Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ
Δήμαρχοι «βαστάζοι» στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν η λαϊκή οικογένεια, οι γονείς και οι μαθητές του νομού, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, χτες το μεσημέρι, οι επικεφαλής των συνδυασμών, Κώστας Ξυλούρης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ηρακλείου (ΝΑΣ) και Στέλιος Ορφανός με την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου» (ΑΚΔΗ).

Αφού σημείωσαν τις γενικότερες αντιδραστικές εξελίξεις στον τομέα της Παιδείας οι υποψήφιοι στάθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σχετικά και στις ευθύνες και των δημοτικών αρχών των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάνοντας αναφορά σε σχολεία με υπεράριθμα τμήματα μαθητών, ακατάλληλα σχολεία και ελλείψεις λόγω διαχρονικής (επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, ανεπάρκειας στην προσχολική εκπαίδευση κλπ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εμπορευματοποίησης αναφέρθηκαν η παραχώρηση σχολικών χώρων σε ιδιώτες (πάρκιν στο σχολείο Ακαδημία Ηρακλείου). Ενώ σε σχολεία του νομού εμφανίστηκε και... σπόνσορας, γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων που χρηματοδότησε το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής! Και ο δήμος ορέγεται να ιδρύσει «δημοτικό Πανεπιστήμιο» στο πρότυπο του λεγόμενου «Πανεπιστημίου» της ΓΣΕΕ, ενισχύοντας την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ