Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μίλησε η Τούμπα

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο "δικέφαλος" πήρε δίκαιη νίκη

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης με δυο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στο συμπολίτη Ηρακλή (2 - 0).

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο πέρα για πέρα αφού οι γηπεδούχοι σαφώς ανώτεροι θα μπορούσαν να σημειώσουν και περισσότερα τέρματα. Στην αντίπερα όχθη ο Γηραιός συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Βασίλη Αντωνιάδη.

Στο πρώτο μέρος η υπεροχή του "δικέφαλου" ήταν εμφανής. Από την αρχή επέβαλαν το ρυθμό τους και ζήτησαν το γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 28 όταν ο Ζήσης Βρύζας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ρομπακίεβιτς. Ο Τουρσουνίδης στην εκτέλεση έστειλε τον Πολωνό από την άλλη γωνία την ώρα που η Τούμπα έπαιρνε... φωτιά. Το ημίχρονο έκλεισε και πάλι με τον ΠΑΟΚ να χάνει δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Πάρη Ζουμπούλη στο 33 και 35. Ο Ηρακλής το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται μαζικά...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με το "δικέφαλο" όμως να έχει τα ηνία. Η εδραίωση της επιτυχίας για το συγκρότημα του Γκίντερ Μπένγκστον ήρθε στο 71. Ενας πρώην ΠΑΟΚτζής, ο Κώστας Λαγωνίδης, ανέτρεψε τον Βρύζα, ο Παπαχίτζιος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Τουρσουνίδης διαμόρφωσε με εύστοχο χτύπημα το τελικό αποτέλεσμα.

Από το νικητή ο αρχηγός Τουρσουνίδης ήταν ο κορυφαίος. Οχι μόνο για τα δυο γκολ, αλλά και τις ηγετικές του αρετές. Αρεσαν επίσης και οι Βρύζας, Ζαγοράκης, Ζουμπούλης.

Μόνο ο Στολτίδης και ο Ρομπακίεβιτς διασώθηκαν από τον Ηρακλή, που ψάχνει να βρει τον καλό περσινό του εαυτό.

Καλή η διαιτησία του κ. Παπαχίτζιου που "κιτρίνισε" τους Ρομπακίεβιτς, Τασιόπουλο, Βαλκάνη, Λαγωνίδη και Τουρσουνίδη.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τασιόπουλος, Κατσουρής, Τσερνίσοφ, Αλεξίου, Αναστασιάδης, Ζαγοράκης, Πις (82 Καπετανόπουλος), Βρύζας, Τουρσουνίδης (80 Χάβος), Ζουμπούλης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ρομπακίεβιτς, Μπορμπόκης, Βαλκάνης, Παπαδόπουλος (9 Κυριαζής), Λαγωνίδης, Γ. Παπαδόπουλος (64 Κωνσταντινίδης), Κωστής, Στολτίδης, Μιρτσέκης, Γιοβάνοβιτς, Σακελλαρίδης (58 Μίλος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ