ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάρτε μέτρα για την προβοκατόρικη δράση αστυνομικών

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αγγελος Τζέκης και Λιάνα Κανέλλη, αναφορικά με την προβοκατόρικη δράση μεγάλου αριθμού αστυνομικών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του φετινού γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτησή τους, αναφέρουν:

«Σύμφωνα με πολλά αποκαλυπτικά πλάνα, φωτογραφίες, ρεπορτάζ και καταγγελίες πολιτών που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ημερήσιο Τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, μεγάλος αριθμός αστυνομικών με πολιτική περιβολή και κουκούλες, έδρασαν προβοκατόρικα κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η δράση τους είχε κοινά χαρακτηριστικά και στις δύο πόλεις, πράγμα που μαρτυρά συγκεκριμένο και άνωθεν εγκεκριμένο σχέδιο. Οι προαναφερόμενες καταγγελίες και μαρτυρίες μιλούν για οργανωμένη πρόκληση επεισοδίων από αυτές τις ομάδες αστυνομικών με πολιτικά, οι οποίες εξορμούσαν, συχνά μέσα από τις τάξεις των ένστολων αστυνομικών των ΜΑΤ, πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας νέες εστίες έντασης, ενώ αντιδρούσαν σε προσπάθειες εκτόνωσής της όπως βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρατηρήθηκε κατ' επανάληψη και μάρτυρές της έγιναν εκατοντάδες πολίτες, ενώ αδιάψευστη απόδειξη αποτελεί, για ένα μέρος από τα παραπάνω περιστατικά και ο τηλεοπτικός φακός, ο οποίος απαθανάτισε ακόμη και τον διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης να παρακολουθεί και να κατευθύνει το έργο των κουκουλοφόρων αστυνομικών που χτυπούσαν τον 24χρονο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Τα περιστατικά αυτά προστίθενται σε ανάλογα που διαδραματίστηκαν και κατά το πρόσφατο παρελθόν όπως και κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Τη γνωστή προσπάθεια πρόκλησης προβοκάτσιας (από τις ίδιες ή ανάλογου προσανατολισμού υπηρεσίες) σε βάρος του λαϊκού κινήματος το 1999 με την έλευση Κλίντον στη χώρα μας, όπου, όπως είχε καταγγελθεί, οι κουκουλοφόροι που προέβησαν σε καταστροφές, είχαν βγει από τον περίβολο του υπουργείου Εξωτερικών.

- Τον εντοπισμό ομάδας αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας, την κράτηση ενός εξ αυτών από τους διαδηλωτές και την παράδοσή του στους προϊσταμένους του, κατά τη διάρκεια της Πρωτομαγιάτικης Εργατικής διαδήλωσης το 2003. Ο ασφαλίτης αυτός, μαζί με άλλους σε παραλλαγή διαδηλωτή, είχε παρεισφρήσει και ευρισκόταν οπλισμένος μέσα στους διαδηλωτές στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας. Ενδεικτικό της έκτασης του προβλήματος και της επικινδυνότητάς του, είναι το γεγονός της πολιτικής κάλυψης που παρέχουν απλόχερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της κ. Πολύδωρας σε επανειλημμένα κρούσματα αυθαιρεσίας.

Την ίδια πολιτική έναντι ανάλογων περιστατικών είχε ακολουθήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τη δράση του προαναφερόμενου οπλισμένου ασφαλίτη, ανέλαβε να καλύψει και να στηρίξει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει τότε το ΚΚΕ.

Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας. Το πρόβλημα γίνεται πιο ανησυχητικό όταν είναι δεδομένα τα μέτρα γενικευμένης περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο ΕΕ, τα οποία ευνοούν και προωθούνται με την καταστολή, για τη δικαιολόγηση της οποίας φαίνεται ότι λειτουργούν οι προαναφερόμενες υπηρεσίες.

Οι κίνδυνοι είναι ολοφάνεροι.

Επειδή, κατά τα παραπάνω, προκύπτει η ύπαρξη συγκεκριμένης πολιτικής και σχεδίου που αποβλέπει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος,

Ερωτάται ο κ. υπουργός

- Ποια αποστολή εκτελούσαν οι ειδικές υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας που εντοπίστηκαν στα παραπάνω περιστατικά και μήπως οι πρωταγωνιστές αποτελούν μέρος των γνωστών -αγνώστων ασύλληπτων ταραχοποιών;

- Θα συνεχίσει να διατηρεί σε λειτουργία αυτούς τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που πρωτοστάτησαν στις προβοκάτσιες και στην κακοποίηση πολιτών, ή θα τις διαλύσει όπως έχει υποχρέωση;

- Τι μέτρα θα πάρει σ' αυτή την κατεύθυνση για την τιμωρία των υπευθύνων»;

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μερική «αναδίπλωση» για την αστυνομική βία

Φραστική αποδοκιμασία για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή. Στο απυρόβλητο η δράση των κουκουλοφόρων αστυνομικών

Αναδιπλώθηκε κάτω από τη γενική κατακραυγή η κυβέρνηση και αποδοκίμασε φραστικά την αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος του 24χρονου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, δίχως όμως την ίδια στιγμή να «αγγίξει» την προβοκατόρικη και παρακρατική δράση των κουκουλοφόρων της Αστυνομίας.

Αν και δε μετακινήθηκε ουσιαστικά από την αρχική προκλητική θέση της περί ακροτήτων και υπερβολών που όμως είναι «ερευνητέο ποιοι τις διέπραξαν», η κυβέρνηση αναγκάστηκε χτες να κάνει ένα βήμα προς τα πίσω, αποδοκιμάζοντας «οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά, η οποία στρέφεται εναντίον οιουδήποτε ατόμου»(!), γενικώς και αορίστως. Στην επόμενη ερώτηση αν ο συγκεκριμένος ξυλοδαρμός ήταν βίαιη πράξη, ο Ευ. Αντώναρος απάντησε ξεδιάντροπα: «Εγώ δεν ήμουν βεβαίως παρών»!

Ο Ευ. Αντώναρος εξέφρασε και πάλι την εμπιστοσύνη του «στα όργανα της Πολιτείας» και τη βεβαιότητά του ότι «όπου υπάρχουν ευθύνες, οι ευθύνες αυτές θα αποδοθούν».

Την ίδια στιγμή όμως δε διέκρινε κανένα πρόβλημα στο γεγονός ότι η διοικητική έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό του σπουδαστή διεξάγεται από την Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, η οποία ως γνωστόν είχε ισχυριστεί σε ανακοίνωσή της ότι είχε προσκρούσει σε ζαρντινιέρα! «Να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία της κυβέρνησης», επιχείρησε να ξεφύγει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, παραπέμποντας στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, που όπως είπε «έχουν πλήρη ισχύ». Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι «από την ανάγνωση της εικόνας προκύπτουν ακρότητες και υπερβολές. Ερευνητέο ποιοι διαπράττουν τις ακρότητες»...

Παράλληλα, πήρε υπό την προστασία του ουσιαστικά τους κουκουλοφόρους της Αστυνομίας, αποφεύγοντας την παραμικρή αποδοκιμασία για τη δράση τους. Σε σχετικές ερωτήσεις του «Ρ» περιορίστηκε να παραπέμψει στα αποτελέσματα της έρευνας που θα γίνει, στην οποία όπως είπε θα ληφθούν υπόψη και οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων που κατήγγειλαν τη δράση των κουκουλοφόρων αστυνομικών υπό τις εντολές των παρόντων ενστόλων ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτικές οι ευθύνες για την αστυνομική αυθαιρεσία

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Ο βάρβαρος ξυλοδαρμός του φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, ενδεικτικό αλλά όχι το μοναδικό κρούσμα στον κλιμακούμενο αυταρχισμό ενάντια στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή. Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος φοιτητής έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δυνάμεις της Ασφάλειας και των ΜΑΤ της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) το βράδυ της 17ης Νοέμβρη. Ο φοιτητής κρατήθηκε αιμόφυρτος στην Ασφάλεια για 6 ώρες σχεδόν και μετά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Μέχρι χτες το βράδυ νοσηλευόταν σε κακή κατάσταση στο «Γ. Γεννηματάς», με σακατεμένο πρόσωπο. Ενορκη διοικητική εξέταση έχει ξεκινήσει ο Ν. Νικολόπουλος, ταξίαρχος της ΓΑΔΘ.

Με αφορμή τον άνανδρο κι άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, τη συζήτηση γύρω από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη γενικότερη ένταση της αστυνομικής καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνουν συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ αύριο Πέμπτη 23 Νοέμβρη, στις 12 μ. στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 24χρονου πήρε εντολή από την οικογένειά του να καταθέσει έγκληση κατά αγνώστων για τον ξυλοδαρμό. Υπενθυμίζεται ότι προχτές επενέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κι ανέθεσε προανάκριση, που θα διενεργούσε η Ασφάλεια σε πταισματοδίκη. Τελικά την υπόθεση θα εξετάσει ο εισαγγελέας Εφετών. Ηδη στη δικογραφία έχει επισυναφθεί η μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσαν 8 καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού.

ΠΑΣΟΚ
Αποκαλύπτεται το αντιλαϊκό περιεχόμενο των «πρωτοβουλιών» του

Την ίδια ώρα που ο Γ. Παπανδρέου συνέχισε και χτες να... ξεδιπλώνει την «πρωτοβουλία» του για την Παιδεία, επισκεπτόμενος σχολικό συγκρότημα στην Κυψέλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης με συνέντευξή του ανέδειξε τον κεντρικό πυρήνα της πρωτοβουλίας, που δεν είναι άλλος από την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της Παιδείας και την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα. Αναφερόμενος ειδικότερα στην αλλαγή του άρθρου 16 και ενισχύοντας την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει την αναθεώρησή του, τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στην πρότασή του για την αναθεώρηση, τη θέση του υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16. Αυτή η πρόταση έχει από κάτω την υπογραφή όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, χτες συνεδρίασαν οι συντονιστές της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου με θέμα την αγροτική πολιτική. Στο ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον αγροτικό τομέα, επικεντρώνοντας τα ...πυρά του στη «διαπραγματευτική της ανικανότητα», στην «έλλειψη σχεδιασμού», στις «ατυχείς διαπραγματεύσεις στην ΕΕ», στην κακή «εφαρμογή της νέας ΚΑΠ».

Επιχειρώντας να εξαπατήσει τους αγρότες, το ΠΑΣΟΚ κρύβει ότι από τη θέση της κυβέρνησης ψήφισε τη νέα ΚΑΠ και βάση αυτής προχώρησε στο πάγωμα και τη μείωση των κονδυλίων για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Επίσης στο ΠΑΣΟΚ εντοπίζουν την κρίση που υπάρχει στην τευτλοκαλλιέργεια, το βαμβάκι και τα καπνά, την οποία αποδίδουν στις ...«κακές διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης στην ΕΕ, ξεχνώντας προφανώς ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε την πρώτη υπογραφή - ακολούθησε μετά και η υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ - στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η συρρίκνωση και μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Εξάλλου χτες η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας στην πρόσκληση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα για διάλογο των κομμάτων για το θέμα των διαδηλώσεων, με επιστολή της ανέφερε ότι «σε ό,τι αφορά το διάλογο με τα κόμματα», θέση του ΠΑΣΟΚ «είναι ότι ο κατάλληλος δημοκρατικά και συνταγματικά χώρος είναι η Βουλή».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συντηρεί τη συζήτηση για εκλογικό νόμο

Το σύννεφο της εκλογολογίας συνεχίζουν να «τροφοδοτούν» κυβερνητικά στελέχη, παρά τις «κατηγορηματικές» δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Το «αίτημα» για τροποποίηση του εκλογικού νόμου επανέρχεται συνεχώς από κυβερνητικά στελέχη, παρ' όλο που τα ίδια παραδέχονται ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, επειδή το ΠΑΣΟΚ δε θα δεχτεί να συναινέσει στην αλλαγή του στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πλειοψηφίας. Ακριβώς αυτός είναι, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο στόχος της εκλογολογίας που πυροδοτεί η κυβέρνηση: Να ασκηθούν πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να «ενδώσει» σε μια συναινετική αλλαγή του εκλογικού νόμου κατά τρόπον που θα εξυπηρετεί τα γενικότερα συμφέροντα του δικομματισμού, αλλά και του κάθε μονομάχου χωριστά.

Αν και η κυβέρνηση αρέσκεται να διατυμπανίζει ότι θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών, ωστόσο προβληματίζεται σοβαρά για το ενδεχόμενο η πλειοψηφία της να είναι σοβαρά αποδυναμωμένη, στην περίπτωση που πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 42,5% ή ακόμα χειρότερα αν είναι πιο κάτω.

Πάντως, και χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος επέμεινε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι δηλαδή «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου».

Παρ' όλα αυτά, σειρά κυβερνητικών στελεχών συνέχισαν να «αγνοούν» την επίσημη γραμμή τασσόμενα υπέρ της αλλαγής του. Τη σκυτάλη πήρε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο οποίος ζήτησε την κατάργηση του ισχύοντος εκλογικού συστήματος και την αντικατάστασή του από το γερμανικό μοντέλο. Αρχικά εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι επόμενες εκλογές «αναγκαστικά θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο», αλλά στη συνέχεια επανέλαβε την πρότασή του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Θα είναι πολύ καλύτερο για τη χώρα όσο νωρίτερα η πολιτική της ηγεσία αντιληφθεί ότι ο ισχύων εκλογικός νόμος πρέπει να καταργηθεί», είπε, επαναφέροντας την πρότασή του να εφαρμοστεί «ένα μεικτό σύστημα σταυρού και λίστας, όπως είναι το γερμανικό εκλογικό σύστημα». Σημείωσε, επίσης, ότι αυτός ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι σταθερός, δηλαδή να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Τον «προβληματισμό» των κυβερνητικών στελεχών που τάσσονται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου φαίνεται να υιοθετεί και ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης. «Ο εκλογικός νόμος που έφτιαξε ο κ. Σκανδαλίδης δημιουργεί δυσκολίες στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε μιλώντας στον «Αλφα», αν και παραδέχτηκε ότι «δεν οδηγεί σε ακυβερνησία κατ' αρχήν, όπως ο νόμος Κουτσόγιωργα».

Οι εκλογολόγοι της Ρηγίλλης, πάντως, έχουν εντοπίσει την «αιτία» του προβλήματος: Είναι οι «δυσανάλογα» πολλές έδρες που παίρνουν τα μικρότερα κόμματα! Επισημαίνουν, για παράδειγμα, ότι αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική, τότε οι έδρες των τριών «μικρών» κομμάτων (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ) θα ξεπεράσουν τις 40. Επίσης, αντιμετωπίζουν με δέος το ενδεχόμενο της έλλειψης αυτοδυναμίας στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα πέσει κάτω από το 42%...

Να συνεχιστεί η διερεύνηση των υποκλοπών

Επιστολή έξι βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την πρόεδρο της Βουλής

Τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής διερεύνησης του θέματος των υποκλοπών μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Βουλής, έξι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είναι και μέλη της Επιτροπής.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο κείμενο της επιστολής, που συνυπογράφει και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, «δυστυχώς μέχρι σήμερα η Επιτροπή μας δεν έχει συνεδριάσει», παρά τη διαβεβαίωση του προέδρου της, Αν. Καραμάριου, σύμφωνα με την οποία «θα κληθούν τόσο η οικογένεια Τσαλικίδη όσο και ο τότε αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχε επεξεργαστεί το υλικό των υποκλοπών». Αντίθετα επισημαίνεται ότι σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή συγκαλείται να συνεδριάσει με άσχετα θέματα. Με βάση αυτά ζητείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «να καλέσει στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή μας τα πρόσωπα που ζητήσαμε για να συνεχίσει η Επιτροπή Θεσμών τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην επιστολή των 6 βουλευτών σημειώνεται ακόμα πως «διαπιστώνουμε με θλίψη και ανησυχία την απροκάλυπτη επίθεση που δέχεται η ΑΔΑΕ, με την ανοχή αν όχι την ενθάρρυνση της κυβέρνησης», ενώ γίνεται λόγος και για χειρισμούς «της κυβέρνησης, των Αρχών Ασφαλείας και τινών δικαστικών λειτουργών» που «προσλαμβάνουν διαστάσεις πρωτοφανούς σκανδάλου σε βάρος των δημοκρατικών μας θεσμών».

Στο θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε χτες - μιλώντας στη Βουλή - και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των επιθεωρήσεων των δικαστηρίων. Οπως είπε, πρόκειται για μια υπόθεση όπου στην έρευνα υπήρξε «πρωτοφανής καθυστέρηση με άσκοπη προκαταρκτική εξέταση» προσθέτοντας ότι «το μεγάλο αυτό σκάνδαλο δε θα κλείσει αν δε φτάσουμε στον καταλογισμό ευθυνών, όσο ψηλά κι αν είναι». Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, αναφερόμενος και στο θέμα των απαγωγών των Πακιστανών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ