ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Μάρτη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Πρόβα τζενεράλε για Ευρώπη

Δοκιμές ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων μπορούν να κάνουν Ολυμπιακός, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ που έχουν εύκολο έργο το Σαββατοκύριακο

Εντεκα χιλιάδες εισιτήρια είχε πουλήσει μέχρι χτες ο Παναθηναϊκός για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπενετόν Τρεβίζο, κι άλλα τόσα ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, αναγκαστικά περνούν σε δεύτερη μοίρα ακόμα και από τους φιλάθλους. Εξάλλου, όλα έχουν κριθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μία νίκη ή μία ήττα παραπάνω δε σημαίνει τίποτα για τους "αιωνίους". Ο Γ. Ιωαννίδης, ο Μπ. Μαλίκοβιτς, αλλά και ο Ζ. Λουκάιτς, έχουν κάθε λόγο να βλέπουν τους αγώνες των ομάδων τους ως πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη, παιχνίδι που ενδιαφέρει άμεσα τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να μην απομακρυνθούν από την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Μπέρι και Γαλακτερός, η βοήθεια των οποίων στο παιχνίδι με τους Μαδριλένους είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται αύριο στο Μετς με τους Αμπελόκηπους που ήδη έχουν πάρει την άγουσα προς την Α2 κατηγορία. Ο Μπ. Μαλίκοβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Κροατίας, αλλά και από την επιστροφή του Ουίλκινς στις προπονήσεις μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί το Σπόρτιγκ στο Αλεξάνδρειο και με δεδομένο ότι η ομάδα των Πατησίων θα αγωνιστεί χωρίς τον Κόστνερ, δεν τίθεται θέμα νικητή.

Το Ηράκλειο του έδωσε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει ψηλά κι ο Πανιώνιος δε θέλει να την πετάξει. Η ομάδα της Κρήτης λόγω τιμωρίας θα υποδεχτεί τους Νεοσμυρνιώτες στο γήπεδο της Χαλκίδας, γεγονός που λιγοστεύει χωρίς και να εκμηδενίζει τις ελπίδες της για επιτυχία.

Τον Παπάγου υποδέχεται η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το νέο είναι η απόφαση του Λ. Σούμποτιτς να δοκιμάσει τον Χατζή σε ρόλο πλέι μέικερ. Ο Σλοβένος προπονητής δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση των Μπαρλά, Κατσικάρη, Ζέρβα και τολμάει να θυσιάσει έναν ικανό σκόρερ, προκειμένου να αποκτήσει καθαρό μυαλό η ομάδα του. Με την ΑΕΚ θα αγωνιστεί κανονικά ο Πελ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όχι όμως και ο Ποδαράς που ενδέχεται να απουσιάσει ακόμα κι από το παιχνίδι κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου με το Σπόρτιγκ.

Στο Ιβανόφειο ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ η Λάρισα ίσως μπλέξει σε περιπέτειες αν δεν ξεπεράσει το εμπόδιο του Περιστερίου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Διπλή αυλαία

Με τα παιχνίδια ΠΑΟ - Αρη και Πανιωνίου - ΟΦΗ ανοίγει σήμερα η 23η αγωνιστική

Με το... μυαλό στον Αρη και όχι στη Λέγκια ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ενόψει του σημερινού αγώνα πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, μιλώντας για το ματς, είπε: "Οι παίκτες πρέπει επί του παρόντος να ξεχάσουν το ματς με τη Λέγκια της ερχόμενης Τετάρτης. Ο νους μας είναι αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον Αρη. Μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι σε πτώση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα καταθέσει εύκολα τα όπλα. Αν θέλουμε και του χρόνου να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε χρέος να πάρουμε το πρωτάθλημα, άρα η νίκη είναι μονόδρομος για μας". Απόντες σήμερα στο ΟΑΚΑ για το "τριφύλλι" θα είναι οι τραυματίες Αλέξης Αλεξούδης και Νίκος Νιόπλιας, καθώς και ο τιμωρημένος Γ. Σ. Γεωργιάδης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι "πράσινοι" θα ξεκινήσουν με τους: Βάντσικ, Αποστολάκη, Ουζουνίδη, Καπουράνη, Χριστοδούλου, Καλλιτζάκη, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Μαραγκό, Μπορέλι, Βαζέχα και Δώνη. Το παιχνίδι στο Μαρούσι θα αρχίσει στις 6.30μμ. Στο στρατόπεδο του Αρη στον πάγκο θα είναι και πάλι ο Γιάννης Τζιφόπουλος, αφού οι διαπραγματεύσεις με τον Τσέχο Γιόζεφ Γιαραμπίνσκι συνεχίζονται.

Σιωπή Βαρδινογιάννη

Αν και όλοι περίμεναν αντίδραση από την πλευρά του Γιώργου Βαρδινογιάννη, για την επίθεση που δέχτηκε από τον ομόλογό του, Σωκράτη Κόκκαλη, σε συνέντευξη του δεύτερου σε αθλητική εφημερίδα, προτίμησε να απαντήσει λακωνικά: "Η κοινή γνώμη γνωρίζει καλά την προσφορά του καθενός στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

  • Σήμερα στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής θα γίνει ένα ακόμη ματς. Στη Νέα Σμύρνη στις 3μμ (ΦΙΛΜΝΕΤ) ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ. Οι απουσίες για τους "κυανέρυθρους" ακούν στα ονόματα των Κούσουλα, Πρεντάτου, Μουρατίδη. Από τους Κρητικούς αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Παπαδόπουλου, Φραντζέσκου.
  • Ακόμη για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής η αυλαία ανοίγει με το ματς Δόξα Βύρωνα - Παναργειακού που θα αρχίσει στις 3μμ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α 1 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(21η αγωνιστική)

Νεάπολης 17.00: Λάρισα - Περιστέρι

ΟΑΚΑ 17.00: ΑΕΚ - Παπάγου

Χαλκίδας 17.00: Ηράκλειο - Πανιώνιος

Αλεξάνδρειο 17.00: ΠΑΟΚ - Σπόρτιγκ

Ιβανώφειο 17.00: Ηρακλής - Απόλλωνας

Σ. Ε. Φ. 18.45: Ολυμπιακός - Αρης

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Μετς 18.45: Αμπελόκηποι - Παναθηναϊκός

Α 2 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(19η αγωνιστική)

Ιλισίων 17.30: Ηλυσιακός - ΜΕΝΤ

Αλεξάνδρειο 20.00: Φίλιππος - Ιωνικός Ν.

Μίκρας 17.30: Νέστωρας - Δάφνη

Καλλιθέας 17.30: Εσπερος - Ιωνικός Ν. Φ.

Κομοτηνής 16.30: Κομοτηνή - Παγκράτι

Καισαριανής 17.30: Νήαρ Ηστ - ΒΑΟ

Πειραιά 17.30: Πειραϊκός - Μίλωνας

Α ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(19η αγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Μετς 12.00: Θρίαμβος - Παναθηναϊκός

Κερατσινίου 12.00: Φάρος - Παγκράτι

Π. Φάληρο 12.00: Π. Φάληρο - Ηρακλής

Κομοτηνής 12.00: Κομοτηνή - Ολυμπιακός Β.

Στρέφη 14.00: Αστέρας Εξ. - Ηρόδοτος

Σπόρτιγκ 12.00: Σπόρτιγκ - Καλαμαριά

Ηλιούπολης 12.00: Ακαδημία - ΜΕΝΤ

ΑΕΚ
Χωρίς τον Μανωλά

Χωρίς τον Μανωλά (6 κάρτες) και τον Σαραβάκο (θλάση) θα ταξιδέψει η ΑΕΚ στην Καλαμάτα για τον αυριανό αγώνα με την τοπική ομάδα. Ο Μπάγεβιτς επεσήμανε χθες ότι το κενό του αρχηγού θα κληθεί να καλύψει ένας από τους Κωστένογλου - Παυλόπουλο που επιστρέφουν.

Ο ελληνοποιημένος τεχνικός θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή όπως και για το αν τελικά θα παίξει ο Σαμπανάζοβιτς. Μιλώντας για τον δύσκολο αγώνα ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η Καλαμάτα είναι πολύ καλή ομάδα με αξιόλογους παίχτες. Εμείς δεν φοβόμαστε κανένα εκτός από τον κακό μας εαυτό. Θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε στην κορυφή. Υπάρχουν απουσίες αλλά και ποδοσφαιριστές για να τις καλύψουν. Ανησυχώ για τον αγωνιστικό χώρο αφού κάποιες πληροφορίες λένε ότι είναι άσχημος."

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δώρο από τη ΦΙΦΑ

Η Χιχόν πρέπει να καταβάλει στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ 350.000 δολάρια για τον Γεκινί

Δικαιωμένος βγήκε χτες από την απόφαση της ΦΙΦΑ ο Ολυμπιακός, όσον αφορά τη μεταγραφή του Ρασίντ Γεκινί στη Χιχόν. Σύμφωνα με τη χτεσινή απόφαση που είναι οριστική και αμετάκλητη, η ισπανική ομάδα καλείται να καταβάλει στην πειραϊκή ΠΑΕ το ποσό των 350.000 δολαρίων για την απόκτηση του Νιγηριανού επιθετικού, ενώ παράλληλα απορρίφθηκε το αίτημά της να αφαιρεθούν από το ποσό αυτό τα ιατρικά έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή που είχε εγχειρηθεί στο γόνατο. Να σημειωθεί ότι η απόφαση υπογράφεται μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Ζοάο Χαβελάνζε.

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Τάκης Περσίας αναμένεται να κάνει δυο αλλαγές στην αρχική 11άδα. Η απουσία των τιμωρημένων Πασσαλή και Κρεμενλίεφ ανοίγει το δρόμο για τους Πέτρο Μαρινάκη και Αλέξη Αλεξανδρή. Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" θα παρατάξει κόντρα στον Εθνικό φουλ επιθετικό σχήμα με πέντε αιχμές τους Ιβιτς, Γιουσκόβιακ, Καραπιάλη, Αλεξανδρή και Γεωργάτο. Αναφερόμενος στο ματς ο Περσίας τόνισε μεταξύ άλλων: "Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον Εθνικό. Μπορεί να είναι καταδικασμένος σε υποβιβασμό, όμως αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο, αφού θα παίξει χωρίς άγχος. Σίγουρα είμαστε το φαβορί και θα προσπαθήσουμε εκτός από τη νίκη να παρουσιάσουμε και ανάλογο θέαμα".

Ηδη έχουν προπωληθεί πάνω από 2.000 εισιτήρια του αγώνα, που να σημειωθεί θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από το καλωδιακό κανάλι ΦΙΛΜΝΕΤ.

Φτωχότερη η αθλητική δημοσιογραφία

"Εφυγε" ο συνάδελφος Ανδρέας Καλαποθάκης, σε ηλικία 36 ετών

Η αθλητική δημοσιογραφία έχασε ένα κόσμημά της. Χτες το πρωί, ο Ανδρέας Καλαποθάκης έφυγε από τη ζωή μόλις στα 36 του χρόνια. Ο Ανδρέας είχε γεννηθεί στις 16 Αυγούστου του 1960 στον Πειραιά και είχε σπουδάσει διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας στη Γαλλία. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητικός συντάκτης τον Ιούλη του 1987 στην εφημερίδα ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ. Εδώ και δυο χρόνια, εργαζόταν στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ, μετά το κλείσιμο της ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗΣ, εργάστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο περιοδικό της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ. Ασχολήθηκε με το εξωτερικό αθλητικό ρεπορτάζ, καθώς και με το ρεπορτάζ της ΕΠΟ και των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου. Ηταν παντρεμένος με την Βιβή Κεφαλά. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ. Η κηδεία του Ανδρέα Καλαποθάκη θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Ρόλο οργανωτή του παιχνιδιού της ΑΕΚ, αναλαμβάνει σήμερα ο Νίκος Χατζής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ