ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μίλησε η Τούμπα

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο "δικέφαλος" πήρε δίκαιη νίκη

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης με δυο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στο συμπολίτη Ηρακλή (2 - 0).

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο πέρα για πέρα αφού οι γηπεδούχοι σαφώς ανώτεροι θα μπορούσαν να σημειώσουν και περισσότερα τέρματα. Στην αντίπερα όχθη ο Γηραιός συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Βασίλη Αντωνιάδη.

Στο πρώτο μέρος η υπεροχή του "δικέφαλου" ήταν εμφανής. Από την αρχή επέβαλαν το ρυθμό τους και ζήτησαν το γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 28 όταν ο Ζήσης Βρύζας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ρομπακίεβιτς. Ο Τουρσουνίδης στην εκτέλεση έστειλε τον Πολωνό από την άλλη γωνία την ώρα που η Τούμπα έπαιρνε... φωτιά. Το ημίχρονο έκλεισε και πάλι με τον ΠΑΟΚ να χάνει δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Πάρη Ζουμπούλη στο 33 και 35. Ο Ηρακλής το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται μαζικά...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με το "δικέφαλο" όμως να έχει τα ηνία. Η εδραίωση της επιτυχίας για το συγκρότημα του Γκίντερ Μπένγκστον ήρθε στο 71. Ενας πρώην ΠΑΟΚτζής, ο Κώστας Λαγωνίδης, ανέτρεψε τον Βρύζα, ο Παπαχίτζιος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Τουρσουνίδης διαμόρφωσε με εύστοχο χτύπημα το τελικό αποτέλεσμα.

Από το νικητή ο αρχηγός Τουρσουνίδης ήταν ο κορυφαίος. Οχι μόνο για τα δυο γκολ, αλλά και τις ηγετικές του αρετές. Αρεσαν επίσης και οι Βρύζας, Ζαγοράκης, Ζουμπούλης.

Μόνο ο Στολτίδης και ο Ρομπακίεβιτς διασώθηκαν από τον Ηρακλή, που ψάχνει να βρει τον καλό περσινό του εαυτό.

Καλή η διαιτησία του κ. Παπαχίτζιου που "κιτρίνισε" τους Ρομπακίεβιτς, Τασιόπουλο, Βαλκάνη, Λαγωνίδη και Τουρσουνίδη.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τασιόπουλος, Κατσουρής, Τσερνίσοφ, Αλεξίου, Αναστασιάδης, Ζαγοράκης, Πις (82 Καπετανόπουλος), Βρύζας, Τουρσουνίδης (80 Χάβος), Ζουμπούλης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ρομπακίεβιτς, Μπορμπόκης, Βαλκάνης, Παπαδόπουλος (9 Κυριαζής), Λαγωνίδης, Γ. Παπαδόπουλος (64 Κωνσταντινίδης), Κωστής, Στολτίδης, Μιρτσέκης, Γιοβάνοβιτς, Σακελλαρίδης (58 Μίλος).

ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Συνεχίζεται ο κατήφορος Μπλάκμπερν

Εχασε από τη Νιούκαστλ (1 - 2). Στην κορυφή η Λίβερπουλ

Νέα ήττα υπέστη η ομάδα του Γ. Δώνη, η Μπλάκμπερν. Εχασε στο Νιούκαστλ από την τοπική ομάδα με 1 - 2 και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 β. Ο Ελληνας κυνηγός παρασύρθηκε από την πτώση της ομάδας του και δεν είχε καλή απόδοση. Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε η Λίβερπουλ που κέρδισε εκτός έδρας τη Λέστερ με 3 - 0,Τα άλλα αποτελέσματα: Μάντσεστερ Γ. - Νότιγχαμ 4 - 1, Τσέλσι - Αστον Βίλα 1 - 1, Κόβεντρι - Λιντς 2 - 1, Ντέρμπι - Σάντερλαντ 1 - 0, Εβερτον - Μίντλεσμπρο 1 - 2, Σαουθάμπτον - Τότεναμ 0 - 1, Γουέστ Χαμ - Γουίμπλετον 0 - 2, Στη βαθμολογία Λίβερπουλ 14, Μάντσεστερ Γ., Σέφιλντ Γουένστεϊ (5 αγ.), Νιούκαστλ 12 β.

  • Στην Ιταλία η Ιντερ πέτυχε νέα νίκη, ενώ η έκπληξη της μέρας έγινε στη Ρώμη όπου η Ουντινέζε κέρδισε τη Λάτσιο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αταλάντα - Φιορεντίνα 2 - 2, Ιντερ - Περούτζια 1 - 0, Γιουβέντους - Κάλιαρι 2 - 1, Λάτσιο - Ουντινέζε 0 - 1, Νάπολι - Ρετζιάνα 1 - 0, Πιατσέντζα - Πάρμα 0 - 0, Βερόνα - Μπολόνια 0 - 2, Βιτσέντζα - Ρόμα 0 - 2 (Αργά το βράδυ έπαιζαν Σαμπντόρια - Μίλαν).
  • Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι στη Γερμανία μεταξύ Ντόρτμουντ - Στουτγκάρδης με 1 - 1. Τα άλλα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: Καρλσρούη - Ντούισμπουργκ 1 - 0, Σάλκε - Μπάγερν Μ. 1 - 1, Αρμίνια Μπίλεφελντ - Λεβερκούζεν 0 - 1, Μόναχο 1860 - Φράιμπουργκ 4 - 0, Κολωνία - Γκλάντμπαχ 4 - 0, Βέρντερ Βρ. - Μπόχουμ 5 - 1, Ντίσελντορφ - Ρόστοκ 0 - 2. Στη βαθμολογία: Μπάγερν Μονάχου 14, Στουτγκάρδη (5 αγ.), Ντόρτμουντ 13, Λεβερκούζεν, Κολωνία 12.
  • Στη Γαλλία η Μπορντό πήρε κεφάλι στη βαθμολογία μετά τη νίκη της επί της Λιλ με 3 - 0. Οι άλλοι αγώνες: Μαρσέιγ - Νις 1 - 0, Στρασβούργο - Μπαστιά 1 - 3, Καέν - Ρενς 0 - 0, Νανσί - Οσέρ 0 - 0, Ναντ - Μετς 0 - 1, Μονακό - Λιόν 0 - 0, Γκινγκάμπ - Λανς 1 - 0, Μονπελιέ - Χάβρη 2 - 1. Στη βαθμολογία μετά από 7 αγώνες: Μπορντό 15, Παρί Σεν Ζερμέν (6 αγ.), Μπαστιά, Μετς 14, Λανς 13.
ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ

2-0

ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ

0-1

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης με δύο γκολ οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε νίκη επί του

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης με δύο γκολ οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε νίκη επί του Ηρακλή

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κατά του διαιτητή ο Αντωνιάδης

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του τεχνικού του Γηραιού, Βασίλη Αντωνιάδη, αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι: "Ο Ηρακλής με άλλες συνθήκες δε θα έχανε. Εχασε ελέω διαιτητή. Είμαστε ...περήφανοι στη Β. Ελλάδα που έχουμε τέτοιους διαιτητές. Ο Παπαχίτζιος να είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα αξιολογηθεί από τα κέντρα των Αθηνών. Ο λόγος είναι απλός. Είχε υποσχεθεί τέτοια διαιτησία". Από τη μεριά του, ο Γκίντερ Μπένγκστον είπε: "Με τη νίκη αυτή, ξεπεράσαμε το άγχος από την ήττα στο Ηράκλειο. Ευχαριστώ τους παίκτες για την καλή τους εμφάνιση. Γνωρίζω, όμως, ότι οι δυνατότητές τους είναι ακόμη μεγαλύτερες".

Με όπλο τις αντεπιθέσεις

Αυτοί που πίστευαν ότι ο Ιωνικός θα είναι φέτος η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, χτες είχαν την... τιμητική τους. Το συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν ζευγάρωσε τις νίκες του στο πρωτάθλημα αφού πέρασε από τον Βύρωνα νικώντας 1 - 0 τον Αθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι που στην πρεμιέρα είχαν πάρει ισοπαλία από τον Αρη στου Χαριλάου, παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και έτσι οι Νικαιώτες με προσεγμένη άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το μοναδικό γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε ο Αντριόλι στο 28 με κοντινή κεφαλιά χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Πλειώτα.

Στην επανάληψη οι λόρδοι είχαν την υπεροχή όμως αυτή ήταν άκαρπη. Με "πάγωμα" του παιχνιδιού ο Ιωνικός δε δυσκολεύτηκε να κρατήσει το αποτέλεσμα και μάλιστα στο 71' ο Αμαέκι Οτιτζι με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Αθηναϊκού. Η ομάδα του Γιάννη Παθιακάκη στο 90 με τον Αντώνη Σπίνουλα έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση.

Από το νικητή άρεσαν οι Οφρυδόπουλος, Τσιαντάκης, Αντριόλι, ενώ από τον μέτριο Αθηναϊκό ξεχώρισαν οι Ρουτζιέρης, Βελής καθώς και ο Τσάνας που σαν αλλαγή φρεσκάρισε την ομάδα.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πλειώτας, Μόνος, Παπαποστόλου (31' Τέπιτς), Ρουτζιέρης, Μαυρομμάτης, Κουρτσέγια (71' Τσάνας), Λυρώνης, Σπίνουλας, Σιδηρόπουλος (35' Ντάμπιτς), Βελής, Νέναντιτς.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γιουργούσης, Σιδηρόπουλος, Οφρυδόπουλος, Παχατουρίδης, Ξανθόπουλος, Δεληγιάννης, Νταρακλίτσας, Τσιαντάκης, Μπρούστερ, Αντριόλι, Καλύκας (70 Οτιτζι).

Λύτρωση στο παρά... πέντε

Στο παρά... πέντε ένας αμυντικός, ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, "λύτρωσε" την Καλαμάτα και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Ολυμπιακό στάδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ηταν το 85' όταν από σέντρα του Χάγκαν ο νεαρός παίκτης με δυνατή κεφαλιά έστειλε την καρδιά των 4.000 φίλων της "μαύρης θύελλας" στη... θέση της. Μέχρι τότε η Βέροια κρατούσε ανέπαφη την εστία της, χάρη στον φύλακα - άγγελό της, Δέλιο, που είχε κατεβάσει τα... ρολά. Η "βασίλισσα" του βορρά ως τότε είχε σαν σύμμαχο και τα δοκάρια, αφού στο 62' ο Χάγκαν και στο 82' ο Αντεμάρ τα σημάδεψαν.

Με σφικτή άμυνα η "κυανέρυθροι" δυσκόλεψαν τους επιθετικούς της Καλαμάτας και ο Μπο Πέτερσον τεχνικός των Μεσσηνίων αναγκάστηκε στο ημίχρονο να αποσύρει τους Στυλιανόπουλο, Αλβέρτη, ώστε η ομάδα να βρει το δρόμο της. Οι Δέδες, Αντεμάρ αποδείχτηκαν χρυσές εφεδρείες και έτσι ήρθαν οι πρώτοι τρεις βαθμοί.

Από τη νικήτρια ξεχώρισαν οι: Βαβίλης, Οφολίγκουε, Αντεμάρ και Σακελλαρόπουλος, ενώ από τη Βέροια ο Τσαλουχίδης και ο τερματοφύλακας Δέλιος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Καλαθενού.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Βαβίλης, Γεωργέας, Σακελλαρόπουλος, Τσούμπα, Μπλέτσας, Οφολίγκουε, Στυλιανόπουλος (46' Δέδες), Τεγγελίδης, Χάγκαν, Αλβέρτης (46' Αντεμάρ).

ΒΕΡΟΙΑ: Δέλιος, Κατσαβός, Μαλούς, Παγγούρας, Κουλακιώτης, Τσαλουχίδης, Στόικα, Τρούπκος, Μητρόπουλος (80' Τσουλουκίδης), Πέτκοβιτς, Προτάσοφ.

ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Εβδομη η Ελλάδα

Πήρε την καλύτερη θέση στην ιστορία της

Την 7η θέση, την καλύτερη στην ιστορία της, πήρε στην Αγκυρα η Εθνική νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χτες, μετά από ένα δραματικό παιχνίδι η ελληνική ομάδα κέρδισε τη Ρουμανία με 3-2 (12-15, 15-8, 15-9, 14-16, 18-16). Η Εθνική χρειάστηκε πάνω από 2 ώρες για να πάρει τη νίκη και πολύ ψυχή στο τάι - μπρέικ. Στο πέμπτο σετ η ομάδα του Γ. Νικολάκη βρέθηκε να χάνει με 9-12 και 10-13 όμως κατάφερε να το γυρίσει και να το πάρει με 18-16. Επαιξαν οι Ζαννάρα, Χατζηνικολάου, Τρικάλη, Παπάζογλου, Γκούρα, Κουτουξίδου (Κούκου, Κυρίτση, Πλαγιαννάκου, Δρούγκα.

Ο Γ. Νικολάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνολική παρουσία της ομάδας του και ευχαρίστησε την προηγούμενη ομοσπονδιακή προπονήτρια την Καρολίνα Μπαρζούκα.

Το Σάββατο η Εθνική νεανίδων είχε χάσει από την Κροατία με 1-3 (10-15, 15-8, 15-6, 15-9).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΕΡΟΙΑ

1 - 0



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ