Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Εκλογική Διακήρυξη - κάλεσμα για νέους αγώνες

Στην αίθουσα του εκλογικού κέντρου πραγματοποιήθηκε χτες η παρουσίαση της Διακήρυξης, από τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Σπύρο Χαλβατζή

«Καλούμε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο Δήμο της Αθήνας και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη διαμόρφωση του μετώπου πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που θα ανοίξει το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές».

Με τα λόγια αυτά, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, έδωσε το πολιτικό στίγμα της μάχης των προσεχών δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, κατά τη χτεσινή παρουσίαση της Διακήρυξης της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την Αθήνα» που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές.

Η Διακήρυξη, με τίτλο «Διεκδικούμε την πόλη μας - για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας», καλεί τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης: «Στηρίξτε τη συνεργασία για την αντεπίθεση». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εκλογικού κέντρου της «Συμπαράταξης» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με την παρουσία πλήθους μελών, φίλων και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

«Θα πετύχουμε τους υψηλούς μας στόχους»

Ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε ότι «τριάντα μέρες πριν τις 15 Οκτώβρη η "Συμπαράταξη" διακηρύσσει ότι: Με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Με πιότερη αυτοπεποίθηση γι' αυτά που έπραττε και πράττει μέχρι σήμερα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας. Με πιο μεγάλη συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων. Με ακόμα καλύτερη οργάνωση, δράση και συλλογική προσφορά, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς μας στόχους. Τον πήχη φέτος τον θέσαμε πολύ υψηλά, θα μπορέσουμε να τον ξεπεράσουμε».

Και πρόσθεσε: «Εχουμε τη δύναμη της αλήθειας, των θέσεων, των προτάσεών μας. Βλέπουμε καθημερινά την αποδοχή από μεγαλύτερο μέρος εργαζομένων και νέων ανθρώπων, οι οποίοι στηρίζουν τις προτάσεις, την άποψή μας. Διαπιστώνουμε ότι μεγαλώνει ο αριθμός, το πλήθος των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, της εργαζόμενης διανόησης και της νεολαίας, οι οποίοι λένε "όχι" στη σημερινή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Λένε ότι φτάνει πια, όχι μόνο για τη συνεχή υποβάθμιση των όρων ζωής τους, αλλά ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι να αντιστραφεί το κλίμα της μοιρολατρίας, της υποταγής, της αναποτελεσματικότητας, της διαφθοράς, του χρηματισμού, του ευτελισμού της καθημερινής ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας. Υποστηρίζουν ότι ακόμη περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη για να ενισχύσουν τις αγωνιστικές διεκδικητικές δυνάμεις της "Συμπαράταξης"».

Οι εκλογές αφετηρία νέων αγώνων

Στο πάνελ της εκδήλωσης (από αριστερά) ο Νίκος Μπουζάνης, η Μαρία Ζευγώλη, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Γιώργος Αδαμίδης
Στο πάνελ της εκδήλωσης (από αριστερά) ο Νίκος Μπουζάνης, η Μαρία Ζευγώλη, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Γιώργος Αδαμίδης
«Διαμορφώνονται καλύτερες προϋποθέσεις στην πάλη μας», σημείωσε σε άλλο σημείο ο ομιλητής. Και επισήμανε: «Μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους, συλλογικά, θα δώσουμε μια απάντηση. Οι εργάτες, οι ΕΒΕ, η εργαζόμενη διανόηση, οι νέοι, οι άνεργοι δεν υποτάσσονται στη σημερινή λογική του ευτελισμού των πάντων. Αγωνίζονται, διεκδικούν, συγκρούονται για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Κι ο αγώνας τους έχει διάρκεια, σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Δεν είναι μόνον προεκλογικός».

«Ωστόσο», τόνισε ο ομιλητής, «αυτός ο σταθμός στην αγωνιστική μας πορεία, έχει συνέχεια. Κι αυτός ο σταθμός, τη μέρα των εκλογών στις 15 Οκτώβρη, θα είναι σταθμός για να επιβιβαστούν στο όχημα της "Συμπαράταξης" νέοι αγωνιστές, άνθρωποι που έχουν διάθεση να συνεχίσουν να παλεύουν συλλογικά. Σταθμός και αφετηρία νέων αγώνων, νέων διεκδικήσεων, νέων συγκρούσεων με την εφαρμοζόμενη πολιτική, εφ' όλης της ύλης». «Μαζί με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" δίνουμε τη μάχη για την αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών, διεκδικητικών Συνδυασμών», επισήμανε.

Ακόμη, σημείωσε ότι «η σκληρή εφαρμοζόμενη ταξική πολιτική της ΝΔ, που είναι συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και η οποία επαναβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό κατά τις ομιλίες του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο των αγώνων, της διεκδίκησης σταθερά και αταλάντευτα. Δεν ολοκληρώνεται αυτή η απαίτηση - διεκδίκηση στις 15 Οκτώβρη. Η συνέχεια θα δίνεται καθημερινά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στα Διαμερίσματα, στις γειτονιές, στους τόπους δουλιάς, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μονόδρομος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία είναι η αντίδραση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, η πάλη για την ανατροπή της».

«Βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη»


«Οι εργαζόμενοι έχουν πολλούς λόγους για να ψηφίσουν τους υποψήφιους που προτείνει ή στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις», συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Δεν κρύβουμε την πραγματικότητα. Δεν την ωραιοποιούμε. Δεν παραπλανούμε τους εργαζόμενους για ψεύτικους "μονόδρομους" και "εθνικούς στόχους" ούτε ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει νησίδα στη λαίλαπα του καπιταλισμού. Δε λέμε ότι οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές αφορούν "τοπικές κοινωνίες". Δίνουμε πολιτική μάχη». Και ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη με τους υποστηριζόμενους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ και καταγγείλαμε τις κοινές αποφάσεις τους στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και στο δήμο».

Αναφερόμενος στους αγωνιστικούς συνδυασμούς σημείωσε ότι «όσοι περισσότεροι εκλεγούν τόσο περισσότερα στηρίγματα θα έχουν οι εργαζόμενοι και στην Αθήνα στην πάλη τους για σταθερή και μόνιμη δουλιά, για εισοδήματα και συντάξεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Σημαίνει, μεγαλύτερη αντίσταση στην πολιτική των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Σημαίνει, μεγαλύτερες δυνάμεις που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, για ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Που παλεύουν για την κατοχύρωση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ