ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή όλοι με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Πολύ ψηλά βάζει τον πήχυ η Κομματική Οργάνωση Αθήνας

Μέρα πανεξόρμησης που σηματοδοτεί την είσοδο στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές και συνεπώς την ένταση στο έπακρο της προσπάθειας για υπερψήφιση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, είναι η ερχόμενη Κυριακή 24 του Σεπτέμβρη για τις Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις όλης της χώρας.

Στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» θα φιλοξενηθούν τα ονόματα όλων των επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων στις νομαρχίες και τους δήμους της χώρας. Επίσης, στους αναγνώστες της εφημερίδας θα προσφερθεί ένα μοναδικό DVD με τη συγκλονιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στις 2 του περασμένου Ιούλη στη Λυκόραχη Κόνιτσας προς τιμήν των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ από όλη την Ελλάδα, αλλά και της ΚΝΕ που βρίσκονταν ήδη στο Νεστόριο στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της Οργάνωσης.

Η πλατιά διακίνηση του «Ριζοσπάστη» αυτή την Κυριακή θα σημάνει συγχρόνως την πλατιά διάδοση του μηνύματος που απευθύνουν στους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ, το οποίο συστηματικά αποσιωπάται από τα ΜΜΕ. Η συμμετοχή κάθε μέλους και φίλου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πανεξόρμηση, αλλά και στη δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, σε όλο το διάστημα ως και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είναι προϋπόθεση για να δοθεί αυτή η μεγάλη πολιτική μάχη με επιτυχία.

Οπαδοί και φίλοι, άνθρωποι που συμμετέχουν στις εκλογικές επιτροπές που έχουν στηθεί στην Αθήνα, θα συντροφέψουν τα μέλη της ΚΟΑ του ΚΚΕ και των οργανώσεων της ΚΝΕ στην Αθήνα, της Σπουδάζουσας και των ΤΕΙ, στην προσπάθειά τους για την επιτυχία της πανεξόρμησης. Μαζί τους θα εξορμήσουν όλοι οι υποψήφιοι στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Αθήνας και των άλλων δήμων.

Η πανεξόρμηση αυτή - μας είπε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ - έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν από κάθε άλλη, είναι σπουδαίας σημασίας. Συνεπώς η ΚΟΑ θέτει πολύ υψηλά τον πήχυ για τη διακίνηση του κυριακάτικου «Ριζοσπάστη», στοχεύοντας να φτάσει και να ξεπεράσει τον αριθμό των φύλλων που είχαν διακινηθεί στην πανεξόρμηση πριν τις βουλευτικές εκλογές. Εκείνη η πανεξόρμηση - συμπληρώνει - είχε συμβάλει καθοριστικά στο να ανέβει η δύναμη του Κόμματος σε κλάδους δουλιάς, σε εργατογειτονιές. Ετσι και τώρα στοχεύουμε με την πανεξόρμηση της Κυριακής να συμβάλουμε στην ισχυροποίηση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας.

Η πανεξόρμηση της Κυριακής - καταλήγει ο Δ. Αρβανιτάκης - παίρνει χαρακτήρα γενικής επιθεώρησης δυνάμεων στην τελική ευθεία για τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές, θα σημάνει το συναγερμό για την εντατικοποίηση της προσπάθειας σε κάθε γωνιά των δήμων, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Συζητούν για την ενίσχυση της ευρωκαταστολής

Η παραπέρα ενίσχυση της ευρωκαταστολής και ο καλύτερος συντονισμός της, θα συζητηθούν σήμερα και αύριο στο Τάμπερε της Φινλανδίας κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Στις συζητήσεις θα συμμετέχει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, θα συζητηθούν θέματα όπως: Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, η διαχείριση της μετανάστευσης και η ανάπτυξη της δεύτερης φάσης του ασύλου, η ανάπτυξη ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης της ΕΕ για τα εξωτερικά σύνορα και η βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στον τομέα της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Με αυτές τις ...κομψές λέξεις, η ΕΕ κρύβει τους αντιμεταναστευτικούς νόμους, το κυνήγι των προσφύγων, τους λεγόμενους αντιτρομοκρατικούς νόμους που περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών. Μόνο με τη Συνθήκη Σένγκεν που αποτελεί μπούσουλα για το χαρακτήρα των μέτρων που λαμβάνονται, έχει στηθεί μηχανισμός καταχώρισης πληροφοριών για τους πολίτες που εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας περιέχει και προσωπικά δεδομένα που αφορούν πολιτικές πεποιθήσεις, προσωπικές συνήθειες, καταναλωτική συμπεριφορά, κατάσταση υγείας, ακόμα και την ερωτική ζωή.

Επίσης, στις 18 και 19 Σεπτέμβρη είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διυπουργική συνάντηση εκπροσώπων ελληνικών υπουργείων και υπηρεσιών, με αντίστοιχες φινλανδικές, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Η συνάντηση διεξήχθη υπό την εποπτεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επιτυχημένη διαχείριση ασφάλειας και ο συντονισμός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι κίνδυνοι ασφάλειας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, η διασφάλιση της παροχής ενέργειας σε καταστάσεις κρίσης, οι εθνικές ρυθμίσεις για την ασφαλή λειτουργία του οικονομικού τομέα, αλλά και η τρομοκρατία, ιδιαίτερα από την πλευρά του συντονισμού των αρχών.

«Δείγμα» του ευρωπαϊκού τρόπου αστυνόμευσης είναι και τα προγράμματα αστυνόμευσης των κεντρικών πλατειών της Αθήνας. Οι «δράσεις» αυτές στοχεύουν στην έντονη αστυνομική παρουσία και στους ελέγχους πολιτών και οχημάτων. Τον Αύγουστο 806 αστυνομικοί τάξης πραγματοποίησαν 2.891 αθρόους ελέγχους, προσήγαγαν στα τμήματα 216 άτομα για να... συλληφθούν τέσσερα. Αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν 715 ελέγχους, προσήχθησαν 162 άτομα και συνελήφθησαν 25.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Εμμένουν στο κλείσιμο της έρευνας

Εμμένουν οι βουλευτές της ΝΔ μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στη θέση τους να κλείσουν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών. Επικαλούμενοι σχετική απόφαση της Επιτροπής από τον Ιούλη αρνούνται την κλήση για ακρόαση μέλους της οικογένειας του υπαλλήλου της VODAFONE Κ. Τσαλικίδη, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και του τότε αρχηγού της αντιτρομοκρατικής Σ. Σύρου, που πραγματοποίησε κομμάτι των ερευνών. Η κλήση των μαρτύρων έχει ζητηθεί από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής είναι υποχρεωτική, αφού ζητείται από τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.

Χτες συνεδρίασε το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών, ενώ αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΝΔ επισκέφθηκε την πρόεδρο της Βουλής Α. Μπενάκη - Ψαρούδα, στην οποία εξέφρασαν την άποψη ότι νόμιμα αποφασίστηκε η συνέχιση της έρευνας του σκανδάλου των υποκλοπών και της ανακοίνωσαν ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών. Συνεργάτες της Α. Μπενάκη ανέφεραν ότι η πρόεδρος επιφυλάσσεται να διατυπώσει «εν ευθέτω χρόνο» συμβουλευτική γνώμη για το θέμα και πάντως όχι να παρέμβει αφού - όπως υπογράμμιζαν - οι Επιτροπές της Βουλής λειτουργούν αυτόνομα και ο κανονισμός δεν επιτρέπει κανενός είδους παρέμβαση.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ενημερώσει την Επιτροπή θεσμών για την υπόθεση του σκανδάλου της ΜΕΒΓΑΛ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σ. Ζησιμόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ