Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ασυνήθιστα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΕΙ «ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις έρευνες που διεξάγονται από την ελληνική πολιτεία» για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή, λέει ο Ευάγγελος Αντώναρος. Πρέπει να είναι ...ο μόνος σε αυτή τη χώρα.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση, ευελπιστώντας άλλωστε ότι και τα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κάτι άλλο θα φέρουν στην επικαιρότητα το επόμενο διάστημα και η ιστορία θα ξεχαστεί.

Το χειρότερο όμως είναι ο πραγματικός λόγος που θέλουν να το κάνουν. Δεν είναι ζητούμενο των κυβερνώντων απλά να καλύψουν μερικούς ασφαλίτες. Αλλωστε, αυτοί είναι ασήμαντοι και αναλώσιμοι.

Αλλο ζητάνε: Θέλουν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την ύπαρξή τους και την άθλια δράση του κράτους των κουκουλοφόρων που χτυπούν χωρίς έλεγχο. Οπως θέλησαν να συνηθίσουμε την παρακολούθηση συνδικαλιστικών εκδηλώσεων από αστυνομικούς με πολιτικά και τις απαγωγές των Πακιστανών. Ετσι ακριβώς.

Γι' αυτό και οι συμφωνίες της ΕΕ που θεσμοθετούν τέτοια πράγματα έχουν υπογραφεί σωρηδόν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ολοι τους προσβλέπουν στο ...μέλλον βλέπετε. Στη νομιμοποίηση τέτοιων απεχθών μηχανισμών και στο άγριο πετσόκομμα των συλλογικών και ατομικών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Μόνο που ξεχνούν ότι το δημοκρατικό αίσθημα των κατοίκων αυτής της χώρας δεν είναι δυνατόν να ...«προσκρούσει σε ζαρντινιέρα».

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες της χώρας; Ενα ...«ρεαλιστικό όραμα», όπως είπε χτες ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου. Κι όμως με κάτι τέτοια περιμένουν να πείσουν όσους μοχθούν στους κάμπους της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και των υπολοίπων περιοχών της χώρας.

Μάλλον τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (που συνεδρίασαν χτες) πρέπει να πάνε και να πουν αυτά τα πράγματα απευθείας στους αγρότες, που βλέπουν να μην αποζημιώνονται και να καταστρέφονται από τη νέα ΚΑΠ, που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η σημερινή της ΝΔ. Τότε, ίσως, καταλάβουν τι σημαίνει ...«ρεαλισμός».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ