Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συνεχιστεί η διερεύνηση των υποκλοπών

Επιστολή έξι βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την πρόεδρο της Βουλής

Τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής διερεύνησης του θέματος των υποκλοπών μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Βουλής, έξι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είναι και μέλη της Επιτροπής.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο κείμενο της επιστολής, που συνυπογράφει και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, «δυστυχώς μέχρι σήμερα η Επιτροπή μας δεν έχει συνεδριάσει», παρά τη διαβεβαίωση του προέδρου της, Αν. Καραμάριου, σύμφωνα με την οποία «θα κληθούν τόσο η οικογένεια Τσαλικίδη όσο και ο τότε αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχε επεξεργαστεί το υλικό των υποκλοπών». Αντίθετα επισημαίνεται ότι σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή συγκαλείται να συνεδριάσει με άσχετα θέματα. Με βάση αυτά ζητείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «να καλέσει στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή μας τα πρόσωπα που ζητήσαμε για να συνεχίσει η Επιτροπή Θεσμών τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην επιστολή των 6 βουλευτών σημειώνεται ακόμα πως «διαπιστώνουμε με θλίψη και ανησυχία την απροκάλυπτη επίθεση που δέχεται η ΑΔΑΕ, με την ανοχή αν όχι την ενθάρρυνση της κυβέρνησης», ενώ γίνεται λόγος και για χειρισμούς «της κυβέρνησης, των Αρχών Ασφαλείας και τινών δικαστικών λειτουργών» που «προσλαμβάνουν διαστάσεις πρωτοφανούς σκανδάλου σε βάρος των δημοκρατικών μας θεσμών».

Στο θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε χτες - μιλώντας στη Βουλή - και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των επιθεωρήσεων των δικαστηρίων. Οπως είπε, πρόκειται για μια υπόθεση όπου στην έρευνα υπήρξε «πρωτοφανής καθυστέρηση με άσκοπη προκαταρκτική εξέταση» προσθέτοντας ότι «το μεγάλο αυτό σκάνδαλο δε θα κλείσει αν δε φτάσουμε στον καταλογισμό ευθυνών, όσο ψηλά κι αν είναι». Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, αναφερόμενος και στο θέμα των απαγωγών των Πακιστανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ