Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Πολιτική ... «ράβε-ξήλωνε» στις αγορές

Επιμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να διεκδικεί «δάφνες» επειδή δεν ...«κουκούλωσε» την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ, τη στιγμή που για το θέμα είχε γίνει καταγγελία και στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προφανώς έπραξαν τα προβλεπόμενα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, απέδωσε χτες (σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την ΕΣΕΕ) τα «αποτελέσματα» στο πεδίο της «παθογένειας και των αγκυλώσεων της αγοράς, οι οποίες δεν έγιναν από τη μια μέρα στην άλλη», στη ...σύγχρονη και αποτελεσματική νομοθεσία! Μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ότι «το θέμα θα το φτάσω μέχρι το τέλος, μέχρι να ξηλωθεί και η φόδρα».

Την ίδια ώρα, η ΔΕΛΤΑ υποστηρίζει με ανακοίνωσή της ότι «ποτέ δεν υπήρξε καρτέλ γάλακτος, ούτε μπορεί να υπάρξει», επειδή «τα συμφέροντα είναι αντίθετα. Οι πρακτικές εξ ορισμού αποκλίνουσες» και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών εδώ και δεκαπέντε χρόνια «σκληρός και, συχνά, αδυσώπητος».

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο, επίσης, για «εξουδετέρωση» κάθε τι «μη υγιούς» και «στρεβλού» στην αγορά, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί και η «υγιής» λειτουργία της αγοράς των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων στα λαϊκά στρώματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δ. Αρμενάκης, συνδύασε την αντίθεση στη δράση των καρτέλ με την άποψη ότι ο απόλυτος έλεγχος των αγορών (τόσο από τα καρτέλ, όσο και από το ...κράτος) υπονομεύει την ανάπτυξη και επιβαρύνει τον πληθωρισμό! Πρόσθεσε, δε, ότι στο θέμα των τιμών «τιμωρός» είναι ο ...καταναλωτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ