ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
Να μην «πουλήσουν» την ψήφο τους οι εργαζόμενοι

Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου δημάρχου της ΔΑΣ για το Δήμο Ιωαννιτών, Τάκη Τσίγκα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών, Τάκης Τσίγκας
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών, Τάκης Τσίγκας
Την ανάγκη καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει αντανάκλαση στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, μια πολιτική που εφαρμόζεται και σε τοπικό επίπεδο από τους εκπροσώπους του δικομματισμού και του ΣΥΝ, υπογράμμισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΑΣ στο Δήμο Ιωαννιτών Τάκης Τσίγκας. Στόχος - πρόσθεσε - είναι να διαμορφωθεί διαφορετικό πολιτικό κλίμα την επομένη των εκλογών, να χτυπηθεί το κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, με αφορμή τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Γιάννενα, κάλεσε τους εργαζόμενους «να σκεφθούν αυτό που λέμε επανειλημμένα ότι οι εκλογές αποτελούν μια μεγάλη πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εργαζόμενους όλης της χώρας και της πόλης μας να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους κυβερνώντες και σε όλους όσοι καθορίζουν τις τύχες της χώρας».

Επισήμανε, σχετικά, ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική που φορτώνει συνεχώς βάρη στην πλάτη του λαού και γεμίζει τα θησαυροφυλάκια των λίγων. Μια πολιτική που δεν εφαρμόζεται μόνο από τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά εφαρμόζεται και από τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή την πολιτική, επισήμανε, εφάρμοσε η νυν δημοτική αρχή της ΝΔ, την ίδια πολιτική θα εφαρμόσουν και αύριο, αν ενδεχομένως εκλεγούν, οι κύριοι Μελαννίδης (ΠΑΣΟΚ) και Φίλιος (υποστηρίζεται από τον ΣΥΝ και μερίδα του ΠΑΣΟΚ). Και είναι ολοφάνερο, αφού σήμερα δε στρέφονται ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, δεν την αντιπαλεύουν».

«Οι εργαζόμενοι, τόνισε ο Τάκης Τσίγκας, πρέπει να σκεφθούν πολιτικά, να αποκρούσουν τις όποιες προσπάθειες υποκλοπής της ψήφου τους και αυτό γιατί η ψήφος έχει δύναμη. Και αυτή τη δύναμη δεν πρέπει να την "πουλήσουν", είτε για λόγους φιλίας, είτε για λόγους συγγένειας, ακόμη για λόγους εκβιασμού και ρουσφετολογίας. Αντίθετα, συμπλήρωσε, πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους και να απαντήσουν σε όσους σήμερα τάζουν θέσεις ή και προχωρούν σε τέτοιου είδους ρουσφετολογικές ενέργειες ότι η εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους που δεν πωλείται».

Τέλος, σε σχέση με την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς ο μισός προϋπολογισμός του ισούται με τα δάνεια που έχει συνάψει, πρόβαλε την πρόταση της ΔΑΣ για αγώνα και πάλη για τη διεκδίκηση χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.

«Να καταργηθεί, για παράδειγμα, το απαράδεκτο χαράτσι του 80% για το νερό, να καταργηθεί το 2% σε βάρος των επαγγελματοβιοτεχνών, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κλπ. Γιατί είναι παροχές για τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν, ήδη, πληρώσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη

- Ο Γιώργος Μαυρίκος θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αθηνών (Λεωφ. Δημοκρατίας), στις 7 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι στα τσαγκαράδικα της περιοχής του Κολωνού.

- Ο Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ», στις 9.30 το πρωί.

- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης θα περιοδεύσει στο Τζάνειο Νοσοκομείο, στις 11 π.μ.

- Ο Κώστας Μαρκέτης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στην Πολεοδομία Β/Α Τομέα (Περισσός), στις 10.30 π.μ.

- Ο Μπάμπης Βορτελίνος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στην Εθνική Τράπεζα (Κεντρικό, Σοφοκλέους), στις 9.30 π.μ.

- Η ΔΑΣ Κερατσινίου και η ΝΑΣ καλούν σε συγκέντρωση που θα γίνει στον Αγιο Μηνά Κερατσινίου, στη διασταύρωση των οδών Υψηλάντου και Ρήγα Φεραίου, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Μουρίκης επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της ΔΑΣ και ο Λευτέρης Καλογιαννίδης υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ.

- Ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», στις 9 π.μ.

- Ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας με την «Πάτρα - Μπροστά», θα περιοδεύσει στο ΙΚΑ Ανω πόλης στις 11.30 το πρωί και στις 7 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κρύα Ιτεών.

- Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Αξιού Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Κυμίνων, στις 8 το βράδυ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Ρίσκος, υποψήφιος δήμαρχος Αξιού και θα χαιρετίσει η Αννα Κασάπη, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος.

- Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ωραιοκάστρου καλεί σε εκδήλωση για την Παιδεία στην αίθουσα του δημαρχείου, στις 8.30 μ.μ. Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Φάνης Καρκατζούνης, υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο Γιάννης Νοτάκης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος.

- Η ΝΑΣ Γρεβενών και η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Γρεβενών διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 8 μ.μ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ
Δήμαρχοι «βαστάζοι» στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν η λαϊκή οικογένεια, οι γονείς και οι μαθητές του νομού, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, χτες το μεσημέρι, οι επικεφαλής των συνδυασμών, Κώστας Ξυλούρης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ηρακλείου (ΝΑΣ) και Στέλιος Ορφανός με την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου» (ΑΚΔΗ).

Αφού σημείωσαν τις γενικότερες αντιδραστικές εξελίξεις στον τομέα της Παιδείας οι υποψήφιοι στάθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σχετικά και στις ευθύνες και των δημοτικών αρχών των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάνοντας αναφορά σε σχολεία με υπεράριθμα τμήματα μαθητών, ακατάλληλα σχολεία και ελλείψεις λόγω διαχρονικής (επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, ανεπάρκειας στην προσχολική εκπαίδευση κλπ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εμπορευματοποίησης αναφέρθηκαν η παραχώρηση σχολικών χώρων σε ιδιώτες (πάρκιν στο σχολείο Ακαδημία Ηρακλείου). Ενώ σε σχολεία του νομού εμφανίστηκε και... σπόνσορας, γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων που χρηματοδότησε το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής! Και ο δήμος ορέγεται να ιδρύσει «δημοτικό Πανεπιστήμιο» στο πρότυπο του λεγόμενου «Πανεπιστημίου» της ΓΣΕΕ, ενισχύοντας την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Εντατικοποίηση της εργασίας

Περιοδεία του υποψήφιου νομάρχη της ΝΑΣ Ιωαννίνων Χρήστου Μεντή

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΑΣ χτες το πρωί, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Χρήστο Μεντή, όπου και αναδείχτηκαν τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Το κλιμάκιο της ΝΑΣ συζήτησε με τους εργαζόμενους στα εξωτερικά ιατρεία, στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, επισκέφτηκε το ακτινολογικό και αξονικό τμήμα του νοσοκομείου, καθώς και τους εργαζόμενους στα πλυντήρια και τους τραπεζοκόμους. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην εντατικοποίηση της εργασίας, η οποία αποτυπώνεται στη χορήγηση ρεπό και αδειών.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος νομάρχης Χρήστος Μεντής επισήμανε τη συνεχή και εντεινόμενη υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων, η οποία συνάδει με την προώθηση της παραπέρα εμπορευματοποίησης του αγαθού της Υγείας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε την ανάγκη να καταδικαστεί αυτή η πολιτική και να ενισχυθούν οι αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις στην ΤΑ που θα στηρίζουν έμπρακτα και θα διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους την προάσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, την παροχή σύγχρονων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας για το λαό με πλήρη κάλυψη των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δουλεύουν στις υπηρεσίες υγείας.

ΠΡΕΒΕΖΑ
Ψηφοδέλτιο μάχης

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Συσπείρωσης» για το Δήμο Πρέβεζας, Νίκος Γιαννούλης, παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού

Η διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συσπείρωση» με επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας τον Νίκο Γιαννούλη και οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές στο Δήμο της Πρέβεζας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Πρέβεζα Σίτι».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γιαννούλης, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην όξυνση των προβλημάτων, τα οποία αποτυπώνονται και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην αύξηση της ανεργίας, στο ξεκλήρισμα των αγροτών, στη συρρίκνωση των ΕΒΕ, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος κ.α. ως αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Συσπείρωσης» παρουσίασε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του αγωνιστικού ψηφοδελτίου, όπου περιλαμβάνονται εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους, επιστήμονες, αγρότες, έμποροι, συνταξιούχοι κ.ά. Οι υποψήφιοι είναι:

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, φαρμακοποιός. ΑΡΑΠΗ - ΚΟΤΣΙΝΗ ΜΑΙΡΗ, φιλόλογος. ΑΡΜΑΤΑ ΖΩΗ, κοινωνιολόγος. ΑΥΔΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, οικονομολόγος. ΑΥΔΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, διοικητικό στέλεχος ΕΛΤΑ. ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, συνταξιούχος ΔΕΗ. ΓΕΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, γιατρός. ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, έμπορος. ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, γιατρός. ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, γιατρός. ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, μουσικός - αθλητής. ΚΟΝΤΟΜΙΧΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, έμπορος. ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ, κτηνίατρος. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, οικοδόμος. ΜΠΡΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, μαθηματικός. ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, βιβλιοπώλης. ΝΤΟΥΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, υπάλληλος ΔΕΗ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, συνταξιούχος. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, γιατρός. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, δικηγόρος. ΠΑΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, οικονομολόγος. ΣΙΟΥΓΚΑ ΑΝΝΑ, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ