Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ανάγκη ενίσχυσης του ριζοσπαστικού πόλου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παραβρέθηκε στην παρουσίαση της Διακήρυξης της Συμπαράταξης
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παραβρέθηκε στην παρουσίαση της Διακήρυξης της Συμπαράταξης
Στην ανάγκη ενίσχυσης του αγωνιστικού, διεκδικητικού, ριζοσπαστικού πόλου στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και στο Δήμο της Αθήνας, στάθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την Παράταξη.

Ο Νίκος Μπουζάνης, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ, και γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου, αφού τόνισε ότι η Διακήρυξη αυτή είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλιάς όλων των συνεργαζόμενων δυνάμεων, έκανε λόγο για τη φοροεισπρακτική πολιτική των διοικήσεων του Δήμου Αθήνας, «την οποία δεν μπορεί να αντέξει ο αθηναϊκός λαός». Και σημείωσε την ανάγκη «να αναδειχτεί αυτό το ψηφοδέλτιο συνεργασίας σε μια ισχυρή δύναμη που να μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα».

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «δημοτικό, διεκδικητικό κίνημα», στάθηκε από την πλευρά της η Μαρία Ζευγώλη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Οπως είπε, το κίνημα αυτό, «συνδεόμενο με τα άλλα κινήματα, και κυρίως με το εργατικό, θα μπορέσει να αναχαιτίσει πολιτικές, να καταγάγει νίκες, να ξαναδώσει στους εργαζόμενους την πεποίθηση ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πόλη τους, τη ζωή τους».

Στην ανθρωπιστική διάσταση της Διακήρυξης, στάθηκε ο Γιώργος Αδαμίδης, εκπρόσωπος της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, ο οποίος σημείωσε: «Ο δικός μας ανθρωπισμός έχει έναν κοινωνικό χαρακτήρα, είναι ένας μαχόμενος, κοινωνικός, ανθρωπισμός, σε όλα τα ζητήματα και της πολιτικής ζωής. Ο αστικός ανθρωπισμός είναι έκφραση μόνο λόγου και όχι έργου, είναι κενός περιεχομένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ