Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάρτε μέτρα για την προβοκατόρικη δράση αστυνομικών

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αγγελος Τζέκης και Λιάνα Κανέλλη, αναφορικά με την προβοκατόρικη δράση μεγάλου αριθμού αστυνομικών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του φετινού γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτησή τους, αναφέρουν:

«Σύμφωνα με πολλά αποκαλυπτικά πλάνα, φωτογραφίες, ρεπορτάζ και καταγγελίες πολιτών που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ημερήσιο Τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, μεγάλος αριθμός αστυνομικών με πολιτική περιβολή και κουκούλες, έδρασαν προβοκατόρικα κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η δράση τους είχε κοινά χαρακτηριστικά και στις δύο πόλεις, πράγμα που μαρτυρά συγκεκριμένο και άνωθεν εγκεκριμένο σχέδιο. Οι προαναφερόμενες καταγγελίες και μαρτυρίες μιλούν για οργανωμένη πρόκληση επεισοδίων από αυτές τις ομάδες αστυνομικών με πολιτικά, οι οποίες εξορμούσαν, συχνά μέσα από τις τάξεις των ένστολων αστυνομικών των ΜΑΤ, πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας νέες εστίες έντασης, ενώ αντιδρούσαν σε προσπάθειες εκτόνωσής της όπως βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρατηρήθηκε κατ' επανάληψη και μάρτυρές της έγιναν εκατοντάδες πολίτες, ενώ αδιάψευστη απόδειξη αποτελεί, για ένα μέρος από τα παραπάνω περιστατικά και ο τηλεοπτικός φακός, ο οποίος απαθανάτισε ακόμη και τον διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης να παρακολουθεί και να κατευθύνει το έργο των κουκουλοφόρων αστυνομικών που χτυπούσαν τον 24χρονο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Τα περιστατικά αυτά προστίθενται σε ανάλογα που διαδραματίστηκαν και κατά το πρόσφατο παρελθόν όπως και κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Τη γνωστή προσπάθεια πρόκλησης προβοκάτσιας (από τις ίδιες ή ανάλογου προσανατολισμού υπηρεσίες) σε βάρος του λαϊκού κινήματος το 1999 με την έλευση Κλίντον στη χώρα μας, όπου, όπως είχε καταγγελθεί, οι κουκουλοφόροι που προέβησαν σε καταστροφές, είχαν βγει από τον περίβολο του υπουργείου Εξωτερικών.

- Τον εντοπισμό ομάδας αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας, την κράτηση ενός εξ αυτών από τους διαδηλωτές και την παράδοσή του στους προϊσταμένους του, κατά τη διάρκεια της Πρωτομαγιάτικης Εργατικής διαδήλωσης το 2003. Ο ασφαλίτης αυτός, μαζί με άλλους σε παραλλαγή διαδηλωτή, είχε παρεισφρήσει και ευρισκόταν οπλισμένος μέσα στους διαδηλωτές στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας. Ενδεικτικό της έκτασης του προβλήματος και της επικινδυνότητάς του, είναι το γεγονός της πολιτικής κάλυψης που παρέχουν απλόχερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της κ. Πολύδωρας σε επανειλημμένα κρούσματα αυθαιρεσίας.

Την ίδια πολιτική έναντι ανάλογων περιστατικών είχε ακολουθήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τη δράση του προαναφερόμενου οπλισμένου ασφαλίτη, ανέλαβε να καλύψει και να στηρίξει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει τότε το ΚΚΕ.

Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας. Το πρόβλημα γίνεται πιο ανησυχητικό όταν είναι δεδομένα τα μέτρα γενικευμένης περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο ΕΕ, τα οποία ευνοούν και προωθούνται με την καταστολή, για τη δικαιολόγηση της οποίας φαίνεται ότι λειτουργούν οι προαναφερόμενες υπηρεσίες.

Οι κίνδυνοι είναι ολοφάνεροι.

Επειδή, κατά τα παραπάνω, προκύπτει η ύπαρξη συγκεκριμένης πολιτικής και σχεδίου που αποβλέπει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος,

Ερωτάται ο κ. υπουργός

- Ποια αποστολή εκτελούσαν οι ειδικές υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας που εντοπίστηκαν στα παραπάνω περιστατικά και μήπως οι πρωταγωνιστές αποτελούν μέρος των γνωστών -αγνώστων ασύλληπτων ταραχοποιών;

- Θα συνεχίσει να διατηρεί σε λειτουργία αυτούς τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που πρωτοστάτησαν στις προβοκάτσιες και στην κακοποίηση πολιτών, ή θα τις διαλύσει όπως έχει υποχρέωση;

- Τι μέτρα θα πάρει σ' αυτή την κατεύθυνση για την τιμωρία των υπευθύνων»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ