Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Οι αποφάσεις να γίνουν υπόθεση καθημερινής πάλης

Σταθμό στη δράση των κομμουνιστών της Κοκκινιάς αποτέλεσε η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Αχιδικής Επιτροπής που έγινε πρόσφατα. Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκαν τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα της ΚΕ και καθορίστηκαν οι βασικοί στόχοι της Οργάνωσης ενόψει του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος, με κυριότερο αυτόν της εκλαϊκευσης και διάδοσής τους. Οι αντιπρόσωποι εξέθεσαν τις απόψεις τους για τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα αναπτύσσοντας πλούσιο προβληματισμό, προτάσεις και απόψεις διαμορφωμένες από τη δράση των κομμουνιστών στο μαζικό κίνημα και την επαφή τους με τους εργαζόμενους. Οι περισσότεροι σημείωσαν πως η εργατική τάξη έχει να διαλέξει δυο δρόμους ή αυτόν της υποταγής ή το δρόμο του αγώνα που προτείνουν οι κομμουνιστές. Στάθηκαν στην ανάγκη συγκρότησης αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου και στη σχέση των κομμουνιστών με τους συμμάχους που θα το απαρτίζουν.

Από το σύνολο των αντιπροσώπων εκφράστηκε η συμφωνία με τις κατευθυντήριες ιδέες της Εκθεσης Δράσης της ΚΕ, του Σχεδίου Προγράμματος και του Σχεδίου Καταστατικού, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη διάθεση για ευρύτερη δράση για την προώθηση των στόχων της Οργάνωσης και το δυνάμωμά της.

Η πολιτική του ΚΚΕ συσπειρώνει, ανοίγει δρόμους

Τις εργασίες της συνδιάσκεψης παρακολούθησε ο Δημήτρης Γόντικας μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: "Οι προβλέψεις μας σε μεγάλα προβλήματα δικαιώνονται. Η πολιτική μας έχει αποτελέσματα. Συσπειρώνει, ανοίγει δρόμους σε αγώνες, στη συσπείρωση δυνάμεων.Μπορεί αυτά ακόμη να μην είναι στην έκταση που θα θέλαμε ή τόσο εμφανή όσο θα περιμέναμε, όμως αυτά τα αποτελέσματα είναι δεδομένα και επικυρώνονται και από τις δικές σας ομιλίες. Αυτή είναι η βάση της συσπείρωσης του Κόμματος και της αισιοδοξίας που γεννιέται.

Η φιλοδοξία μας είναι μετά το Συνέδριο να μπορέσουμε να εκφράσουμε πιο ολοκληρωμένα, με μεγαλύτερη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα την αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο και διογκώνεται σε όλους τους τομείς κι από πολλές μεριές. Να μπορέσουμε αυτές τις διαθέσεις να τις οδηγήσουμε σε αγώνες προοπτικής, σε αγώνες αμφισβήτησης κομμάτων, αμφισβήτησης του ίδιου του συστήματος. Αυτά που συζητάμε σήμερα, να γίνουν υπόθεση καθημερινής πάλης. Και στη βάση αυτή και το μέτωπο θα οικοδομείται και το Κόμμα θα δυναμώνει από κάθε άποψη.

Πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί σήμερα. Προβλήματα της ανεργίας και της απασχόλησης, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ανάπτυξης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ειρήνης στην περιοχή, της δημοκρατίας. Με τις διαστάσεις που έχουν πάρει αυτά τα προβλήματα σήμερα δεν μπορεί να λυθούν παρά μόνο μέσα στα πλαίσια μιας σχεδιασμένης ανάπτυξης που θα έρχεται σε αντίθεση με την εξουσία του κεφαλαίου. Επόμενα, μόνο όταν έχει εξουσία η εργατική τάξη μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα. Και με αυτή την έννοια λέμε ότι υπάρχει αυτή η σύνδεση των αντιμονοπωλιακών αντιιμπεριαλιστικών στόχων με τη σοσιαλιστική επανάσταση. Κι εδώ τίθεται το θέμα της συσπείρωσης των δυνάμεων. Μέσα από το μέτωπο θα προετοιμαστούν αυτές οι δυνάμεις, θα έρθει η αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων και στο μαζικό κίνημα και σε πολιτικό επίπεδο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ