ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
Ψήφος αντίστασης και προοπτικής

Μέρα της κάλπης σήμερα. Μέρα που η ευχή «καλό βόλι» μιλά μεταφορικά για τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, δείχνοντάς τους πως πάνε σε μάχη. Ναι, σε μάχη δική τους και γιορτή, αφού στο νου και την καρδιά τους βρίσκεται η απόφαση για την επόμενη μέρα. Αν θα την κάνουν δική τους ως εφαλτήριο για τους λαϊκούς κοινωνικοπολιτικούς αγώνες. Και χρειάζονται γι' αυτό ταμπούρια και οχυρά και τέτοια πρέπει να 'ναι οι δήμοι και οι νομαρχίες. Στο νου και στο χέρι τους είναι να γίνει η σημερινή ψήφος πραγματικό βόλι κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι κάλπες έχουν τώρα αρχίσει να δέχονται τις πρώτες ψήφους. Τις πρώτες βουβές φωνές της απόφασης των απλών ανθρώπων του μόχθου. Καθένας, καθεμιά, θυμάται το χτες, το σήμερα και αποφασίζει για το αύριο. Μόνο που η απόφαση θα καταγραφεί με την ψήφο τους μέσα στην κάλπη. Και για να δώσουν δύναμη στη συνέχεια του αγώνα τους, οι λαϊκοί άνθρωποι ψηφίζουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της συμπαράταξης σε δήμους και νομούς. Γιατί τότε μόνο η ψήφος τους θα 'ναι αντίστοιχη στη δική τους θέληση. Οι δηλώσεις των υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, που ακολουθούν, αφορούν ακριβώς αυτό. Να δείξει ο λαός με την ψήφο τη θέλησή του να υπερασπιστεί τη δική του υπόθεση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ

Υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να κάνουν σήμερα ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, να ψηφίσουν μαζικά τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Βγάλτε ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στη ΝΔ και στον εκλεκτό της κ. Ντινόπουλο, στο ΠΑΣΟΚ και στην εκλεκτή του κυρία Γεννηματά. Μην τους επιτρέψετε να ψαρεύουν σε θολά νερά.

Είκοσι χρόνια στο Δήμο της Αθήνας κυβερνά η ΝΔ, με κορυφαία στελέχη της. Είκοσι χρόνια την κυβερνητική εξουσία την έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι συνυπεύθυνοι για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν χέρι χέρι κυβερνήσεις και Τοπική Αυτοδιοίκηση και βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια.

Τιμωρήστε και το ΣΥΝ και τους συνδυασμούς του. Είναι καιροσκόποι και καλλιεργούν αυταπάτες. Συναποφάσισαν, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στα όργανα της ΤΑ όλες τις αντιδραστικές αποφάσεις. Δεν πρέπει όσοι αισθάνονται αριστεροί να στηρίξουν με την ψήφο τους τα προξενιά του υποψήφιου του ΣΥΝ κ. Πανούση με το ΠΑΣΟΚ.

Η ψήφος στη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» αποτελεί εγγύηση για το αύριο, όπλο για να αποκρούσουμε τα χειρότερα μέτρα που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές. Οσο περισσότεροι αγωνιστές εκλεγούν σε Νομαρχίες και Δήμους, τόσο περισσότερη στήριξη θα έχουν οι αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που συναντηθήκαμε μαζί σε όλους τους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων και του Ασφαλιστικού, στους καταπέλτες, στους αγώνες για την Παιδεία. Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που στο παρελθόν έκαναν το βήμα και καταδίκασαν αυτή την πολιτική να το κάνουν και τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας που μπορεί να ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που όμως είναι δυσαρεστημένοι, που αγανακτούν από αυτή την πολιτική να κάνουν το βήμα.

Να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στους δήμους. Αποτελούν εγγύηση για την αντίσταση σε αυτή την πολιτική, επειδή είναι οι δυνάμεις που αγωνίζονται. Γιατί τα ψηφοδέλτια αυτά υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, γιατί συγκροτούνται από εργάτες, υπαλλήλους, επιστήμονες, νεολαίους, επαγγελματοβιοτέχνες που διακρίθηκαν για τους αγώνες τους. Με την ψήφο μας ενισχύουμε αποφασιστικά τους συνδυασμούς της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα. Δυναμώνουμε την αγωνιστική συμμαχία για την αντεπίθεση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

Υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Motion Team

Δε ζητάμε από τους εργαζόμενους, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο: Να σκεφτούν το συμφέρον τους. Να ψηφίσουν αυτούς που ήταν και θα είναι δίπλα τους στους αγώνες για τη διεκδίκηση λύσεων για τα «μικρά» και «μεγάλα» προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι εμείς δεν είμαστε με όλους. Μεροληπτούμε υπέρ όλων όσοι θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κι εφαρμόζουν πιστά οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης πριν την κάλπη πρέπει να σταθμίσει: Την ανεργία που ταλανίζει πάνω από το 17% του πληθυσμού του νομού μας, τα εργοστάσια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα μικρομάγαζα που με το ζόρι βγάζουν τα έξοδά τους, κι αυτά όχι πάντα, την ύπαιθρο που μαραζώνει και τα χωράφια που μαζεύονται στα χέρια λίγων, τα σχολεία που ακόμα λειτουργούν σε διπλοβάρδιες, τα πανεπιστήμιά μας που στενάζουν από την υποχρηματοδότηση και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, με λίγα λόγια να ψηφίσει με κριτήριο την καθημερινότητα που βιώνει εκεί που ζει, που εργάζεται, που μορφώνεται, που διασκεδάζει.

Είμαστε αισιόδοξοι. Κουβεντιάσαμε με χιλιάδες εργαζόμενους, αφουγκραστήκαμε τους προβληματισμούς τους, γίναμε πιο έμπειροι για το αύριο. Ενα αύριο που δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς, γιατί η επίθεση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών στηριγμάτων της σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα είναι ακόμα πιο σκληρή. Εμείς θα είμαστε εκεί. Οσο περισσότερη δύναμη έχει η ΝΑΣ τόσο περισσότερο θα ακούγεται η φωνή των εργαζομένων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και έξω απ' αυτό. Τόσο θα δυναμώνει η ελπίδα για γενικότερες αλλαγές, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας

Με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και στη νεολαία.

Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γι' αυτά που πράξαμε μέχρι σήμερα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας.

Με πιο μεγάλη συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων.

Με ακόμα καλύτερη οργάνωση, δράση και συλλογική προσφορά.

Θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς μας στόχους:

  • Εχουμε τη δύναμη της αλήθειας, των θέσεών μας και των προτάσεών μας.
  • Βλέπουμε καθημερινά την αποδοχή από μεγαλύτερο μέρος εργαζομένων και νέων ανθρώπων, οι οποίοι στηρίζουν τις προτάσεις, την άποψή μας.
  • Μεγαλώνει ο αριθμός, το πλήθος των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, της εργαζόμενης διανόησης και της νεολαίας, οι οποίοι λένε «Οχι» στη σημερινή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που περιορίζουν - καταργούν τα κοινωνικά, οικονομικά, δημοκρατικά τους δικαιώματα. Προσπερνούν το άλλοθι της πολιτικής του δικομματισμού, τον ΣΥΝ.
  • Αντιτάσσονται στη συνεχή υποβάθμιση των όρων ζωής τους και ζητούν να αντιστραφεί το κλίμα της μοιρολατρίας, της υποταγής, της αναποτελεσματικότητας, της διαφθοράς, του χρηματισμού, του ευτελισμού της καθημερινής ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.

Καλούμε όλους και αυτή τη στιγμή να σκεφτούν ότι μονόδρομος για την εργατική τάξη είναι η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, η πάλη για την ανατροπή της. Η ενίσχυση της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την Αθήνα», η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και στο Δήμο αποτελεί αναγκαιότητα για το δικό τους συμφέρον.

ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Motion Team

Ψηφίζουμε «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», γιατί με τους αγώνες της μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπίστηκε το δικαίωμα του λαού της Θεσσαλονίκης για μια άλλη πόλη. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων για εργασία, το δικαίωμα των συνταξιούχων για συντάξεις αξιοπρεπείς. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα για να μη βρίσκεται η πόλη σε πορεία αποβιομηχάνισης και συρρίκνωσης της παραγωγικής της βάσης, υπερασπίστηκε το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Ολα αυτά είναι η πορεία της δημοτικής παράταξης όλα αυτά τα χρόνια, κι επειδή εκτιμούμε ότι τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ζητούμε την ενίσχυση της παράταξης από το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορέσει η παράταξη μετά τις δημοτικές εκλογές να συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας

Τώρα που ολοκληρώθηκε ο αγώνας μας, που διεξάχθηκε με άνισους όρους και αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς, πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνεργοι έχουν καταλάβει ποιοι θα είναι δίπλα τους και μετά τις εκλογές και ποιοι θα αγωνιστούν μαζί τους για την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων τους και ποιοι θα είναι συμπαραστάτες τους στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Είναι σίγουρο ότι η επόμενη μέρα θα βρει τους πολίτες αντιμέτωπους με τα προβλήματα που δημιουργεί η ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Είναι, επομένως, χρέος όλων να αντισταθούν, καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που όχι μόνο δημιουργούν την κρίση, αλλά και τη διαχειρίζονται και να συνταχθούν με τους αγωνιστικούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που στηρίζονται πανελλαδικά από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και Οικολογικές Οργανώσεις.

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά

Οι άνθρωποι του μόχθου, που δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα στη ζωή τους από τη βάρβαρη πολιτική του ευρωονείρου, να πάρουν την απόφαση να κάνουν το καθήκον τους, που συνεχώς αναβάλλουν στον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Να δώσουν ισχυρό πλήγμα στους εκφραστές του δικομματισμού, δημάρχους και νομάρχες που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο συνέταιρός τους ΣΥΝ, κάνοντας τη διαφορά υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Ο Πειραιάς δεν «αλλάζει» σελίδα, αν φύγει ο Χρ. Αγραπίδης και έρθει ο Π. Φασούλας και οι δύο είναι δοκιμασμένοι, ο ένας ως δήμαρχος της ΝΔ και ο άλλος ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Συμφωνούν στην αντιλαϊκή πολιτική και γι' αυτό έχουν κοινό πρόγραμμα.

Νίκη για τον Πειραιά σημαίνει, από τη σκοπιά των εργαζομένων, καταψήφιση των δύο εκπροσώπων του δικομματισμού με ταυτόχρονη αποφασιστική ενίσχυση του συνδυασμού μας «Πειραιάς - Αναγέννηση». Είναι η ώρα να στείλουμε το μήνυμα, για την επόμενη μέρα. Τα αντιλαϊκά χτυπήματα που έχουν προγραμματίσει θα είναι ακόμα πιο ισχυρά, γι' αυτό είναι η ώρα να τους «κόψουμε τη φόρα». Ενισχύουμε αποφασιστικά τη δικιά μας φωνή στους δήμους και τη νομαρχία, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ