Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
«Ματώνει» η εργατική οικογένεια για να σπουδάσει τα παιδιά της

Συνέντευξη Τύπου για την Παιδεία παραχώρησε η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά

Την τραγική κατάσταση στα σχολεία του Πειραιά παρουσίασε η παράταξη «ΠειραιάςΑναγέννηση»
Την τραγική κατάσταση στα σχολεία του Πειραιά παρουσίασε η παράταξη «ΠειραιάςΑναγέννηση»
«Απευθυνόμαστε στην εργατική λαϊκή οικογένεια που ματώνει για να σπουδάσει τα παιδιά της. Απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς, στους ανθρώπους που νιώθουν αριστεροί, να αποτελέσει το θέμα της Παιδείας βασικό κριτήριο ψήφου την ώρα της κάλπης».

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες το μεσημέρι από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά η υποψήφια δήμαρχος Ελπίδα Παντελάκη με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαλύπτουν τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Και κατέθεσε το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξης, για ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με κατάργηση της επιχειρηματικότητας. Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν γεμάτη, αφού η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών, γονιών, νεολαίων και μαζικών φορέων.

Η Ελ. Παντελάκη απευθύνθηκε κατ' αρχάς στους νεολαίους που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά, λέγοντας: «Η πρώτη ψήφος δεν μπορεί παρά να είναι ανατρεπτική». «Με τα μέτρα σύμπραξης - συνέχισε - δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιδιώκουν την πλήρη κατάργηση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, να τον προσαρμόσουν στα μέτρα του κεφαλαίου και να δημιουργήσουν νέες γενιές απασχολήσιμων». Κατήγγειλε τη στάση της ΚΕΔΚΕ, των δημάρχων που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΝ και το νομάρχη Πειραιά για τη στάση που κράτησαν όλο αυτό το διάστημα στους αγώνες για την Παιδεία και την πλάτη που έβαλαν για το πέρασμα της κυρίαρχης πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των σχολείων του Πειραιά κατέθεσε τα εξής στοιχεία:

  • Παιδικοί σταθμοί ανεπαρκείς, με τροφεία από 59-117 ευρώ το μήνα. Φιλοξενούν μόνο 184 παιδιά από 300 που θα έπρεπε και οι εργαζόμενοι είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Το 9ο ΤΕΕ στεγάζεται σε πολυκατοικία χωρίς προαύλιο, όπως και το 12ο Λύκειο.
  • Το 6ο ΤΕΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας μετά τους σεισμούς, ενώ το πρωινό, απογευματινό και βραδινό ΤΕΕ που φιλοξενούνται στην πρώην ΣΚΙΠ συνωστίζονται στο ίδιο προαύλιο.
  • Το ειδικό σχολείο ΠΙΚΠΑ χρειάζεται άμεση μετεγκατάσταση, με δεδομένο ότι στεγάζεται για 30 συνεχή χρόνια στο ίδιο κτίριο που είναι ακατάλληλο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Το «Μιχαλίνειο», μοναδικό για την πρώιμη διάγνωση ακόμα και με τον αναχρονιστικό οργανισμό λειτουργίας του (από το 1962), αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Δεν έχουν προβλεφτεί και νέες απαραίτητες ειδικότητες και 300 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Είναι εντελώς ακατάλληλο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μέχρι πέρσι παιδιά με σοβαρών μορφών αναπηρίες δεν έκαναν καθόλου διάλειμμα, γιατί ήταν στο δεύτερο όροφο! Επιπλέον, η Νομαρχία Πειραιά το έβαψε, όμως τα μπάζα βρίσκονταν για ένα χρόνο στην αυλή!

Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο Απόστολος Γκλέτσος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την «Πειραιάς Αναγέννηση», ενώ παραβρέθηκε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, υποψήφιοι δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ