Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

Στον απόηχο της πρόσφατης εσωκομματικής έκρηξης λόγω των αλλαγών που έκανε ο Μ. Εβερτ στα όργανα του κόμματος, συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με τη νέα του σύνθεση, από την οποία κόπηκαν όπως είναι γνωστό η Ντ. Μπακογιάννη, ο Σ. Κούβελας και ο Κ. Καραμανλής.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συμμετάσχει και ο Κ. Μητσοτάκης που προχτές με δήλωσή του επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ, αναφέροντας ότι με τις αλλαγές συρρικνώνεται η ΝΔ και αποκλείονται στελέχη που δεν είναι αρεστά στην ηγεσία της Ρηγίλλης.

Χτες συνεχίστηκαν οι δηλώσεις βουλευτών και στελεχών σχετικά με τις εσωκομματικές αλλαγές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που αναβαθμίστηκαν με τις πρόσφατες αλλαγές (Βαρβιτσιώτης, Σουφλιάς κ.ά.) απέφυγαν να αναμειχθούν στη διαμάχη μεταξύ Εβερτ και Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής Β. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε ατυχή και εκτός τόπου και χρόνου τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο Λ. Παπαγεωργόπουλος εκτίμησε ότι οι αλλαγές δίνουν νέες δυνατότητες και νέες ευκαιρίες στον κομματικό μηχανισμό.

Πάντως και οι δύο πλευρές δε φαίνονται διατεθειμένες να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους και η σύγκρουση θα περιλαμβάνει διάφορα επεισόδια που θα κορυφωθούν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που θα γίνει στα τέλη τουΙούνη. Εκεί ο Μ. Εβερτ προσδοκά ότι θα καταστεί κυρίαρχος του παιχνιδιού επιχειρώντας να θέσει στο περιθώριο των εξελίξεων τη "Μητσοτακική πλευρά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ