Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Εμμένουν στο κλείσιμο της έρευνας

Εμμένουν οι βουλευτές της ΝΔ μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στη θέση τους να κλείσουν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών. Επικαλούμενοι σχετική απόφαση της Επιτροπής από τον Ιούλη αρνούνται την κλήση για ακρόαση μέλους της οικογένειας του υπαλλήλου της VODAFONE Κ. Τσαλικίδη, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και του τότε αρχηγού της αντιτρομοκρατικής Σ. Σύρου, που πραγματοποίησε κομμάτι των ερευνών. Η κλήση των μαρτύρων έχει ζητηθεί από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής είναι υποχρεωτική, αφού ζητείται από τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.

Χτες συνεδρίασε το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών, ενώ αντιπροσωπεία των βουλευτών της ΝΔ επισκέφθηκε την πρόεδρο της Βουλής Α. Μπενάκη - Ψαρούδα, στην οποία εξέφρασαν την άποψη ότι νόμιμα αποφασίστηκε η συνέχιση της έρευνας του σκανδάλου των υποκλοπών και της ανακοίνωσαν ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών. Συνεργάτες της Α. Μπενάκη ανέφεραν ότι η πρόεδρος επιφυλάσσεται να διατυπώσει «εν ευθέτω χρόνο» συμβουλευτική γνώμη για το θέμα και πάντως όχι να παρέμβει αφού - όπως υπογράμμιζαν - οι Επιτροπές της Βουλής λειτουργούν αυτόνομα και ο κανονισμός δεν επιτρέπει κανενός είδους παρέμβαση.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ενημερώσει την Επιτροπή θεσμών για την υπόθεση του σκανδάλου της ΜΕΒΓΑΛ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σ. Ζησιμόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ