Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η απόφαση για τον Τζαβέντ Ασλάμ

Μέχρι αύριο, Πέμπτη 23 Νοέμβρη, αναμένεται η δικαστική απόφαση για το αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ, να αντικατασταθεί η τωρινή, προσωρινή του κράτηση, από άλλους όρους και να αποφυλακιστεί, ωσότου εκδικαστεί η αίτηση έκδοσής του στο Πακιστάν κατ' εκτέλεση εντάλματος της Ιντερπόλ.

Χτες εκδικάστηκε η αίτησή του για άρση της προσωρινής κράτησής του. Στη δίκη παρέστη εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγγελος Ρεμπής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Κίνησης στον κρατούμενο. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι Αλ. Αλαβάνος, πρόεδρος του ΣΥΝ και Γ.Α. Μαγγάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η δίωξή του είναι καθαρά πολιτική και βασίζεται σε μία αόριστη καταγγελία αντιπάλου του στις εκλογές για το προεδρείο της εδώ πακιστανικής παροικίας. Υπενθυμίζεται, ότι σε παλαιότερη ανάλογη κατηγορία, η οποία εκδικάστηκε προ μηνών, ο Τζ. Ασλάμ αθωώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ