Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φάρσα, η «έρευνα» στο ΙΚΑ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πριν λίγες ημέρες, όταν «έσκασε» στη δημοσιότητα το σκάνδαλο για τη μη καταβολή από τις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν δημόσια έργα των ανάλογων εισφορών στο ΙΚΑ, η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης οχυρώθηκε πίσω από τον ισχυρισμό ότι διεξάγεται έρευνα, γιατί η υπόθεση έχει βάθος και πως μετά από ένα μήνα η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί.

Και όμως την ίδια στιγμή που υποτίθεται πως γίνεται αυτή η περιβόητη έρευνα, για να εντοπιστούν αυτοί που κατακλέβουν το ΙΚΑ, το υπουργείο Απασχόλησης ετοίμαζε ρύθμιση για την απαλλαγή όλων των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν δημόσια έργα από την καταβολή στο ΙΚΑ εισφορών και προστίμων.

Ετσι, όπως προκύπτει από τη γνωμοδότηση της ΟΚΕ που έδωσε χτες στη δημοσιότητα για το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις των χρεών προς το ΙΚΑ, στη χαριστική ρύθμιση εντάσσονται εκτός των άλλων και «οι εταιρείες που εκτελούν έργα για λογαριασμό του δημοσίου κατά παραχώρηση ή εργολαβία»..!

Δηλαδή, με το ένα χέρι υποτίθεται ότι το υπουργείο «ψάχνει» αυτούς που κλέβουν το ΙΚΑ και με το άλλο έχει ετοιμάσει ρύθμιση που νομιμοποιεί την κλοπή και απαλλάσσει τους κλέφτες απ' όλες τις συνέπειες.

Φάρσα; Οχι. Πρόκειται για ψυχρή και συγκεκριμένη πολιτική υπέρ των επιχειρηματιών και σε βάρος των εργαζομένων και του ΙΚΑ. Οσο δε για τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και τα υπόλοιπα, αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είναι μόνο για τα δελτία των «ειδήσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο μέλι» της ρύθμισης και οι κατασκευαστές (2006-11-25 00:00:00.0)
Διευκόλυνση της εισφοροδιαφυγής (1998-12-11 00:00:00.0)
Διάτρητος ο νόμος (1996-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ