Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ: «Ενδεχομένως να είναι κάπως υπερβολικός ο τρόπος που επέλεξε ο πρόεδρος του ΟΤΕ να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στις ΔΕΚΟ (...) το βέβαιο είναι ότι (...) οι προβληματισμοί που ανέπτυξε είναι απόλυτα βάσιμοι (...) ιδιαίτερα όταν έχουν προηγηθεί τα δυόμισι χρόνια της καραμανλικής διακυβέρνησης (...) η κυβέρνηση διακατέχεται από τη νοοτροπία που θέλει να μη θίγονται τα κακώς κείμενα (...) δυόμισι χρόνια μετά, ακόμη αναζητούνται οι επενδυτές (...) στο ίδιο τέλμα θα παραμείνουμε για όσο διαρκέσει ακόμη η θητεία της σημερινής κυβέρνησης» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ: «Αιφνιδίως χτες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι Αμερικανοί επενδυτές! Και μάλιστα άρτι αφιχθέντες από την πολύπαθη Βαγδάτη. Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό κ. Αντονι Ν.Α. Ντε Γεωργίου, πρόεδρο του ομίλου Citabel (...) και τον κ. Αρνο Τζ. Κόσκο πρόεδρο της Cintech (...) σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του επί 20 χρόνια εκπροσωπεί την αμερικανική κυβέρνηση σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε διεθνές εμπόριο, κυβερνητικούς και στρατιωτικούς τομείς (π.χ. αντικατασκοπία ηλεκτρονικού πολέμου). Τι έκαναν στη Βαγδάτη; Ο κ. Κόσκο διατέλεσε ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Επικοινωνιών στην Ιρακινή Υπηρεσία Αναδιάρθρωσης Διαχείρισης. Η αποστολή του περιλάμβανε τη διαχείριση ανακατασκευής των υποδομών τηλεπικοινωνιών του Ιράκ και επιπλέον τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός Προηγμένου Δικτύου Αρχικής Ανταπόκρισης για το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ (...) οι ίδιοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως "καπιταλιστές με κοινωνική συνείδηση ή σοσιαλιστές με καπιταλιστική συμπεριφορά"» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί μεγαλύτερη ευλυγισία στους νόμους που διέπουν την εργασία και προτείνει να σταματήσουν οι "υπερβολικά προστατευτικοί όροι και συνθήκες" για τους εργαζόμενους στο όνομα της αύξησης της παραγωγικότητας» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ