ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Απρίλη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το ντέρμπι των... ντέρμπι

Οι "αιώνιοι" συγκρούονται αύριο στο τελευταίο ντέρμπι της περιόδου. Αμφίβολος ο Δώνης. Φουλ επίθεση ο Ολυμπιακός

Το ντέρμπι των... ντέρμπι θα γίνει αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι δυο "αιώνιοι" αντίπαλοι για διαφορετικούς λόγους θέλουν τη νίκη και αναμένεται να γίνει ένα ματς αντάξιο της δυναμικότητας των δυο μονομάχων. Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα από τα δυο στρατόπεδα αρχής γενομένης από τον γηπεδούχο ΠΑΟ.Δεν προπονήθηκε ο Δώνης

Τα μαντάτα από τον τραυματισμό στα πλευρά του Γιώργου Δώνη κάθε άλλο παρά καλά ήταν χθες. Ο διεθνής κυνηγός δε γυμνάστηκε το απόγευμα στην Παιανία και έτσι η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Ο παίκτης θα επιχειρήσει και σήμερα να γυμναστεί και αν δεν τα καταφέρει θα αποκλειστεί από την 16άδα. Τη θέση του διεκδικούν επί ίσοις όροις ο Ανδρέας Λαγωνικάκης και ο Νίκος Νιόπλιας. Δεδομένες είναι και οι απουσίες των τιμωρημένων Καλιτζάκη, Γ. Χ. Γεωργιάδη και των τραυματιών Αλεξούδη, Χριστοδούλου. Αναφερόμενος στο ματς ο Ρότσα είπε: "Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, όμως αν αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα θα φτάσουμε στη νίκη. Στόχος μας να παραμείνουμε στην κορυφή που σε συνδυασμό με στραβοπάτημα της ΑΕΚ θα έχουμε την ευκαιρία να αυξήσουμε τη διαφορά". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Νιόπλιας: "Ο Ολυμπιακός είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα. Πάνω από όλα εύχομαι να γίνει ένα καθαρό ματς ώστε να ικανοποιήσει τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ελπίζω ότι θα είμαστε οι νικητές. Πάντως μην ξεχνάμε ότι έχουμε σημαντικές απώλειες".

Από την αρχή ο Αλεξανδρής

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για επιτυχία στο Μαρούσι. Ο Τάκης Περσίας θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Βασίλη Καραπιάλη. Τη θέση του Λαρισαίου θα πάρει ο Αλέξης Αλεξανδρής που βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως απέδειξε και στο ματς της Εθνικής με τη Σλοβενία. Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τους τρεις ξένους. Παρτενέρ του Ιβιτς μετά από αρκετό χρονικό διάστημα θα είναι ο Αντρέι Γιουσκόβιακ που εξέτισε την ποινή του. Ο Κρεμενλίεφ που επίσης έρχεται από ένα καλό ματς με την Εθνική Βουλγαρίας στη Σλοβακία θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Περσίας θα βάλει "βεντούζες" σε Βαζέχα (Αμανατίδης), Μπορέλι (Πασσαλής). Αν αγωνιστεί ο Δώνης, ο Καραταϊδης θα είναι ο προσωπικός του φρουρός. Μια θέση στα χαφ διεκδικούν οι Μαρινάκης, Τρούπκος. Ο τεχνικός των Πειραιωτών δηλώνει: "Αναμφίβολα παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί στην υπόθεση πρωτάθλημα. Με νίκη έχουμε κάθε δικαίωμα να ελπίζουμε. Οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι είναι στις δυνατότητές μας η συγκομιδή των τριών βαθμών".

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 7.15μμ και θα μεταδοθεί από το καλωδιακό κανάλι ΦΙΛΜΝΕΤ.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΛΕΪ
Ενθαρρυντικά μηνύματα

Βελτιωμένη η απόδοση της Εθνικής στα φιλικά με την Κούβα

Ενθαρρυντικά μηνύματα, μετά την ψυχρολουσία με τα φιλικά στη Γερμανία, στέλνει η Εθνική ομάδα με την απόδοσή της στα φιλικά με την Κούβα. Τα φιλικά ξεκίνησαν προχτές και ήταν ανεπίσημα, ενώ σήμερα στις 9μμ γίνεται το πρώτο επίσημο φιλικό. Στα μέχρι τώρα φιλικά οι ομάδες χωρίζονταν σε δύο γκρουπ. Χτες το β' γκρουπ της Ελλάδας (αρχική εξάδα Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Κυριαζής, Κοβάτσεφ, Μητρούδης, Αγγελίδης) κέρδισε το β' γκρουπ της Κούβας στο οποίο αγωνίζονταν οι "Ελληνες" Ερνάντεζ, Σάντσεζ, Ντεσπέιν, Βάντες. Το α' γκρουπ έχασε με 1-3 (16-17, 8-15, 15-9, 13-15). Η Ελλάδα αγωνίστηκε με τους Ανδριόπουλο, Γκιούρδα, Τσακιρόπουλο, Χατζηαντωνίου, Ντράγκοβιτς, Σπανό. Στη συνέχεια ο Χερέρα έβαλε τον Γκιούρδα σε θέση διαγωνίου αντί του Ντράγκοβιτς που δεν "πήγαινε" και έβαλε στην εξάδα τον Πανούσο. Στο νικητήριο σετ, πασαδόρος έπαιξε ο Κουρνέτας που κάνει πολύ καλές εμφανίσεις.

  • Μια νίκη και μια ισοπαλία (;) πέτυχε η Εθνική γυναικών σε φιλικούς αγώνες που δίνει στη Σλοβακία με την Εθνική της ομάδα ενόψει της συμμετοχής στο Κύπελλο Ανοιξης. Τα κορίτσια του Γ. Νικολάκη κέρδισαν προχτές με 3-1, ενώ χτες το παιχνίδι παίχτηκε στα 4 σετ και ήρθε ισόπαλο 2-2. Η Εθνική πηγαίνει σήμερα στο Μπρνο, όπου την Κυριακή αρχίζει το Κύπελλο Ανοιξης. Η Ελλάδα παίζει στον τέταρτο όμιλο με την Αυστρία και την Ελβετία και ξεκινά τους αγώνες της τη Δευτέρα με Αυστρία.
  • Πολύ καλές εμφανίσεις κάνει η Εθνική εφήβων που παίρνει μέρος σε διεθνές φιλικό τουρνουά στη Φινλανδία. Οι έφηβοι κέρδισαν την Πολωνία με 3-1 (15-9, 8-15, 15-8, 15-3) και τη Λετονία με το ίδιο σκορ 3-1 (15-13, 13-15, 15-9, 15-11).
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
Με στόχο την έκπληξη

Αγωνίζεται στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Με στόχο να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης αναχωρεί σήμερα για την Αυστρία, όπου διεξάγεται η τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων (κάτω των 16), η αντίστοιχη Εθνική μας ομάδα. Τα παιδιά του Γ. Κεφαλίδη συμμετέχουν στο δεύτερο από τους τέσσερις ομίλους. Θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες ομάδες από Γερμανία (29/4), Ρουμανία (1/5) και Ουκρανία (3/5). Στα προημιτελικά, οι αγώνες των οποίων θα διεξαχθούν στις 6/5, προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Οι νικητές θα συναντηθούν δύο μέρες αργότερα στα πλαίσια των ημιτελικών, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα γίνουν στις 11/5 στη Βιέννη.

Για να δώσει το "παρών" στην Αυστρία η Εθνική αγωνίστηκε σε προκριματικό τουρνουά (Σόφια) όπου κατέλαβε την πρώτη θέση. Κέρδισε τη Βουλγαρία με 3 - 0 και ήρθε ισόπαλη 0 - 0 με την Τσεχία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γ. Κεφαλίδης έχει επιλέξει 16 ποδοσφαιριστές: Κεφαλάς, Ταβλαρίδης, Ματσαγγός, Κυριαζής, Βενέτης, Αντώνενας, Αναστασάκος, Νάστος, Τάτσης, Αποστολάκης, Βακουφτσής, Βεκόπουλος, Γωνιωτάκης, Δήμας, Δημητρόπουλος, Ροπόκης.

Απειλεί η ΕΠΑΕ

Με αναστολή της επόμενης αγωνιστικής απειλεί η ΕΠΑΕ, για να επισπευθεί η ρύθμιση, με απλά λόγια το χάρισμα, των χρεών προς το δημόσιο. Σε επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού Α. Φούρα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση που υπάρχει στην επίλυση του θέματος.

Του υπενθυμίζει ότι έχει περάσει ένα 15ήμερο από την καταληκτική ημερομηνία και ακόμα δεν έχει κατατεθεί η σχετική ρύθμιση στη Βουλή και τον καλεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας να την καταθέσει. Στην αντίθετη περίπτωση η ΕΠΑΕ θα εφαρμόσει παλαιότερη απόφασή της για αναστολή του πρωταθλήματος στην Α Εθνική.

  • Η ΕΠΟ ζητάει από τη ΦΙΦΑ 10ήμερη παράταση για τη ρύθμιση του καταστατικού. Επικαλείται την αλλαγή στον ΓΓΑ προσθέτοντας ότι το θέμα βρίσκεται λίγο πριν από την οριστική του διευθέτηση.
  • Ο Σ. Παπαευστρατίου θα θέσει υποψηφιότητα για την ΕΕ της ΟΥΕΦΑ. Ο Γ. Δέδες στον οποίο το ΔΣ της ΕΠΟ ζήτησε χθες να κάνει το ίδιο, αλλά για τη ΦΙΦΑ (ελπίζοντας πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες εκλογής) αρνήθηκε τελικά να είναι υποψήφιος.
ΑΕΚ
Μονόδρομος η νίκη

Βλάχος, Μαλαδένης αντί Μανωλά και Σαμπανάτζοβιτς

Μονόδρομο αποτελεί για την ΑΕΚ η νίκη στον αγώνα του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ για να κρατηθεί στην κορυφή και μέσα στο κυνήγι του τίτλου. Σε αντίθετη περίπτωση το... όνειρο μετατρέπεται σε "εφιάλτη". Αυτό δεν είναι δημοσιογραφική εκτίμηση. Το ανέφερε με άλλα λόγια "μένουμε πολύ μακριά από το στόχο μας" ο Μπάγεβιτς.

Στη δύσκολη όσο και σημαντική αυτή έξοδο οι "κιτρινόμαυροι" θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 2.500 φιλάθλων θα στερηθούν όμως την αγωνιστική παρουσία των Μανωλά, Σαμπανάτζοβιτς (τιμωρημένοι). Αντικαταστάτες τους θα είναι οι Βλάχος, Μαλαδένης αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις του ο Μπάγεβιτς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι δύσκολος αγώνας αφού και οι δύο ομάδες θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη.

"Ο καλύτερος και πιο τυχερός έχει τις περισσότερες ελπίδες. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να προσβλέπουμε σε στραβοπάτημα του ΠΑΟ, πρώτα όμως πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς, ώστε να είμαστε σε θέση να το εκμεταλλευτούμε" κατέληξε.

  • Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Μ. Τροχανάς υποστήριξε πως ο Μπάγεβιτς του ανέφερε ότι δεν έχει πάρει απόφαση να φύγει. "Υπάρχει και το 5ετές συμβόλαιο. Χειρίζεται όλα τα θέματα και κάνουμε ό,τι μας ζητήσει. Φυσικά χειρίζεται και τις μεταγραφές" πρόσθεσε.
  • Οι αρμόδιες αρχές ειδοποίησαν την ΠΑΕ ΑΕΚ, απαντώντας στη δήλωση Τροχανά για αμέλεια, ότι από την πρώτη στιγμή ερευνούν αυτεπάγγελτα τις ανακοινώσεις που αναφέρονται στη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα ("θα τον κρεμάσουμε" κλπ).
Αρης - Αθηναϊκός σήμερα

Το πρώτο "πιάτο" της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής ανοίγει σήμερα στου Χαριλάου. Εκεί ο Αρης του Γιόζεφ Γιαραμπίνσκι, θα φιλοξενήσει τον εντυπωσιακό φέτος Αθηναϊκό του Μπάμπη Τεννέ. Ο Τσέχος τεχνικός των Θεσσαλονικιών δήλωσε: "Πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης, ώστε να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας κατάσταση. Ο Αθηναϊκός είναι μια αξιόμαχη ομάδα και χρειάζεται προσοχή επί ενενήντα λεπτά". Από την πλευρά του ο κόουτς των "λόρδων" υποστηρίζει: "Στο Χαριλάου ο Αρης είναι πολύ ισχυρός. Θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει". Ο αγώνας αρχίζει στις 5μμ και θα μεταδοθεί από το καλωδιακό κανάλι ΦΙΛΜΝΕΤ.

Σεβαστείτε τη φλόγα

Παραδόθηκε χτες η Ολυμπιακή φλόγα στους Αμερικανούς

Με την "ελπίδα ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα είναι αντικείμενο σεβασμού και φάρος των Ολυμπιακών μηνυμάτων κατά την πορεία της στην Αμερική", όπως τόνισε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Α. Φούρας, παραδόθηκε χτες η Ολυμπιακή φλόγα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, σε τελετή που έγινε στο Καλλιμάρμαρο χτες το απόγευμα.

Τη φλόγα παρέδωσε ο αρχηγός της Εθνικής πόλο Γ. Μαυρωτάς που πλαισιωνόταν και από άλλους διεθνείς παίκτες.

Ο Α. Φούρας στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της Ολυμπιακής φλόγας και κάλεσε τους Αμερικανούς να τη σεβαστούν.

Ο Μπ. Πέιν, το αφεντικό των Αγώνων, στην "απάντησή του" τόνισε τρεις φορές ότι "η φλόγα μένει στην Ελλάδα"... Στην τελετή μίλησε ακόμα, ο πρόεδρος της ΕΟΑ Αντ. Τζίκας. Παρέστησαν ο δήμαρχος Αθήνας Δ. Αβραμόπουλος, ο ΓΓΑ Γ. Λυσαρίδης, το μέλος της ΔΟΕ Λ. Νικολάου καθώς και άλλα μέλη της ΕΟΑ.

Η φλόγα επρόκειτο να αναχωρήσει για το Λος Αντζελες στις 3 το πρωί με ειδικό αεροπλάνο αμερικανικής εταιρίας που ήρθε στην Αθήνα γι' αυτό το σκοπό.

Μονομαχίες σαν αυτή της φωτογραφίας, ανάμεσα στον Μπορέλι και τον Πασαλή, θα δούμε αρκετές αύριο στο ΟΑΚΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ