ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Κεφαλονιάς - Ιθάκης πραγματοποιεί συγκέντρωση για την παρουσίαση των Ντοκουμέντων της ΚΕ για το 15ο Συνέδριο σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Ζακύνθου πραγματοποιεί συγκέντρωση για την παρουσίαση των Ντοκουμέντων της ΚΕ για το 15ο Συνέδριο σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Λευκάδας πραγματοποιεί συγκέντρωση για την παρουσίαση των Ντοκουμέντων της ΚΕ για το 15ο Συνέδριο σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Κέρκυρας πραγματοποιεί συγκέντρωση για την παρουσίαση των Ντοκουμέντων της ΚΕ για το 15ο Συνέδριο σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Ηλείας πραγματοποιεί συγκέντρωση για την παρουσίαση των Ντοκουμέντων της ΚΕ για το 15ο Συνέδριο σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).
  • Οι ΚΟ των ΕΛΤΑ πραγματοποιούν σύσκεψη με θέμα το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ σήμερα στις 7 μ.μ. στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, 6ος όροφος).
  • Στο πλαίσιο της δημόσιας προσυνεδριακής συζήτησης για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι ΚΟ της ΝΕ Λάρισας πραγματοποιούν σήμερα τις παρακάτω εκδηλώσεις:

- Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "GRAND" σύσκεψη εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ομιλητή τον Χρήστο Χαλκιά,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΑΚ (Στοά Γιώτικα) δίπλα από τον ΟΤΕ (Φιλελλήνων) σύσκεψη Οικοδόμων με ομιλήτρια την Λίτσα Ούντρια,μέλος του ΝΓ Λάρισας.

- Στις 9 μ.μ. στη Φαλάνη στο καφενείο "Στυμωνιάρη" σύσκεψη με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, με ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

  • Στο πλαίσιο της δημόσιας προσυνεδριακής συζήτησης για το Σχέδιο Προγράμματος και την Εκθεση Δράσης της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα απασχολήσουν το 15ο Συνέδριο του Κόμματος, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Η οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού - δημοκρατικού μετώπου πάλης και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ" αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο "Διβάνι - Παλλάς".

Εισηγητής θα είναι ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

  • Η ΚΟΒ Νίκαιας, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, πραγματοποιεί συνεστίαση την Παρασκευή 26-4-96 στο κέντρο "Κοκκινιώτισσα" (Γ. Κονδύλη 101-103, Νίκαια, τηλ. 4924.004).
  • Η ΚΟ Ναυπάκτου ενόψει του 15ου Συνεδρίου πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 27-4-96 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στις 9 μ.μ. στην ταβέρνα Φ. ΣΙΝΗ.
  • Η ΚΟ Αιτωλικού πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση την Κυριακή 28-4-96 στις 11 π.μ. στο καφενείο "ΤΟΛΗ", με ομιλητή τον Τίμο Παπανικολάου,μέλος του ΝΓ Αιτωλοακαρνανίας.
  • Η ΚΟ Θύριου Βόνιτσας πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση την Κυριακή 28-4-96 στις 8 μ.μ. στην πλατεία με ομιλητή τον Αιμιλίο Τσόμπο,μέλος του ΝΓ Αιτωλοακαρνανίας.
  • Η ΚΟΒ Πεύκης, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση την Κυριακή 28-4-96 στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του 3ου Συνοικιακού Συμβουλίου.
  • Η ΚΟΒ Κάτω Πατησίων πραγματοποιεί συνεστίαση προς τιμήν του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ την Κυριακή 28-4-96 στις 9 μ.μ. στη συνοικιακή ταβέρνα "Ο ΣΠΑΝΟΣ" (Αριστ. Οικονόμου 12, Κ. Πατήσια).
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Οι αποφάσεις να γίνουν υπόθεση καθημερινής πάλης

Σταθμό στη δράση των κομμουνιστών της Κοκκινιάς αποτέλεσε η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Αχιδικής Επιτροπής που έγινε πρόσφατα. Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκαν τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα της ΚΕ και καθορίστηκαν οι βασικοί στόχοι της Οργάνωσης ενόψει του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος, με κυριότερο αυτόν της εκλαϊκευσης και διάδοσής τους. Οι αντιπρόσωποι εξέθεσαν τις απόψεις τους για τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα αναπτύσσοντας πλούσιο προβληματισμό, προτάσεις και απόψεις διαμορφωμένες από τη δράση των κομμουνιστών στο μαζικό κίνημα και την επαφή τους με τους εργαζόμενους. Οι περισσότεροι σημείωσαν πως η εργατική τάξη έχει να διαλέξει δυο δρόμους ή αυτόν της υποταγής ή το δρόμο του αγώνα που προτείνουν οι κομμουνιστές. Στάθηκαν στην ανάγκη συγκρότησης αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου και στη σχέση των κομμουνιστών με τους συμμάχους που θα το απαρτίζουν.

Από το σύνολο των αντιπροσώπων εκφράστηκε η συμφωνία με τις κατευθυντήριες ιδέες της Εκθεσης Δράσης της ΚΕ, του Σχεδίου Προγράμματος και του Σχεδίου Καταστατικού, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη διάθεση για ευρύτερη δράση για την προώθηση των στόχων της Οργάνωσης και το δυνάμωμά της.

Η πολιτική του ΚΚΕ συσπειρώνει, ανοίγει δρόμους

Τις εργασίες της συνδιάσκεψης παρακολούθησε ο Δημήτρης Γόντικας μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: "Οι προβλέψεις μας σε μεγάλα προβλήματα δικαιώνονται. Η πολιτική μας έχει αποτελέσματα. Συσπειρώνει, ανοίγει δρόμους σε αγώνες, στη συσπείρωση δυνάμεων.Μπορεί αυτά ακόμη να μην είναι στην έκταση που θα θέλαμε ή τόσο εμφανή όσο θα περιμέναμε, όμως αυτά τα αποτελέσματα είναι δεδομένα και επικυρώνονται και από τις δικές σας ομιλίες. Αυτή είναι η βάση της συσπείρωσης του Κόμματος και της αισιοδοξίας που γεννιέται.

Η φιλοδοξία μας είναι μετά το Συνέδριο να μπορέσουμε να εκφράσουμε πιο ολοκληρωμένα, με μεγαλύτερη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα την αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο και διογκώνεται σε όλους τους τομείς κι από πολλές μεριές. Να μπορέσουμε αυτές τις διαθέσεις να τις οδηγήσουμε σε αγώνες προοπτικής, σε αγώνες αμφισβήτησης κομμάτων, αμφισβήτησης του ίδιου του συστήματος. Αυτά που συζητάμε σήμερα, να γίνουν υπόθεση καθημερινής πάλης. Και στη βάση αυτή και το μέτωπο θα οικοδομείται και το Κόμμα θα δυναμώνει από κάθε άποψη.

Πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί σήμερα. Προβλήματα της ανεργίας και της απασχόλησης, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ανάπτυξης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ειρήνης στην περιοχή, της δημοκρατίας. Με τις διαστάσεις που έχουν πάρει αυτά τα προβλήματα σήμερα δεν μπορεί να λυθούν παρά μόνο μέσα στα πλαίσια μιας σχεδιασμένης ανάπτυξης που θα έρχεται σε αντίθεση με την εξουσία του κεφαλαίου. Επόμενα, μόνο όταν έχει εξουσία η εργατική τάξη μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα. Και με αυτή την έννοια λέμε ότι υπάρχει αυτή η σύνδεση των αντιμονοπωλιακών αντιιμπεριαλιστικών στόχων με τη σοσιαλιστική επανάσταση. Κι εδώ τίθεται το θέμα της συσπείρωσης των δυνάμεων. Μέσα από το μέτωπο θα προετοιμαστούν αυτές οι δυνάμεις, θα έρθει η αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων και στο μαζικό κίνημα και σε πολιτικό επίπεδο".

Εκδήλωση στις Φυλακές της Κέρκυρας

Εκδήλωση με θέμα "Φυλακές της Κέρκυρας, Χώρος Ιστορικής Μνήμης - Απόδοσή τους στην Ιστορία", διοργανώνει αύριο Πέμπτη η ΟΛΜΕ σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Θα μιλήσουν οι Ν. Κωνσταντόπουλος, Γ.Α. Μαγκάκης και Γ. Μαυρομάτης, που φυλακίστηκαν ως πολιτικοί κρατούμενοι στις Φυλακές Κέρκυρας.

Σύσκεψη ειρήνης στο Βόλο

Εκκληση σε όλους τους μαζικούς φορείς, τους φίλους της ειρήνης, τους νέους και "όσους δεν μπορούν να ανεχθούν τη θυσία της εθνικής ανεξαρτησίας στο βωμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων", απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει σήμερα. Αντικείμενο της σύσκεψης, που θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου, είναι η δραστηριοποίηση των φίλων της ειρήνης, ενόψει του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης, που έχει οριστεί για τις 10 - 20 του Μάη.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Αόριστες υποσχέσεις

Στο απώτερο μέλλον παρέπεμψε ο υφυπουργός Υγείας, Φρ. Παπαδέλης, τόσο την πλήρωση της κενής θέσης βοηθού μικροβιολόγου στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, όσο και την παραχώρηση ασθενοφόρου. Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης.Ο Σπ. Στριφτάρης επισήμανε ότι στο παρελθόν υπήρχε μικροβιολόγος στο Κέντρο Υγείας που μετατέθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για λόγους που όπως σημείωσε δε σχετίζονται με τις ανάγκες του Νοσοκομείου και αυτή που παρέμεινε στο Κέντρο Υγείας παρά τις τεράστιες προσπάθειες πού καταβάλει δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας περιοχής 20.000 ανθρώπων. Ακολούθως πρόσθεσε ότι ενώ στο παρελθόν υπήρχε ασθενοφόρο μεταφέρθηκε. Γεγονός που έχει προκαλέσει στους κατοίκους δικαίως το αίσθημα ότι αδικούνται.

Ο Φρ. Παπαδέλης αν και αναγνώρισε την ύπαρξη προβλήματος, παρέπεμψε τη λύση του στο μέλλον, λέγοντας ότι με τις προσεχείς προσλήψεις, που δεν προσδιόρισε πότε θα γίνουν, θα πληρωθεί η θέση της βοηθού μικροβιολόγου, ενώ όταν το Νοσοκομείο του Αγρινίου πάρει τρίτο ασθενοφόρο, θα το παραχωρήσει στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού ο Σπ. Στριφτάρης εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθούν τα υποσχεθέντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ