Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπουλήματα και επιχορηγήσεις

«Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι η απάντηση της Ελλάδας στην παγκοσμιοποίηση». Τάδε έφη η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη Πετραλιά, εγκαινιάζοντας τις προάλλες την τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» στη Θεσσαλονίκη, όπου για άλλη μια φορά αποκάλυψε το κυβερνητικό όραμα για μια «ανάπτυξη» γρήγορου και εύκολου επιχειρηματικού κέρδους, με θεμέλιο τα «πήλινα πόδια» του τουρισμού και βασισμένη στις πολύμορφες και απλόχερες παροχές του κράτους προς τους κεφαλαιοκράτες.

Χαρακτηριστική απόδειξη το γεγονός, ότι η υπουργός έδωσε έμφαση στα επόμενα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, ανακοινώνοντας πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τα Ξενία Τσαγκαράδας και Θάσου, ενώ στους επόμενους μήνες ξεκινά η διαδικασία ξεπουλήματος των ακινήτων: μαρίνα Αλίμου, καζίνο Κέρκυρας, γκολφ Αφάντου Ρόδου, Αλυκές Αναβύσσου, Ξενία Σκιάθου και Βυτίνας.

Συμπληρώστε τα προηγούμενα, με τα προσφερόμενα, απλόχερα, οικονομικά κίνητρα προς το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο (η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με 400,5 εκατ. ευρώ 460 τουριστικές επενδύσεις, ενώ μέσω του ΕΠΑΝ προϋπολογίζονται 720 εκατ. ευρώ) και τις άθλιες συνθήκες δουλιάς και αμοιβής των ξενοδοχοϋπαλλήλων κι έχετε πλήρη την εικόνα.

Υ.Γ. Για τις ανάγκες ανάπαυσης και διακοπών των εργαζομένων δε γράψαμε τίποτε, γιατί δε βρίσκονται καν μέσα στην εικόνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ