Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Στο επίκεντρο τα λαϊκά προβλήματα

«Θέτουμε για συζήτηση, αλλά και για συσπείρωση, για πάλη, τα μεγάλα προβλήματα», τόνισε εξαρχής ο Σπ. Χαλβατζής. Ιδιαίτερα, σημείωσε, η «Συμπαράταξη» θέτει για συζήτηση «την καρδιά της πολιτικής που είναι τα οικονομικά θέματα, η οικονομική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια πολιτική που είναι συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ, η οποία τώρα προωθείται πιο γοργά, πιο ανοιχτά και πιο αποτελεσματικά για το μεγάλο κεφάλαιο, για περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματίες».

Αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως η ανεργία, η ακρίβεια, η λιτότητα, οι απολύσεις, η ενδυνάμωση των κατασταλτικών μηχανισμών, του κράτους συνολικά, «αλλά και στην Αυτοδιοίκηση μέσα από την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας, που δεν είναι άλλο από χαφιέδικοι μηχανισμοί».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα σημαντικότερα από τα μέτωπα πάλης της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Συγκεκριμένα, μίλησε για:

  • Την απαράδεκτη κατάσταση στη Δημόσια Παιδεία, με τη συνεχή υποβάθμισή της - πάνω από το 20% των σχολείων στην Αθήνα λειτουργούν σε διπλοβάρδια.
  • Τη συνειδητή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, για να προωθείται πιο αποτελεσματικά η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Το κρίσιμο ζήτημα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας, του οχτάωρου, του πενθήμερου, των συλλογικών συμβάσεων.
  • Μια άλλη πολιτική για τον Πολιτισμό, ο οποίος δε θα είναι εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι δε θα γίνονται θεατές των προϊόντων που τους πλασάρουν.
  • Την υποβάθμιση του Αθλητισμού στην «Ολυμπιακή πόλη» των μόλις δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων.
  • Τη λεηλασία των ελεύθερων χώρων, τον περιορισμό του πρασίνου, την άκρατη εμπορευματοποίηση της γης.
Αντιτασσόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική

Σε άλλο σημείο, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε: «Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε στηρίζοντας το συλλογικό συμφέρον σε βάρος των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Η συλλογικότητα, η συλλογική δράση, ο μαζικός διεκδικητικός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα της "Συμπαράταξης"».

Και πρόσθεσε: «Αντιταχτήκαμε στη φοροεισπρακτική αντίληψη και λογική της διοίκησης του Δήμου της Αθήνας. Απαιτήσαμε μείωση των φόρων και των τελών. Ζητήσαμε και ζητάμε την κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τον περιορισμό της χρήσης του δημόσιου και δημοτικού χώρου για τραπεζοκαθίσματα». «Ενδιαφερόμαστε», είπε, «πρωτίστως για τους ανθρώπους της πόλης».

Βαδίζουν στην ίδια «ρότα»

Μιλώντας για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, επισήμανε ότι «οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, σε όλα τα παραπάνω ήταν και είναι σύμφωνοι, συναινετικοί με την πλειοψηφία που διοικεί το δήμο. Οι άλλες δυνάμεις, οι οποίες αποδέχονται τις επιλογές της ΕΕ, της ΟΝΕ, του Μάαστριχτ, στηρίζουν την πολιτική της μερικής απασχόλησης, όπως στήριξαν και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Η μόνιμη και σταθερή δουλιά, η απαίτηση για δουλιά με ασφάλιση και ικανοποιητική αμοιβή, για τη "Συμπαράταξη" είναι εκ των ων ουκ άνευ».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη θέση της «Συμπαράταξης», απέναντι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, επισήμανε: «Εχουν συμφωνήσει στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Εχουν συμφωνήσει στη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επιχείρηση. Εχουν συμφωνήσει στην αλλαγή του χαρακτήρα της Δημοτικής Αστυνομίας, στη μετατροπή της σε συμπλήρωμα των κατασταλτικών μηχανισμών. Στο Δήμο Αθηναίων έχουν συμφωνήσει αυτές οι παρατάξεις στη δημιουργία και στη συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ