ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η δυσαρέσκεια να γίνει ψήφος αντεπίθεσης

Ο Γιάννης Ζιώγας

Motion Team

Ο Γιάννης Ζιώγας
«Σ' αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι έχουν μία καλή ευκαιρία να εκφράσουν ανοιχτά την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά τους από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των τοπικών εκφραστών και των συνοδοιπόρων της αντιλαϊκής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντάς τη σε πείσμα για δράση, και σε ψήφο των αγωνιστικών συνδυασμών αντεπίθεσης της ΝΑΣ». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας, κατά την περιοδεία κλιμακίου της ΝΑΣ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης χτες το πρωί.

Ο υποψήφιος νομάρχης συναντήθηκε αρχικά με τις εργαζόμενες του συνεργείου καθαριότητας του ΤΕΙ και αμέσως μετά με τη διοίκηση του Ιδρύματος, τον Σ. Ιωαννίδη, πρόεδρο του ΤΕΙ, και τον Π. Καρακολτζίδη, αντιπρόεδρο.

Στη συζήτηση με τις καθαρίστριες του ΤΕΙ, ο Γ. Ζιώγας σημείωσε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες, που δέχονται διπλή καταπίεση, οφείλουν να σταθούν υπεύθυνα μπροστά στην κάλπη και να μη χαριστούν σε κανέναν από τους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συνοδοιπόρους τους. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της κουβέντας η ΝΑΣ και η διοίκηση του Δήμου Αγίου Παύλου, με κομμουνιστή δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο τον Αγγελο Μοσχονά, απέσπασαν θετικά σχόλια από τις εργαζόμενες.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΙ, ο υποψήφιος νομάρχης συζήτησε στο γενικότερο πλαίσιο των τοπικών εκλογών προβλήματα του ΤΕΙ, όπως το συγκοινωνιακό, τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και οι επιπτώσεις της ψευδεπίγραφης ανωτατοποίησης των ΤΕΙ. Ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο αγώνας για την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού στο 15% και για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να μπει τέλος στα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΝΑΣ - «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Καταγγέλλουν αποκλεισμό από το MEGA

Την πολιτική αποκλεισμού που εξακολουθεί σταθερά όλο αυτό το διάστημα το MEGA, καταγγέλλουν με κοινή επιστολή τους ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ και ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα», με επιστολή της προς τον διευθυντή Ενημέρωσης του MEGA, είχε διαμαρτυρηθεί για την τακτική αποκλεισμού και ζητούσε ίση προβολή των θέσεων όλων των συνδυασμών. Δυστυχώς, η τακτική επιλεκτικής προβολής που έχει επιλέξει το MEGA, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα σε βάρος και του υποψηφίου νομάρχη Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ Γ. Ζιώγα και του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» Αγ. Σαχίνη.

Νέο στοιχείο, που ενισχύει του λόγου το αληθές, είναι το γεγονός ότι στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη, που θα γίνει στις 9 Οκτώβρη, είχαν κληθεί να συμμετέχουν 3 από τους 7 υποψηφίους δημάρχους της Θεσσαλονίκης. «Αποδεικνύεται ότι η πολιτική αυτή είναι ενταγμένη σε συγκεκριμένη στρατηγική του καναλιού σας. Θεωρούμε ότι δε σας επιτρέπετε να τσαλακώνετε το δικαίωμα της ίσης προβολής. Δεν έχετε το δικαίωμα να προσπερνάτε ακόμη και τις ρυθμίσεις του ΕΣΡ για ισομερή προβολή των θέσεων όλων των συνδυασμών», σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση. Και δηλώνουν ότι η ΝΑΣ και η «Θεσσαλονίκη Τώρα» θα αντιδράσουν, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και δικαίωμα που έχουν αποκτήσει μέσα από τη συμμετοχή τους στους καθημερινούς αγώνες του λαού.

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Στην πρώτη γραμμή των αγώνων

Ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου
Ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου
Με την επισήμανση ότι η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ) θα μείνει σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων του εργαζόμενου λαού του Περιστερίου, η παράταξη παρουσίασε προχτές τα βασικά σημεία του προγράμματός της και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Την ώρα που οι «εκλεκτοί» του δικομματισμού, Παχατουρίδης και Λαλένης, δε μιλούν καθόλου για τα ουσιαστικά ζητήματα, η ΠΑΣΥ συνεχίζει να αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής ώστε με βάση αυτά, αλλά και τους ενόχους γι' αυτά να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τι θα ψηφίσουν, σημείωσε ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, τονίζοντας ότι «ήμασταν παρόντες όλη την τετραετία, δεν περιμέναμε τις εκλογές».

Εξήγησε ακόμα ότι η εύκολη μετακίνηση υποψηφίων που παρατηρήθηκε μεταξύ μπλε και πράσινης παράταξης αποδεικνύει ότι δεν έχουν διαφορές. Την ίδια στιγμή τεκμήριο του αγωνιστικού προσανατολισμού της ΠΑΣΥ είναι η σύνθεση του ψηφοδελτίου της, στο οποίο συμμετέχουν ενεργοί αγωνιστές του νεολαιίστικου, του εργατικού, του συνταξιουχικού, του γυναικείου κινήματος κλπ. Φέτος, στο Περιστέρι, για πρώτη φορά, θα εκλεγούν και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι: ΑΚΤΥΠΗΣ Παναγιώτης, ΑΛΛΗΛΕΓΚΟΣ Παναγιώτης, ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ Χρήστος, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Πάρις, ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ανθούλα, ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΣ Νικόλαος, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργία, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ελεάνα, ΔΙΟΧΝΟΣ Γεώργιος, ΔΟΥΡΟΣ Ιωάννης, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ - ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΥ Μαρία, ΚΑΠΙΡΗ Μαρία, ΚΑΣΣΕΛΟΥΡΗΣ Θωμάς, ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ Σοφία - Σταυρούλα, ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ Βασιλική, ΚΟΘΡΗ Σπυριδούλα (Πιπίνα), ΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗΣ Αλέξανδρος, ΚΡΑΝΙΩΤΑΚΗ Νίκη, ΚΥΡΚΟΣ Πασχάλης, ΛΑΠΠΑΣ Κωνσταντίνος, ΛΟΥΚΑ Αννα, ΛΟΥΠΟΣ Ιωάννης, ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ Φώτης, ΜΑΚΡΙΝΑΣ Σταμάτης, ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ Κωνσταντίνος, ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ Μαρία, ΜΑΡΓΑΝΕΛΗΣ Χρήστος, ΜΕΛΕΝΤΗ - ΚΟΛΥΒΑ Βασιλική, ΜΟΥΧΑ Αλεξάνδρα, ΜΠΟΛΙΑΡΗΣ Κωνσταντίνος, ΝΑΟΣ Γιάννης, ΝΙΑΠΑΣ Γεώργιος, ΟΣΠΙΤΣΗΣ Θεόφιλος, ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αλεξάνδρα, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Δήμητρα, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρυσάφω, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος, ΣΚΑΠΕΤΗ Ιωάννα, ΣΚΛΗΡΗΣ Βασίλης, ΣΠΗΛΙΩΤΑΚΗ Διαμαντίνα, ΣΤΑΘΑΚΗΣ Ευάγγελος, ΣΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ Απόστολος, ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ Δημήτρης, ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ Αναστάσιος, ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ Γρηγόρης, ΤΣΑΛΙΔΗΣ Σάββας, ΤΣΑΧΤΣΑΡΛΗΣ Αντώνης, ΤΣΙΡΙΚΟΛΙΑΣ Λύσανδρος, ΧΑΪΝΤΟΥΤΗΣ Ηλίας, ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ Ιωάννης.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ»
Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλιά

Ο Γιώργος Γιώγος
Ο Γιώργος Γιώγος
«Δεν είναι δυνατόν να κληρονομήσαμε από τους πατεράδες κατακτήσεις όπως το 8ωρο και να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας δελτία παροχής υπηρεσιών και συμβάσεις δίχως αύριο. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στο δήμο να είναι στριμωγμένοι στη γωνία, απλήρωτοι εδώ και μήνες, όμηροι δουλεύοντας με συμβάσεις ντροπής. Υπερασπίζουμε τη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί η επίθεση στις εργασιακές κατακτήσεις να είναι αποτελεσματική και ο κάθε προοδευτικός άνθρωπος κρίνεται από τη θέση που παίρνει στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Τα παραπάνω σημείωσε χτες το πρωί ο Γιώργος Γιώγος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης», σε συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους στο δήμο. Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή δημοτική αρχή Πετρούπολης (που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ), αν και προσπαθεί προεκλογικά να πλασάρει ένα υποτιθέμενο αριστερό και προοδευτικό προφίλ είναι ο πρώτος δήμος που έσπευσε να υλοποιήσει την τετράωρη απασχόληση, με τη στήριξη της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο Γ. Γιώγος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία της δημοτικής επιχείρησης επί δημαρχίας Στ. Βλάχου, η οποία αποτελεί ένα εκτροφείο σκανδάλων, απομυζώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, μετατρέποντας το δήμο σε προβληματική επιχείρηση με τεράστια χρέη. Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή αρνείται να δεχτεί το αίτημα της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» για έλεγχο από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

«Ο Δήμος Πετρούπολης είναι στην πιο κρίσιμη φάση: 'H θα κυλήσει σε μια λειτουργία προβληματική που συνιστά την ιδιωτικοποίησή του ή θα ανακάμψει και θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στο μεροκάματο, στη δουλιά με αξιοπρέπεια».

Συγκέντρωση στα Τρίκαλα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Τρικάλων, πραγματοποιείται, αύριο Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα. Θα μιλήσουν ο Θύμιος Ζιανός, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ και ο Γιώργος Καϊκής, υποψήφιος δήμαρχος με τη ΔΑΣ.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΝΑΣ

Σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Θα μιλήσει ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη ΝΑΣ.

Θα χαιρετίσει ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ