοχή στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπου πρέπει πραγματικά να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό και τις πολιτικές του».

ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
«Κοινωνική παροχή» η... ενίσχυση των επιχειρήσεων

Σε κοινή γραμμή πλεύσης κινήθηκαν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο των βιομηχάνων με τον Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προκλητικός ο Δ. Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «βασική μας θέση είναι ότι ισχυρή οικονομία σημαίνει ασφάλεια στην κοινωνία και άρα η πιο ουσιαστική κοινωνική παροχή είναι η συνέχιση των αναγκαίων αλλαγών». Πρόκειται φυσικά για υπεραντιδραστική θέση, η οποία όχι μόνο αρνείται την ικανοποίηση λαϊκών αιτημάτων, αλλά ως μοναδική ίσως «κοινωνική παροχή» θεωρεί την παραχώρηση νέων προνομίων στις επιχειρήσεις και την περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Κάτι βέβαια που, εκτός των άλλων, προϋποθέτει την υποταγή και το τσάκισμα κάθε φωνής αγωνιστικής αντίστασης και τη στοίχιση της κοινωνίας πίσω από τη «σιδηρά αναγκαιότητα» των επιχειρηματιών.

Ο ίδιος επίσης πρόβαλε την επικίνδυνη για τους εργαζόμενους θέση ότι «τα συμφέροντα των επιχειρήσεων ταυτίζονται με τα συμφέροντα μιας κοινωνίας που προοδεύει, που ευημερεί, που αναπτύσσεται». Εστειλε έτσι μήνυμα στα δύο κόμματα της ολιγαρχίας να αφήσουν την οικονομική πολιτική έξω από τον κύκλο της αντιπαράθεσής τους. «Ελπίζω ότι το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης δε θα αποτελέσει βήμα προεκλογικού ανταγωνισμού. Νομίζω ότι οι πολίτες δε χρειάζονται πυροτεχνήματα. Θέλουν σοβαρότητα λόγων και συνέπεια έργων» ανέφερε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε τέλος ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν όλα τα μεγάλα θέματα, την οικονομία, το ασφαλιστικό, την ανεργία, την παιδεία, τη συνταγματική αναθεώρηση...

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τόσο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας έκαναν σαφές ότι προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής παραμένει η προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Προκαλώντας τον κοινό νου, ο Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι με την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση στα φυσικά πρόσωπα, επιχειρείται να αντιμετωπιστούν οι... αδικίες που υπάρχουν στη φορολογία των φυσικών προσώπων, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για τις αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στον ΟΓΑ.

Από την πλευρά του ο Δ. Σιούφας επανέλαβε ότι «εμμένουμε, σταθερά και αταλάντευτα, στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις» ενώ εξέφρασε την άποψη πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη στο νέο αναπτυξιακό και οικονομικό πρότυπο της χώρας...».

ΠΑΣΟΚ
Θυμήθηκε τους μικρομεσαίους που χαράτσωσε

Η εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου πίσω από τις χτεσινές υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου για μείωση της φορολογίας στις «φθίνουσες περιοχές»

Οχυρωμένος πίσω από ανέξοδες υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας των μικρών επιχειρήσεων, ο Γ. Παπανδρέου επανέφερε χτες την πρότασή του για την προώθηση του προγράμματος «ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών», με το οποίο το ΠΑΣΟΚ στο όνομα δήθεν της... πάταξης της ανεργίας, προτείνει φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε, ενόψει της ΔΕΘ, με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Στις συναντήσεις με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, όπως δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, ο Γ. Παπανδρέου «συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες και τις εμπορικές επιχειρήσεις». Ο Γ. Παπανδρέου... ξεχνώντας προφανώς ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χαράτσωσαν άγρια τους μικρομεσαίους, υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας τους, αλλά την ίδια στιγμή τόνισε αναφερόμενος ξεκάθαρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες ότι προτείνει «μείωση της φορολογίας στα κέρδη που επενδύονται». Στηρίζοντας απόλυτα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ που ζητά φτηνά εργατικά χέρια και ταυτίζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων, πρότεινε «φορολογικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ανεργίας με ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για πολύ μικρές επιχειρήσεις σε περιοχές, νομούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο προγραμμάτων ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών».

Επίσης υποστήριξε ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα «διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων», το οποίο όπως είπε ευνοεί τις πολύ «μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως τις πολυεθνικές», όταν στο κυβερνητικό του πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ έθετε σαν βασικό θέμα τη συζήτηση για τη διεύρυνση του ωραρίου. Στη συνάντηση με τον ΣΑΤΕ, ο Γ. Παπανδρέου συζήτησε για τα δημόσια έργα και ανέφερε ότι «οι καθυστερήσεις και το νέο μειοδοτικό σύστημα οδήγησαν σε μεγάλες εκπτώσεις, με αποτέλεσμα τα έργα ή να μην τελειώσουν ποτέ ή να υποβαθμιστεί η ποιότητά τους».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται

Σε σχόλιό του για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τη ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι συναντήσεις κυβέρνησης ΓΣΕΕ - ΣΕΒ αποτελούν ένα κακοπαιγμένο θέατρο, ενταγμένο στις κυβερνητικές κινήσεις αναμονής και εντυπωσιασμού που συνηθίζονται κατά τη διεξαγωγή της ΔΕΘ.

Το διεκδικητικό κοστούμι που φόρεσε η ΓΣΕΕ είναι πολύ κατώτερο των αναγκών της εργατικής τάξης και σύμφωνο με την ψευτο-αντιπολίτευση που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ, αύξησης 77 λεπτών τη μέρα στους εργατικούς μισθούς, που τη χειροκρότησαν η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, κραυγάζει την αλήθεια και για το ρόλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και για τους προκλητικούς ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΕΒ ότι η αύξηση της κερδοφορίας τους είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Τα κέρδη μόνο των 323 εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, το πρώτο τρίμηνο του 2006, αυξήθηκαν κατά 58,5% σε σύγκριση με το 2005! Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση. Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν αλλάζει, ανατρέπεται».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ